Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(Žanė @ 2010 05 31, 13:18)
mano lauke stovinčių baklažanų apatiniai lapeliai irgi tokie, vakar nuskabiau

Kad stovėtų lauke - galvočiau nudegė nuo saulės, bet ne tik apatiniai tokie, bet plinta itas gėris ir matau net ant apačioj pažastinukų jau tą patį - išskabysiu jeigu viską, tai liks tik kamienas beveik blush2.gif Gal visgi skabyt?
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 31, 11:57)
tai dabar jau kai paaugo tas kazkas, tai issiaiskinau kad ten kvapusis rozmarinas sudygo biggrin.gif o speliota buvo kad ir medetkos ir dar kakzas.... tai vat kas gavosi is mano levandu seklu biggrin.gif

kiek pamenu foto, tai negalėjo būti ir kvapusis rozmarinas, jis beveik identiškas levandai, o foto visai ne tai.

QUOTE(Žanė @ 2010 05 31, 12:48)
pas mane lauko bazilikai taip pat neauga. vos vos. medėja apačia, leidžia lapelius, bet valgyt kaip neturiu taip neturiu ko. iš to nervo pasisėjau dar.

šalta gi, nu.

QUOTE(aaagnex @ 2010 05 31, 13:16)
Vienu žodžiu bėdos  verysad.gif

Dabar plačiau:
1. kažkas atsitiko baklažanams  fear.gif

2. Pomidoras Balkonstar štai kaip atrodo lapai

3. nežinau ką daryt doh.gif

1. o ten dar yra ir juodų taškiukų? Neįžiūriu.
2. nudegęs, pripratint reikėjo palaipsniui 4u.gif
3. nugi, jie kvaili blondinai, jiems varnos vaizdas atšokintų norą net priartėti arčiau. Taigi, piešiam varną arba statom balkone iškamšą ( yra pirkti 'baidyklių'). Arba... galima būtų surasti internete varnų skleidžiamų garsų, juos įsirašyti ir kurį laiką 'pagroti' balkone. Turėtų suveikt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 31, 13:23)
1. o ten dar yra ir juodų taškiukų? Neįžiūriu.
2. nudegęs, pripratint reikėjo palaipsniui  4u.gif

1. Yra - taip lyg kokios žemės. iš geros pusės, iš blogos nėra
2. Žinok po beveik mėnesio stovėjimo balkone taip atsitiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 31, 12:23)
nugi, jie kvaili blondinai, jiems varnos vaizdas atšokintų norą net priartėti arčiau. Taigi, piešiam varną arba statom balkone iškamšą ( yra pirkti 'baidyklių'). Arba... galima būtų surasti internete varnų skleidžiamų garsų, juos įsirašyti ir kurį laiką 'pagroti' balkone. Turėtų suveikt.

o čia tai geeeeras lotuliukas.gif
Atsakyti
Labukas, o mes siandien (tiksliau dukryte) sukirtom pirma zemuoge wub.gif nu man taip gera, kad be jokio s... gali kazka uzsiauginti, o ir pomidoriukai jau mezgasi, braskes irgi raudonuoja, sedziu balkone ir kaifuoju lotuliukas.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Nenka - o kurie jau vaisius veda? Iš manęs? O tai kodėl maniškiai net žydėt nenori - pumpurus sukrovę ir stovi kokį mėnesį cry.gif cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 31 gegužės 2010 - 12:47
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 31, 13:26)
1. Yra - taip lyg kokios žemės. iš geros pusės, iš blogos nėra
2. Žinok po beveik mėnesio stovėjimo balkone taip atsitiko ax.gif

Neparašiau iki galo, man tas nudegimas panašus ne į išorinį, o per šaknis. Ar negali būti taip, kad šaknys turi maisto medžiagų iš komposto, o jos dar gauna papildomą davinį belaistant?
Vakare pavartysiu literatūrą, kas rašoma apie pomidorų ligas, kai savus matau retokai, tai nėra progų ir per daug pamylėti, kažkaip net nesusiduriu su tokiom problemom wink.gif

QUOTE(Nenka @ 2010 05 31, 13:43)
Labukas, o mes siandien (tiksliau dukryte) sukirtom pirma zemuoge  wub.gif nu man taip gera, kad be jokio s... gali kazka uzsiauginti, o ir pomidoriukai jau mezgasi, braskes irgi raudonuoja, sedziu balkone ir kaifuoju  lotuliukas.gif

jūsų mergytė dar yra per maža valgyti braškes. Žemuoges galima duoti miške rinktas, vazonėlinių taip pat dar yra per maža 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 31, 13:54)
Neparašiau iki galo, man tas nudegimas panašus ne į išorinį, o per šaknis. Ar negali būti taip, kad šaknys turi maisto medžiagų iš komposto, o jos dar gauna papildomą davinį belaistant?

Negauna schmoll.gif
o tu čia apie pomidorus ar baklažanus? Dėl tų maisto medžiagų? Šiaip kaip tik vis neprisiruošiu persodint, tai vienkartinėj stiklinėj vis dar vargsta (permatomoj 500ml) - gal tas pakenkė?

