Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(java @ 2009 10 17, 14:12)
ar lanketes kas pas gydytoja? Ar normalus gydytojai cia? ar  viska gydo tik aspirinu kaip Amerikoj lotuliukas.gif

O ka turi omeny normalus? Vietinems gydytojams nepaiskinsi kokius tyrimus reikia daryti ar kokius vaistus reikia israsyti doh.gif As asmeniskai niekada nepripazindavau vaistus nei bent labai sunkiai sirgau. Turiu vaistus is Lt, bet pasibaigus laikui ismetu taip ir nepanaudojus. Del vaiku tik sirupas nuo kosulio, temperaturos ir Fervexas didzkei. Nors cia irgi tu vaistu yra mirksiukas.gif
Pas mus visi gydytojai lægehus“e geri. Retai lankomes, bat kai reikia visada padeda
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2009 10 17, 14:32)
O ka turi omeny normalus? Vietinems gydytojams nepaiskinsi kokius tyrimus reikia daryti ar kokius vaistus reikia israsyti doh.gif  As asmeniskai niekada nepripazindavau vaistus nei bent labai sunkiai sirgau. Turiu vaistus is Lt, bet pasibaigus laikui ismetu taip ir nepanaudojus. Del vaiku tik sirupas nuo kosulio, temperaturos ir Fervexas didzkei. Nors cia irgi tu vaistu yra mirksiukas.gif
Pas mus visi gydytojai lægehus“e geri. Retai lankomes, bat kai reikia visada padeda

aciu, kazka panasaus ir norejau isgirst bigsmile.gif
Nes sesuo pasakojo kad pas juos Amerikoj neverta eit pas gydytojus, tyrimu nedaro, o vaista tik viena naudoja - aspirina g.gif
Nenoreciau eit pas gydytoja, na bet man jau antra diena temperatura niekaip nekrenta, sakau jei dar taip kelias dienas- busiu priversta apsilankyt pas gyd. Fervexas padeda tik porai valandu ir vel kyla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(java @ 2009 10 17, 16:24)
aciu, kazka panasaus ir norejau isgirst  bigsmile.gif
Nes sesuo pasakojo kad pas juos Amerikoj neverta eit pas gydytojus, tyrimu nedaro, o vaista tik viena naudoja - aspirina  g.gif 
Nenoreciau eit pas gydytoja, na bet man jau antra diena temperatura niekaip nekrenta, sakau jei dar taip kelias dienas- busiu priversta apsilankyt pas gyd. Fervexas padeda tik porai valandu ir vel kyla  doh.gif

Labas rytelis smile.gif ,noreciau nudziuginti bet negaliu schmoll.gif ,cia panasiai kaip ir tavo sesuo pasakojo,tik cia ne aspirinas bet panodilis biggrin.gif
Kiek kartu kreipiausi del saves ar del vaiku,vis tas pats " cia virusas ne bakterija , praeis lai varo i mokykla kaip tik nukris temperatura(ziauru,kaip viduramziais)sakau kad skauda gerkle,galva,raumenis .
- tai sako tada panodil nusipirk doh.gif
Pernai per velykas nejau,kentejau 5 dienas temperatura laikesi 40,turejau vaistu is LT,bet nepadejo,po tu penkiu dienu nusliauziau,tai spek ka pasake - dar 5 bus taip po to turetu praeiti g.gif ,o kai uzklausiau ar vaistu neisrasys,tai pasakena tai gali panodil nusipirkti
Tai va ,pas mane ir pas mano pazystamus vaistineles namuose,gydomes patys.
Atsakyti
QUOTE(nauja ne visada geriau nei sena @ 2009 10 18, 10:59)
Labas rytelis smile.gif ,noreciau nudziuginti bet negaliu schmoll.gif ,cia panasiai kaip ir tavo sesuo pasakojo,tik cia ne aspirinas bet panodilis biggrin.gif
        Kiek kartu kreipiausi del saves ar del vaiku,vis tas pats " cia virusas ne bakterija , praeis lai varo i mokykla kaip tik nukris temperatura(ziauru,kaip viduramziais)sakau kad skauda gerkle,galva,raumenis .
- tai sako tada panodil nusipirk doh.gif
        Pernai per velykas nejau,kentejau 5 dienas temperatura laikesi 40,turejau vaistu is LT,bet nepadejo,po tu penkiu dienu nusliauziau,tai spek ka pasake - dar 5 bus taip po to turetu praeiti g.gif ,o kai uzklausiau ar vaistu neisrasys,tai pasakena tai gali panodil nusipirkti
        Tai va ,pas mane ir pas mano pazystamus vaistineles namuose,gydomes patys.

grazu ..... unsure.gif
kadangi mes, lietuviai, visu galu meistrai tai kazkaip isgysim ir be gydytoju pagalbos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(java @ 2009 10 17, 15:24)
aciu, kazka panasaus ir norejau isgirst  bigsmile.gif
Nes sesuo pasakojo kad pas juos Amerikoj neverta eit pas gydytojus, tyrimu nedaro, o vaista tik viena naudoja - aspirina  g.gif 
Nenoreciau eit pas gydytoja, na bet man jau antra diena temperatura niekaip nekrenta, sakau jei dar taip kelias dienas- busiu priversta apsilankyt pas gyd. Fervexas padeda tik porai valandu ir vel kyla  doh.gif

