Nagi, Andro, kaip ten susitikimas
Aš irgi vis apie jį galvojau...

Kalbėjo Kretingos VTAT virš. apie būtinumą vaikui bendrauti su biologine šeima, apie tai kaip jie toj srityje labai sėkmingai darbuojasi. Patiko, taikysiu ir sau, kad aš galiu atsiradusią vaikų motinėlę pasiųsti į ATAT ir jie padės organizuoti susitikimus, tai yra apdoros ją ir paruoš jeigu teikia , vaiką. Tai liečia mano Dainių, nes jeigu ji atsiras kada, tai nežinau

Mūdų VKC direktorė , kuri dabar manau dekrete, bet labai aktyvi uždavė miglotą klausimą įvaikinimo tarnybos atstovei dėl savanorių, nepastovių globėjų lankymosi vaikų namuose ir vaikų namų praktikos kai vaikai duodami savaitgaliams žmonėms kurie neapsisprendę imti globai. Iš trumpo įvaikinimo tarnybos atstovės Simonos Bronušienės komentaro, supratau kad turi uomenyje Rytą ir keturis vaikus, iš kurių viena tavo, Jurgita, mergytė. Va dėl to tu ir turėjai dalyvauti. Įvaikinimo tarnybos atstovės ir Kauno " Pastogės" vadovo nuomonė buvo ta kad tokie savanoriai gerai, tik nėra nustatyta net numatyta jokia tvarka tokios veiklos. Aplamai, tas klausimas ,kad tiesioginis vaiko ir globėjo ryšys yra svarbu steigiant globą iš vis nebuvo keltas ir toliau diskucijos nevyko. Tik manau, kad vėl Rytas bus padidinto dėmesio zonoj. Aš kai Ryto patriotė, tai

Tai va, tiek.
Dar, kartą, pasakysiu- Klaipėdietės galim registruoti asociaciją, tik reikėtų " sumesti" asociacijos tikslus ir uždavinius. galima pažiūrėti tipinius asociacijų įkurimo nuostatus ( įstatus) ir pamėtėti neblogų minčių. Jas išdiskutavus ir apdorojus atitinkama kalba, būtų galima tai padaryti. Po to kitiems nusikopinti būtų be problemų, ir taip esant nors trims asociacijoms, galima kurti sąjungą?
Man tai juokas, trys moteriškės gali kurti asociaciją ir pradėti veiklą. Ir įsivaizduojat- prašo ( paramos) asociacija o ne trys moteriškės, ar kokį klausimą kelia.

Andro,ačiū mieloji už išsamią informaciją.Ir ,kad apie mane pasiteiravai.Gal man reikėtų nužygiuoti į Pastogę ir pasišnekėti...
O dėl asociacijos kūrimo ,tai puiku,tik,kad tokių organizuotų ir energingų pas mus nedaug...Pradžiai bent susipažinti reikėtų,tik kad ta Klaipėda labai toli...O gal?
Aciu Andro. Tikiuosi viskas bus gerai. Man tai visai patiktu, kad globejai rastu rysi su vaiku, otik [o to imtu globoti, manau tokiu atveju maziau butu grazinamu vaiku i globos namus. O tai Panevezio atvejis baisus
Ačiu, Andro, kad nepatingėjai parašyti. Man vienintelis nepatinka ta pastogė tuo, kad yra visokie privalomi susitikimai ir pan. Kažkaip jausčiaus pririšta. Aš suprantu jei globėjai to labai nori, o jeigu aš nenoriu
Na sakykim savo noru, pagal susitarimą susitinkam, susipažistam....O čia - privaloma.
Ne joks čia ne miegas mūsų Klaipėdoje. Teisingai daro, kad nesikiša į žmonių gyvenimą. Nesupyk, Andro, aš suprantu, kad tu lankaisi vaiku namuose, VTATe, nori kurtis, burtis ir pan, bet manau ne visiems globėjams to reikia. Kodėl turi kištis pas globėjų į šeimas visokios įstaigos, kodėl tada niekas nesikiša į visas šeimas (ten kur nėra nei globos nei įvaikinimo)? Kam reikia pagalbos, prašau, o men tokių kišimosi nereikia.