Pakonsultuok ar ne liga baklažanams unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nenka @ 2010 05 31, 12:43)
Labukas, o mes siandien (tiksliau dukryte) sukirtom pirma zemuoge  wub.gif nu man taip gera, kad be jokio s... gali kazka uzsiauginti, o ir pomidoriukai jau mezgasi, braskes irgi raudonuoja, sedziu balkone ir kaifuoju  lotuliukas.gif

aš jums nuoširdžiai pavydžiu 4u.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 31, 12:54)
Vakare pavartysiu literatūrą, kas rašoma apie pomidorų ligas, kai savus matau retokai, tai nėra progų ir per daug pamylėti, kažkaip net nesusiduriu su tokiom problemom wink.gif
jūsų mergytė dar yra per maža valgyti braškes. Žemuoges galima duoti miške rinktas, vazonėlinių taip pat dar yra per maža  4u.gif

o kuo miško nuo vazonėlinių skiriasi alergine (maisto toleravimo) prasme? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 31, 13:47)
Nenka - o kurie jau vaisius veda? Iš manęs? O tai kodėl maniškiai net žydėt nenori - pumpurus sukrovę ir stovi kokį mėnesį  cry.gif  cry.gif

O zinok velnias zino, tokie didziausi kur buvo, kai maze atsikels paziuresiu uzrasa, nes kitoj pusej vazono mirksiukas.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 05 31, 13:54)
jūsų mergytė dar yra per maža valgyti braškes. Žemuoges galima duoti miške rinktas, vazonėlinių taip pat dar yra per maža  4u.gif

Mano maze i savaite gauna po keleta braskiu saldytu is mociutes darzo. O kodel per maza, nieko juk nenutiko g.gif

QUOTE(Žanė @ 2010 05 31, 14:15)
aš jums nuoširdžiai pavydžiu  4u.gif
o kuo miško nuo vazonėlinių skiriasi alergine (maisto toleravimo) prasme?  4u.gif

Nera ko, tuoj bus ir pas Jus derlius mirksiukas.gif
Beja, zemuoge iskasta is mociutes misko mirksiukas.gif
O kaip su ridikeliais, maniskiai jau turi subrandine galvas ir jau galima deti i salotas, o vietoj ju jei pasejus kita partija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 05 31, 14:00)
Negauna schmoll.gif
o tu čia apie pomidorus ar baklažanus? Dėl tų maisto medžiagų? Šiaip kaip tik vis neprisiruošiu persodint, tai vienkartinėj stiklinėj vis dar vargsta (permatomoj 500ml) - gal tas pakenkė?

Pakonsultuok ar ne liga baklažanams unsure.gif

apie pomidorus. Baklažanų niekad neauginau ( prieš daug metų skaičiau, kad sunku juos auginti, tai taip ir nepradėjau), bet ligos panašiai pasireiškia ir ant kitų augalų wink.gif

Pacituosiu vieną straipsnį:
" Pomidorų lapai gelsta, kai šiltnamių grunte trūksta azoto bei kalio. Kai trūksta azoto, gelsta viso augalo lapai. Kalio trūkumas pasireiškia lapų pakraščiuose: jie gelsta, apmiršta lapo audiniai.<...> Gelstančios dėmės ant jaunų pomidorų lapų gali atsirasti dėl magnio ar cinko trūkumo.
Kita lapų geltimo priežastis - per mažas apšvietimas. Augalo viršutinėje dalyje esantys lapai sudaro šešėlį, todėl senstantys lapai netūraliai gelsta. <...>
Lapai gali gelsti ir dėl ligos, dėl nuodingo cheminių preparatų poveikio. Jei pomidorų šaknų sistema silpna, augalas nepajėgia įsisavinti maisto medžiagų. Esant maisto medžiagų sutrikimams, augalo lapai taip pat pradeda gelsti. Todėl labai svarbu, kad būtų išlaikyta pusiausvyra tarp augalų vegetatyvinio ir generatyvinio vystymosi. "

Tiek, kiek LSDI darbuotojai nurodo ligų, kenkėjų, medžiagų trūkumų ar perteklių pavyzdžius, nerandu identiško.

QUOTE(Žanė @ 2010 05 31, 14:15)
o kuo miško nuo vazonėlinių skiriasi alergine (maisto toleravimo) prasme?  4u.gif

klausimų kyla? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Nenka @ 2010 05 31, 14:34)
Mano maze i savaite gauna po keleta braskiu saldytu is mociutes darzo. O kodel per maza, nieko juk nenutiko  g.gif

Beja, zemuoge iskasta is mociutes misko  mirksiukas.gif

todėl ( bais tingiu aiškint bigsmile.gif )

Bet auga juk ne miške ir natūraliai dar joms yra per anksti vesti uogas.
Atsakyti
Tai ka daryt del baklazanu - niekas nepasakys? verysad.gif
Atsakyti