QUOTE(<LINA> @ 2009 10 27, 19:44)
Na as jau cia pusantru metu ir be darbo pakolkas...Ir kiek kur ejau kiek kur rasiau tai anglu kalba netinka, visur reikalauja danu kalbos...

Visu simtu procentu pritariu kad jeigu vaziuot tai tik pas pazystamus...Sunku su darbeliais dabar...O del butu tai problemos tikrai nebuvo, kiek esu susidurus nebuvo sunku, tik tie uzstatai tikra problema, taciau galima susitart su seimininkais kad isimoket per kelius menesius
Aš nesutinku. Pasitengti reikia tikrai daugiau, bet man ir be danų kalbos pavykdavo susirasti darbelius, o dabar pusėtinai mokėdama gavau svajonių darbą, apie kokį nė LT nepasvajodavau. Ir be jokių pažįstamų, per skelbimą.
QUOTE(luluxe @ 2009 11 19, 23:52)
Iregistravimas - pagrindine problema buto paieskose. Be iregistravimo nei sveikatos korteles gali gaut, nei banke saskaita atsidaryt..kurgi visi laiskai eis?
Mes su vyru ieskom buto per butu kompanijas, taip saugiau. Minusas - kazi kada gausi. O nuomojant, buna atveju, kad seimininkas sugalvoja, jog nori kitu nuomininku ir pareiskia, kad per menesi ar du privalot issikraustyt. Kur tada dingt?
Gauti residence permit yra nieko sunkaus. Tereikia tam tikros sumos depozito banke ir gauni leidimą kaip save remiantis EU pilietis. Pusę metų atvykus būtent tokiu būdu ir turėjau leidimą gyventi (realiai turėjau savo įmonę, bet padėti depozitą vienai dienai buvo tiesiog paprasčiau).
Dėl nuomininkų - jie DK labai saugomi ir po dviejų mėnesių iškeldinti tavęs negali, nebent iš anksto pasirašei terminuotą sutartį (dėl aiškios priežasties, pvz. šeimininkas išvyksta ir vėl grįžta iš užsienio ar pan.)/. Netgi nuomos kainą gali paprašyti sumažinti, jei ji neatitinka rinkos vidurkio, ir nuomotojai nieko negalės padaryti. Reikia tik žinoti savo teises. Kartą pasirašius standartinę nuomos sutartį tave išmesti bus laaabai sunku.