Norinčius susiburti palaikau
Bet privalomumą
Pvz Kaune, yra privaloma kiekvieną mėnesį ....ir ko ten reik eiti

Sveikutės, mamytės,
Kažkaip visos nutilo, niekas nerašo
Kažkaip visos nutilo, niekas nerašo

QUOTE(*Julyte* @ 2006 04 24, 20:37)
Labas Julyte,man tai irgi labai liūdna,kad čia taip tylu...gal pavasario darbeliai užgriuvo?
O kaip tu laikaisi,ar viskas tvarkoje?Mūsų tai vis sirguliavo tėtis,bet dabar lyg ir viskas gerai.Kasdien skalbiu kalnus rūbų,nes labai jau smagu po žiemos vaikams siausti

O organizaciniai reikalai visai nutilo...Gal kai orai atšils bent susipažinti susibėgsime?
Sveikos mielosios
kogero pavasariniai rupesciai uzgriuvo. As pasigirsiu ruosiuosi krikstynom
tai va globos namai krikstyja nekrikstytus vaikucius pasirodomano mergyte irgi nekrikstyta, tai pasiule mums su vyru buti krikstateviais, tai mes ir sutikom. Vyras sako statusas bus saunesnis kriksto tevai, o ne globejai. Na supratot ka norejau pasakyti.
be viso to ir popieriniai reikaliukai pajudejo. Na zodziu viskas geryn,tikiuosiristis iapacia nepradesiu, nes tiek ilgai po purva braidziojau. Norisi tos atgaivostaip gera, kad viskas gerai,galu gale jau pavasaris.

be viso to ir popieriniai reikaliukai pajudejo. Na zodziu viskas geryn,tikiuosiristis iapacia nepradesiu, nes tiek ilgai po purva braidziojau. Norisi tos atgaivostaip gera, kad viskas gerai,galu gale jau pavasaris.

QUOTE(ramute53 @ 2006 04 25, 07:40)
Labas Julyte,man tai irgi labai liūdna,kad čia taip tylu...gal pavasario darbeliai užgriuvo?
Kasdien skalbiu kalnus rūbų,nes labai jau smagu po žiemos vaikams siausti
Kasdien skalbiu kalnus rūbų,nes labai jau smagu po žiemos vaikams siausti

Aha, popieriai, mokslai, darbas.....vis dar niekaip nesusidelioju - nesusiplanuoju darbu eigos, tai to nespėjau, tai kitur lekiu...kažkoks .....Na nieko, vasara mokslai atkris, vis lengviau. Šiaip manau mažai dėmesio pradėjau skirti vaikams ir namų ruošai, reikės ateity kažką dėl darbo keitimo galvoti

Įsivaizduoju, kiek pas mane bus skalbimo,kai turėsim savo kiemą

QUOTE(Jurgita&P @ 2006 04 25, 19:31)
Sveikos mielosios
tai va globos namai krikstyja nekrikstytus vaikucius pasirodomano mergyte irgi nekrikstyta, tai pasiule mums su vyru buti krikstateviais, tai mes ir sutikom. Vyras sako statusas bus saunesnis kriksto tevai, o ne globejai. Na supratot ka norejau pasakyti.

Mes irgi kitą mėn tikiuosiu jau pradėsim eiti link krikštynų, tik va kumino dar neradom, o kuma bus mano sesuo. Šiaip labai gera mintis buti patiems kuminais, bet aš jau trys vaikus krikštijau, užteks man atsakomybės prieš Dievuliuką

QUOTE(Andro @ 2006 04 25, 21:06)
Pas mus tai irgi labai smagiai reikalai tvarkosi. Tai va, prisiatviravau....
Laikykis, Andro, čia tau išbandymas (turiu omeny iš vyro pusės). Matyt vyrui sunku pasidarė, juk iš tikrųjų tėvystė sunkus, kaip čia pavadinus