Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(as-berry @ 2010 05 29, 10:29)
merginos reikia patarimo  4u.gif
ciobreliu vazone , prie saknu isiveise pelesis  doh.gif turbut as per giliai juos buvau pasodinus, ten matyt buvo dregna.. gal pabandyt iskelt i ne toki gilu vazona?  g.gif

Čiobreliams gal per gerą žemę į vazoną sudėjai? Aš tai jiems stengiuos imti kažką iš "pernykščių" panaudotų vazonų ir dar rupaus smėlio primaišau - gruntas gaunasi pralaidus ir vanduo nestovi. Su laistymu irgi saikingai. Laisvėje jie auga saulės džiovinamose smėlingose pievose, šlaituose ar pvz ant uolėtų vandenyno pakrančių, tai manyčiau gal nuo per didelio šlapumo tas pelėsis užaugo?

QUOTE(Marzde @ 2010 05 29, 17:52)
O gal man galite atsakyti ką reik daryti su čiliukais? Tegu auga kaip auga, tik kai žydės, pakratyt,kad apdulkėtų?
Papildyta:
Nesimato, kad šoninius ūglius planuotų auginti, o tai čiliukų bus tik keletas, kiek matos viršuje žiedų?  rolleyes.gif

Čiliuką pasodini į didelį vazoną ir kantriai lauki smile.gif Bent iš maniškių dauguma pradžiai užauga iki pirmo Y išsišakojimo nuo pagrindinio stiebo, tada ten prigamina pumpurų žiedams, o toliau jau prisimena ir apie šoninius ūglius (jei prisimena - cayenne'as pernai taip ir nepradėjo šakotis nuo pagrindinio stiebo lapų). Vienintelis jalapeno dabar gausiai augina šoninius ūglius dar nepriaugęs iki Y. Nežinau tik, ar iš jų bus kokia nauda. O naujus žiedus kai jau įsibėgės, tai jis gamins ir gamins, tik spėk dulkinti biggrin.gif
Atsakyti
o pas mane kokie idomus dalykai darosi su vilmukais g.gif
visi seti is vieno seklu pakelio,bet visi auga skirtingai.o gali buti tokiu atveju kad kokios maisytos seklos pasitaike?na parasyta kad jie auga iki 20-25 cm.na gal pora is ju tokie kiti gi isauge iki 30 ir 45 cm blink.gif tai kaip cia man juos suprast? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 05 29, 19:52)
Taip taip, būtent tas pats. Ant pakelio parašyta GOLDEN EGGS. Aš juos 6 turiu ir visi jie vienodi pas mane. Bet pasiliksiu tik vieną, nors gaila anuos mesti, jie jau irgi žydi. Be planuoju aš tuos medžius baklažanų ir pomidorų auginti ir žiema kambaryje, nes rašo, kad galima, tai kaži kiek jų negaliu užsiveisti, gana bus po vieną  smile.gif  Beje jei kam reikia galiu atiduoti baklažaniukus tik tiek, kad aš rytų Lietuvoj, ne Vilniuje gyvenu  smile.gif

nu kuuuur gi mesti. gal kaimynams bent jau padalink? gaila, kad ne Vilniuj, tikrai priglausčiau...
Atsakyti
QUOTE(Diabolic @ 2010 05 30, 06:54)
Čiobreliams gal per gerą žemę į vazoną sudėjai? Aš tai jiems stengiuos imti kažką iš "pernykščių" panaudotų vazonų ir dar rupaus smėlio primaišau - gruntas gaunasi pralaidus ir vanduo nestovi. Su laistymu irgi saikingai. Laisvėje jie auga saulės džiovinamose smėlingose pievose, šlaituose ar pvz ant uolėtų vandenyno pakrančių, tai manyčiau gal nuo per didelio šlapumo tas pelėsis užaugo?

aciuks.gif faktas, kad jau busiu perlaiscius doh.gif bandysiu gelbet ax.gif
Atsakyti
Laba diena.

Ateinu parodyt geltona baklazana. Nelabai nori tiesiogines saules, lapukai susisuka. Tik padejau i pavesi, tuoj viskas gerai. Maniau, jiems kad tik kuo daugiau saules ir silumos. g.gif

user posted image

O cia pomidoriukai Venus. Jau zydi vienas, o kiti sukrove ziedelius, tuoj tuoj zydes. Kazin, ar ne per mazi vazonai jiems. g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irvel: 30 gegužės 2010 - 17:20
QUOTE(Irvel @ 2010 05 30, 19:20)
Laba diena.