Cai DK kai sezonas prasideda keliauja virusas temperatura 3-5 dienos o paskui dingsta kaip niekas nieko. Gersi vastus negersi vistiek tas pats 3-5 dienos.
Cesnakai, citrinos arba kiwi, grynas oras geriausiai padejai profilaktikai preis ligas.
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2009 10 18, 14:22)
Cai DK kai sezonas prasideda keliauja virusas temperatura 3-5 dienos o paskui dingsta kaip niekas nieko. Gersi vastus negersi vistiek tas pats 3-5 dienos.
Cesnakai, citrinos arba kiwi, grynas oras geriausiai padejai profilaktikai preis ligas.

biggrin.gif kas teisybe,tai teisybe,turi jau jie cia tu virusiuku biggrin.gif
dar vienas neisvengiamas tai temperatura,pilvo skausmas,pykinimas irgi 2 dieneles ir vel sveikas,gali vaistus naudoti ar ne,vis vien.kaip netiketai ateina taip pat ir iseina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(java @ 2009 10 17, 15:24)

Ir cia tyrimu nedaro, is vaistu, tik nuskausminamuju dazniausiai pasiulo arba is vis nieko. Pvz, po avarijos pries 2 m. as skundziausi nuolatiniais galvos skausmais, MB - kaklo. Nieko per ta laika nepasiule, kad issiaiskint, kame bedos gali buti, tik stipresniu nuskausminamuju, kuriu niekada negeriau.. Is vis, apie medicina cia geriau patyleti.. Taip pat ir nestuke.gif prieziura. Turejau baisia mazakraujyste, gal net grese prieslaikinis gimdymas (pozymiai buvo), o DK buvo viskas "normal". Gerai, kad LT gydytoju paklausiau.. Nors gimdymas DK praejo lb sauniai.
Zodziu, kreiptis, isklausyti galima, bet gydytis ir vaikus gydyt reikia savo pacios protu.
Atsakyti
Sveikos,

Turiu dideli prasyma, kad patartumet..As LT baigiau mokslus, dirbau, bet buvau jau pries puse metu atleista..ir matau,kad jokios iseities cia jau nebera..tik reikia kazkur vaziuot..Nezinau kodel, bet labai traukia Danija...pries kelis metus esu buvus darbo reikalais.
Kaip jus sugalvojot vaziuot i Danija? Ar atvaziavot ir ieskojot darbo, ar susiradot budamos Lietuvoj? Gal patartumet nuo ko pradet? blush2.gif O gal,kokia Lietuviu seima iesko aukles? ax.gif
Atsakyti
jo, as irgi pritariu del gydytoju atsiputimo, jiems visisskai dzin ar tau skauda ar neskauda, cia jie naturalistai, viskas turi savaime praeiti!!
bet tai baisu, as kai turiu bedu ir i Lietuva negaliu vaziuot kas kart tai man taip nesaugu cia!
laikykites merginos ir stenkites nesirgt schmoll.gif
Atsakyti
Na taip su gydytojais cia ne kokia situacija...Musu giminaitis susirgo plauciu uzdegimu kvietesi greitaja, o si nevaziavo nes nustate telefonu kad dar ne mirtinas reikalas verysad.gif cia yra baisu....O jei vaikucius nuvesite sergancius tai nei miksturos nuo kosulio negausite...Mes vaikuciui savo perkame parduotuvese mikstura labai gera, bet jau jam praeina po keliu dieneliu kosuliai, o taip pat yra ir suaugusiems labai gera...Taip pat nuo skausmo ir temperaturos yra vaistu paduotuvese...Kadangi pati esu sesele stengiames isiversti namuciuose 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Bone @ 2009 10 18, 16:13)
Sveikos,

Turiu dideli prasyma, kad patartumet..As LT baigiau mokslus, dirbau, bet buvau jau pries puse metu atleista..ir matau,kad jokios iseities cia jau nebera..tik reikia kazkur vaziuot..Nezinau kodel, bet labai traukia Danija...pries kelis metus esu buvus darbo reikalais.
Kaip jus sugalvojot vaziuot i Danija? Ar atvaziavot ir ieskojot darbo, ar susiradot budamos Lietuvoj? Gal patartumet nuo ko pradet? blush2.gif  O gal,kokia Lietuviu seima iesko aukles?  ax.gif

Labukas
Mano nuomone tai nepatarciau siaip cia vaziuot ieskot darbo, nebent turi kazkokiu pazystamu kurie tau gali padet...Nera lengva ir sioje salyje su darbais...Na nebent danu kalba moki tada jau kitas reikalas. Pati susiduriau su situacija, kad jei danu kalba mokeciau darbu tikrai yra, taciau su anglu kalba nelabai kam reikia...Del darbo gali paziurinet skelbimus dar budama Lietuvoj smile.gif www.jobindex.dk www.workindenmark.dk ir kitu daug puslapiu, jei domina parasysiu daugiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bone @ 2009 10 18, 16:13)
Sveikos,

Turiu dideli prasyma, kad patartumet......

Cia apie darba DK, kaip ieskotis ir pan. bendram vaizdui http://www.nyidanmar.....8 darbas.html
Atsakyti
na jo, nelengva, bet labai norint, manau, viskas imanoma:)
merginos, turiu klausimeli, dirbu per diena po 2,5val t.y. 12,5 val per savaite kaip su atostogom, priklauso tos pacios 30 kalendoriniu dienu kaip ir dirbant pilna darbo diena ar nelabai blush2.gif
Atsakyti