Įkraunama...
Įkraunama...

Mechaninė ar automatinė pavarų dėžė ?

Na as viena karta dziaugiausi, kad vairuoju mechanine. Teko leistis nuo kalno stataus ir ilgo ilgo nuo kurio vasara visada laisvu riedu ir stabdytis tenka stipriai. Tai va, buvo labai labai slidu smile.gif tik stabdzius spusteli ir jau nesasi masina i sona. Kadangi mano vairavimo igudziai nera puikiausi,nes tai pirma mano ziema uz vairo flirt.gif , tai issigandau unsure.gif , bet prisiminiau kaip tetis moke umn.gif , tai isimeciau 2 begi ir tvarkingai is leto nuriedejau nuo kalno smoke.gif . Nezinau, gal ir su automatu ka nors galima panasiai padaryt, bet man tai nezinoma biggrin.gif todel man mechanine geriau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2005 12 20, 13:25)
Va čia tai tikrai netiesa. Viskas priklauso nuo variklio galingumo, nuo automobilio amžiaus ir dar keleto faktorių.

Mieste vazinejant nei variklio galingumas, nei pavaru dezes tipas neturi jokios reiksmes. Tik vairavimo meistriskumas svarbu.
nesutinku su nuomone, kad automatus renkasi nemokantys elgtis su mechanine deze. Kodel tada zmones perka automatines skalbimo masinas? gal ir toliau tegu verciasi su tarybiniu laiku Ryga, rankom skalauji, rankom grezi tongue.gif
As uz patoguma biggrin.gif
Atsakyti
Tik siaip, bet tiesa sakant, issikrauscius is tevu butiniausiai ir pirmiausiai pirkciau automatine skalbimo masina, nes skalbti rankomis nelabai ir moku blush-anim-cl.gif
Atsakyti
rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 11 vasario 2006 - 20:04
QUOTE(Kameja_x @ 2006 02 10, 19:07)
tik noreciau pamatyti stabdancias su greiciu deze biggrin.gif kai prades nest, tai susigaudyt nespesit, kuri begi reikia permest, o igudziai nuo to neatsiranda ax.gif

O nuo ko tada įgūdžiai atsiranda?.. g.gif
Tiesiog reikia daug važinėti, o bevažinėjant visokių situacijų pasitaiko, ir jei tu tose situacijose sugebi suspėt susigaudyt, tai ir reiškia, kad įgūdžiai atsiranda.
O tos, kurios ilgą laiką su mechanine greičių dėže važinėja, tai dėl tų pačių, čia paminėtų, įgūdžių ir sugeba susigaudyt, kokį bėgį reikia permest ir kaip pristabdyt slystančią mašiną perjungiant žemesnes pavaras.

Atsakyti
QUOTE(gri36 @ 2006 02 11, 23:12)
O nuo ko tada įgūdžiai atsiranda?.. g.gif
Tiesiog reikia daug važinėti, o bevažinėjant visokių situacijų pasitaiko, ir jei tu tose situacijose sugebi suspėt susigaudyt, tai ir reiškia, kad įgūdžiai atsiranda.
O tos, kurios ilgą laiką su mechanine greičių dėže važinėja, tai dėl tų pačių, čia paminėtų, įgūdžių ir sugeba susigaudyt, kokį bėgį reikia permest ir kaip pristabdyt slystančią mašiną perjungiant žemesnes pavaras.

sutinku, kad igudziai nuo vazinejimo. puikiai vairuoju begine masina, bet nedrisciau sakyti, kad tikrai stabdyciau begiu kritinej situacijoj. ir tikrai maciau ne viena profesionaliai vairuojanti zmogu, kuris irgi to nepadare. nesakau, kad gal visos to nepadarytu, bet juokingas teiginys, jog begine geriau, nes galima begiais stabdyti
Atsakyti
QUOTE(Kameja_x @ 2006 02 12, 03:40)
sutinku, kad igudziai nuo vazinejimo. puikiai vairuoju begine masina, bet nedrisciau sakyti, kad tikrai stabdyciau begiu kritinej situacijoj. ir tikrai maciau ne viena profesionaliai vairuojanti zmogu, kuris irgi to nepadare. nesakau, kad gal visos to nepadarytu, bet juokingas teiginys, jog begine geriau, nes galima begiais stabdyti

Na, tai nereiskia kad geriau, tai reiskia kad mechanine deze turi toki privaluma:) O be to, kalbam ne apie automobilio SUstabdyma zeminant pavaras, o apie greicio sumazinima sudetingomis situacijomis, kai tiesiog spausti stabdi yra pavojinga. Zinoma, kad norint staigiaI sustabdyt pavaros cia ne prie ko, bet jei slidziame kelyje man reikia sumazinti greiti, pirmiausia jungiu zemesne pavara, kad variklis stabdytu ratus, tada daug maziau sansu pradeti slysti.
Atsakyti
Automatas thumbup.gif
Atsakyti
Kiek ponios begvildentumete sia tema, galima vienareiksmiskai pasakyti, kad dideliu trukumu neturi nei vienos, nei kitos dezes. Jeigu automobilis tvarkingai eksploatuojamas nekyla problemu nei su automatais, nei be ju. Manau, kad kievienas renkasi pagal save, ivertindamas gyvenimo buda, stiliu ir taip toliau. Kas be ko, taciau vazinejant didmiesciuose automatas labai jega........ Kiek zmoniu, tiek ir skoniu....
Atsakyti
As tikrais kalnu keliais su automatu vazineju ir man jokio skirtumo...Beja ir automata gali perjungti pvz. ant 3 begiu - tada greiciau pristabdo ir stabdziu kaladeles ne taip nusidevi. O ir paprastai stabdabt, nejauciu as ten jokio skirtumo, kad daugiau nesiotu. Va vyra mano kalnuose kai slidu labiau nesioja, bet tai del to, kad jo uzpakaliniai ratai varomi. Mano - priekiniai. O jei kaip reikiant pasninga ir pasala tai tikrai jokio skirtumo automatas ar ne - tada svarbu zieminiai ratai ir grandines....
Atsakyti
Man ir automatas thumbup.gif ,todel,kad lengviau blush2.gif
Atsakyti
Va aš norėjau parašyti, bet Fabijana aplenkė, kad automatas irgi, jeigu ką, žemesnes pavaras turi ir visada galima jas perjungti. Dar yra toks mygelis ant pavarų svirties, kurį paspaudus, nusimeta viena pavara. Aš, kai tenka per pusnis klampoti (o tenka, nes beveik pusnyne gyvenu), visada įsimetu žemesnę pavarą ir ramiai, neskubėdama ant antros (primenu, kad su automatine važinėju) pravažiuoju ir prastabdau smile.gif
Atsakyti