Ateinu parodyt geltona baklazana. Nelabai nori tiesiogines saules, lapukai susisuka. Tik padejau i pavesi, tuoj viskas gerai. Maniau, jiems kad tik kuo daugiau saules ir silumos.  g.gif

o čia baklažanas kaži tas pats kur ir pas mane g.gif Labai mažiukas atrodo. O pas kažkurią kaip suprantu už mano didesnis ir dar nežydi. Nu keistuoliai tie baklažanmedžiai g.gif
Atsakyti
kvailas klausimas - o kur miestietės smėlio paimat? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 05 30, 18:30)
o čia baklažanas kaži tas pats kur ir pas mane  g.gif  Labai mažiukas atrodo. O pas kažkurią kaip suprantu už mano didesnis ir dar nežydi. Nu keistuoliai tie baklažanmedžiai  g.gif

Tikrai nedidelis, bet toks drutas jis. biggrin.gif Labai tokie platus, dideli pagal jo ugi. Pirma karta auginu, neturiu jokio supratimo, kaip augs toliau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2010 05 30, 12:07)
o pas mane kokie idomus dalykai darosi su vilmukais  g.gif
visi seti is vieno seklu pakelio,bet visi auga skirtingai.o gali buti tokiu atveju kad kokios maisytos seklos pasitaike?na parasyta kad jie auga iki 20-25 cm.na gal pora is ju tokie kiti gi isauge iki 30 ir 45 cm  blink.gif  tai kaip cia man juos suprast? doh.gif

mano vilmukas beveik 40 cm g.gif o kad skirtingai auga vienodom salygom tai ir pas mane tokiu augaleliu yra ax.gif

sakykit, kas per kenkejai yra tokios kaip mazos musytes zemej? doh.gif apziurejau salotas, ziuriu muse tupi, pavaikiau, neskrenda. nu tai pakeliau as ta muse, tai is po jos issilakste tie mazyciai doh.gif ir tokiu buvo ant mirusiu braskiu saknu. tai negi ir salotos pasimirs g.gif su kuo laistyt kad jie isnyktu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2010 05 28, 14:30)
ooo  labai labai dėkui už čiliukus, štai kaip atrodo, jau matos krauna žiedus, tik dangus niurus, tai lėtai krauna.
Dar turiu kelis klausimukus.
Kaip manote ar nebus mažai vietos 2 čiliukams vazone? Pasodinau kartu, nes tada neturėjau žemių, gal dar galiu persodinti  g.gif  kol šaknys neišbujojo ir susipainiojo.
Antras ar jiems nereikia viršūnėlių nugnybt? Kaip pasodini taip ir auga?

prasom biggrin.gif
as kaip pirma karta auginanti irgi po 2 susodinusi blush2.gif bet jiems atrodo kol kas gerai, tik paskutiniu metu daznaiu laistyt reikia - matyt saknu jau nemazai, bet dideli jau, ziedu daaaaug, zydi, pradejo jau ir soniukus augint. zodziu, is 4 augalu ciliuku turetu buti uztektinai.

QUOTE(Vikte;) @ 2010 05 30, 12:07)
o pas mane kokie idomus dalykai darosi su vilmukais  g.gif
visi seti is vieno seklu pakelio,bet visi auga skirtingai.o gali buti tokiu atveju kad kokios maisytos seklos pasitaike?na parasyta kad jie auga iki 20-25 cm.na gal pora is ju tokie kiti gi isauge iki 30 ir 45 cm  blink.gif  tai kaip cia man juos suprast? doh.gif

pas amne tas pats doh.gif venus ir vilma tipo vienodo dydzio, bet venus tikrai 20-25 cm, o vilma dvigubai didesni - medziai beveik, palyginus su venus doh.gif lotuliukas.gif zydi kaip pasele, o pomidoru dar ner g.gif tuo tarpu venus piiiilna jau pomidoru ir matosi kad dar daug primegzta kekemis ir vis dar zydi.
zodziu, kitais metais sesiu vien tik venus.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 05 30, 18:36)
kvailas klausimas - o kur miestietės smėlio paimat?  rolleyes.gif

Statybų duonoj, TP yra maišiukais smėlis, kuris yra skirtas vaikų smėlio dėžėms.

QUOTE(Dantiste @ 2010 05 30, 19:12)
sakykit, kas per kenkejai yra tokios kaip mazos musytes zemej? doh.gif
su kuo laistyt kad jie isnyktu? 4u.gif

sodo-daržo parduotuvėse ar skyriuose būna pirkti ryškiai geltoni pakabinami ar įsmeigiami į vazonėlį, klijais ištepti lapeliai. Kaskart sujudinus žemės paviršių, muselės pakyla ir prilimpa prie klijų.
Jos atsiranda, kai yra per daug užmirkęs vazonas ir šilta. Vėliau laistyt reiktų rečiau, kol tikrai nepradžiūna paviršius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 31 gegužės 2010 - 07:52
labas panos auksarankes drinks_cheers.gif

Negaliu asidziaugti JUSU dziaugsmais ant palangiu arba balkone.

O mano palanges "darze" vieni nuostoliai - katei taip patiko krapai, kad man ju paragauti pasidare beviltiska lotuliukas.gif Nueda iki saknu.
As jai ir zolytes pasejau gazonines i atskira vazoneli, ir lepinu - agi mano "gurmanei" krapai skanesni doh.gif lotuliukas.gif

Kaip jums siemet bazilikai auga? Mano kazko nebaisiai noriai lenda ant palanges paseti.
Atsakyti