Man rods neesmė kad tas ar anas greičiau genda - ką greičiau sudroži tas greičiau ir sugenda. Tiek kad išlaikęs teises su automatine dėže, neturėsi teisės vairuot mechaninės. Ir apskritai jei mokėsi važiuot su mechanine, mokėsi ir su automatu be problemų, o štai atvirkštinis variantas - nelabai ar bus sunku. O atsisėst gali tekt tiek už tokios, tiek už tokios vairo. Taip kad važinėt galima su bil kokia, bet išmokt geriau su mechanine

man labiau patinka mechanine, nes kaireikia aplenkt o masina ne pati naujausia taii zemesne pavara ikali ir varai o su mechanine jau nepagazuosi

QUOTE(vilmi @ 2006 10 28, 12:40)
man labiau patinka mechanine, nes kaireikia aplenkt o masina ne pati naujausia taii zemesne pavara ikali ir varai o su mechanine jau nepagazuosi 

Trečias nuo galo žodis turėjo būti "automatine", o ne "mechanine" kaip suprantu.
Šiaip ir tose senesnėse auto, kurios turėjo automatines pavarų dėžes, buvo irengiami sportiniai rėžimai. Paspaudi mygtuką - ir gali spausti iki redline`o (raudonų apsukų).
Na, kadangi teises turiu 8 metus, o vazinet pradejau pries pusmeti (per tiek laiko jau pusę ženklų ir taisyklių pamiršau, o pasikartot vis nesugebu), tai labai džiaugiuosi tuo metu gavus automata... Nes žiūrėt į ženklus ir makaluot ranką kažkur tikrai nesugebėčiau..
Taip aš žiopla, na gal labiau tiktų žodis neatidi..
,todėl ir automatu džiaugiuosi

QUOTE(Patieška @ 2006 10 28, 09:42)
Man rods neesmė kad tas ar anas greičiau genda - ką greičiau sudroži tas greičiau ir sugenda. Tiek kad išlaikęs teises su automatine dėže, neturėsi teisės vairuot mechaninės. Ir apskritai jei mokėsi važiuot su mechanine, mokėsi ir su automatu be problemų, o štai atvirkštinis variantas - nelabai ar bus sunku. O atsisėst gali tekt tiek už tokios, tiek už tokios vairo. Taip kad važinėt galima su bil kokia, bet išmokt geriau su mechanine 

Cia rimtai

QUOTE(ausrytuke @ 2006 10 29, 12:35)
Cia rimtai
jie ka ten gal kazkoki specialu stampa uzdeda? o jei noresi su mechanine pradeti vazineti - tai ka reiks teises perlaikyti 

Taip, jeigu mokaisi vairuot ir teises išsilaikai su mechanine, tai gali važinėt ir su mechanine ir su automatine, o jeigu teises laikai su automatu, tai neturi teises vazinet su mechanine. Na realiai nelabai ir pavaziuotum

Laba diena,
Šia tema norėčiau ir aš pasisakyti. Teko ir tenka vairuoti mašiną tiek su mechanine, tiek su automatine pavara. Prieš nusiperkant mašinuką su automatine pavara, vyrui kategoriškai teigiau, kad gyvenime prie jos nepriprasiu ir nenorėsiu su tokia važinėti.
Todėl palaikau žmones, kurių situacija yra panaši ir drąsiai galiu teigti, kad važiuoti su mašina automatine pavara ypač mieste yra malonumas. Niekaip ir niekada nesutiksiu, kad tai tik žiopliems vairuotojams skirta, kurie nesugeba vairuoti.
Šia tema norėčiau ir aš pasisakyti. Teko ir tenka vairuoti mašiną tiek su mechanine, tiek su automatine pavara. Prieš nusiperkant mašinuką su automatine pavara, vyrui kategoriškai teigiau, kad gyvenime prie jos nepriprasiu ir nenorėsiu su tokia važinėti.

Na mieste aisku geriau automatine,bet as perku tik su mechanine.Megstu greitai pavazineti tai su automatine leciau igauna greiti ir aplenk lengviau su mechanine.
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 02, 15:58)
Na mieste aisku geriau automatine,bet as perku tik su mechanine.Megstu greitai pavazineti tai su automatine leciau igauna greiti ir aplenk lengviau su mechanine.
galiu paneigti.Pirma turėjom automatinę variklis 2 l. mašinikė 89 m. opeliukas, dabar 97 m. tas pats opeliukas, tik 2,5 l. ir aišku mechaninė.Tai su vyru sakėm daugiau niekad nepirksim mechaninės, jau tai pasakėm po savaitės

negalima tvirtint tokiu dalyku, remiantis vien asmenine patirtim. Visu pirma, kiek supratau mechanine buvo 2.5 l varikliu (benzinas), o automatine 2.0 l dujos? Tai savaime aisku, kad 2.5 l variklis rijo daugiau nei 2.0 l. Galbut ir dujos buvo sureguliuotos taip, kad maziau valgytu (liesas misinys).
Automatas suvalgo papildomai apie 1l kuro 100 km (dar ziurint, kaip vaziuosi), todel tikrai nereikia sakyt, kad automatines taupesnes. Tuo labiau lygint galima tik vienodos kubaturos variklius. Nes tarp 2.0 ir 2.5 zenklus skirtumas.
Kad su automatine lengviau lenkt, tai nzn
tas pats kaip su mechanine. Tik automate viskas greiciau vyksta - minamas gazas ir viskas. O mechanine reikia moket valdyt.. Tad daug kas priklauso ir nuo tarpines tarp vairo ir sedynes
Automatas suvalgo papildomai apie 1l kuro 100 km (dar ziurint, kaip vaziuosi), todel tikrai nereikia sakyt, kad automatines taupesnes. Tuo labiau lygint galima tik vienodos kubaturos variklius. Nes tarp 2.0 ir 2.5 zenklus skirtumas.

QUOTE(zhmonijus @ 2006 11 05, 16:41)
negalima tvirtint tokiu dalyku, remiantis vien asmenine patirtim. Visu pirma, kiek supratau mechanine buvo 2.5 l varikliu (benzinas), o automatine 2.0 l dujos? Tai savaime aisku, kad 2.5 l variklis rijo daugiau nei 2.0 l. Galbut ir dujos buvo sureguliuotos taip, kad maziau valgytu (liesas misinys).
tas pats kaip su mechanine. Tik automate viskas greiciau vyksta - minamas gazas ir viskas. O mechanine reikia moket valdyt.. Tad daug kas priklauso ir nuo tarpines tarp vairo ir sedynes 

Nu jau nesakyčiau kad vyras bloga tarpinė

Vyras vyrui nelygu
pamatytum kaip mano pusbrolis vairuoja
gatve po dvi juostas i abi puses.. pirmoje juostoje vaziuoja autobusas, tas velkasi is paskos (antra juosta tuscia). Autobusas sustoja stoteleje... (as vaziavau priekyje. Stabtelejau paziuret, kur tas dingo). Pusbrolio nematyt. Pasirodo sustojo paskui autobusa ir lauke, kol tas is stoteles isvaziuos.
ciut nenumiriau is juoko
Aisku, nenoriu pasakyt, kad Tavo vyras blogas vairuotojas..mano ano posto esme buvo visai ne apie vairavimo sugebejimus, o apie tai, ka galima palygint, o kas yra nepalyginama automobiliuose

Aisku, nenoriu pasakyt, kad Tavo vyras blogas vairuotojas..mano ano posto esme buvo visai ne apie vairavimo sugebejimus, o apie tai, ka galima palygint, o kas yra nepalyginama automobiliuose