Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

i 
Ši tema nėra skirta skelbimams. Tam yra kita tema, kurią rasite čia
Atsakyti
sveikos smile.gif

gal kuri Danijos mamyte galetu mane apsviesti kaip dar neatvykus i sali susirasti ten busta?bandziau ieskoti tinklapiu,taciau visi susije su butu nuoma tik danu kalba.buciau labai dekinga jei kas galetu pagelbeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(un1deux2trois3 @ 2011 07 12, 13:38)
sveikos  smile.gif

gal kuri Danijos mamyte galetu mane apsviesti kaip dar neatvykus i sali susirasti ten busta?bandziau ieskoti tinklapiu,taciau visi susije su butu nuoma tik danu kalba.buciau labai dekinga jei kas galetu pagelbeti 4u.gif

mėgink pasidairyti čia http://www.lietuva.dk/forums/
Atsakyti

http://www.boligportal.dk/en/

bet siaip reikia bandyti daniskus website'us. juk yra google translate..

sveikos  smile.gif

Atsakyti
sveikos  smile.gif

http://www.dba.dk/boliger/lejebolig/ cia irgi gali dairytis,o del kalbos tai visi skelbimai cia dk kalba,ir tai normalu ,naudokis translate,googleje 4u.gif
Atsakyti
panos prasau padekit, nezinojau kad tiek problemu yra del apsigyvenimo danijoje, kaip viskas yra danijoje, as daleiskim noriu apsigyventi danijoje, susirasti darba, bet kiek prisiskaiciau as galiu gyventi ne ilgiau kaip 3men be darbo, kaip man gauti leidima gyventi danijoje, kur reikia kreiptis ka reik daryti noriu viska suzinoti, nes danas nieko nezino, kazka drauge sake kad gali jis mane kazkur iregistruoti kaip sugyventine, o gal dar kaip nors imanoma?prasau atsakykit
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2011 07 25, 23:26)
panos prasau padekit, nezinojau kad tiek problemu yra del apsigyvenimo danijoje, kaip viskas yra danijoje, as daleiskim noriu apsigyventi danijoje, susirasti darba, bet kiek prisiskaiciau as galiu gyventi ne ilgiau kaip 3men be darbo, kaip man gauti leidima gyventi danijoje, kur reikia kreiptis ka reik daryti noriu viska suzinoti, nes danas nieko nezino, kazka drauge sake kad gali jis mane kazkur iregistruoti kaip sugyventine, o gal dar kaip nors imanoma?prasau atsakykit

Nieko nuostabaus, kad danai apie istatymus nieko nezino. Bet as susidariau ispudi, kad tu atvaziavai pas ji gyventi, bet jam tai visai nedomu.....
Jai jis net nesugeba nueiti i komunos (savivaldybe pasisneketei ir viska issiaiskinti del taves)
Zodziu, danijoje kaip turiste gali prabuti 3 men, bet jeigu ieskai darbo neregistruota gali prabuti iki 6 men. Cia niekas netikrina, kiek laiko esi prabuvus... gal tu isvaziavai vokietija ir vel cia sugryzai. Stampu nieks pase nededa..... Svarbu turi kur gyventi. Dabar ieskaisi darbo, kai ji susirasi, tada galesi pradeti visus registracijos etapus. Ejimas i savo miesto komuna (savivaldybe) migracine tarnyba, del suteikimo cia gyventi ir t.t. sekmes
Atsakyti
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 26, 21:09)
Nieko nuostabaus, kad danai apie istatymus nieko nezino. Bet as susidariau ispudi, kad tu atvaziavai pas ji gyventi, bet  jam tai  visai nedomu.....
Jai jis net nesugeba nueiti i komunos (savivaldybe pasisneketei ir viska issiaiskinti del taves)
Zodziu, danijoje kaip turiste gali prabuti 3 men, bet jeigu ieskai darbo neregistruota gali prabuti iki 6 men. Cia niekas netikrina, kiek laiko esi prabuvus... gal tu isvaziavai vokietija ir vel cia sugryzai. Stampu nieks pase nededa..... Svarbu turi kur gyventi. Dabar ieskaisi darbo, kai ji susirasi, tada galesi pradeti visus registracijos etapus. Ejimas i savo miesto komuna (savivaldybe) migracine tarnyba, del suteikimo cia gyventi ir t.t. sekmes

dekui labai, na tu mane ne taip supratai as tik rugputi skrisiu pas ji, o jis nebuvo susidures su tokia situacija kad mergina kitataute tai nieko nezino bet stengiasi issiaiskinti, as norejau paklausti apie komuna, jei mes gyvenam vejle tai ten ieskom komunos-savyvaldybes kaip supratau ir ka as ten turiu pasiklausti ?nes jis jauciu nieko nezino ir nieko neklaus, man reikia gauti darba legalu ,tada as galeciau danijoje gyventi ir pasimti vaika is lietuvos kad galetu mokytis ir gyventi su manim?
Atsakyti
ar imanoma man isidarbinus gauti nemokamus kursus danu arba anglu?
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2011 07 27, 11:11)
ar imanoma man isidarbinus gauti nemokamus kursus danu arba anglu?

Gi tau kitoj temoj atsake kad taip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2011 07 27, 12:34)
Gi tau kitoj temoj atsake kad taip mirksiukas.gif

atsiprasau, susimaisiau, taip jau radau atsakyma
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2011 07 27, 11:40)
dekui labai, na tu mane ne taip supratai as tik rugputi skrisiu pas ji, o jis nebuvo susidures su tokia situacija kad mergina kitataute tai nieko nezino bet stengiasi issiaiskinti, as norejau paklausti apie komuna, jei mes gyvenam vejle tai ten ieskom komunos-savyvaldybes kaip supratau ir ka as ten turiu pasiklausti ?nes jis jauciu nieko nezino ir nieko neklaus, man reikia gauti darba legalu ,tada as galeciau danijoje gyventi ir pasimti vaika is lietuvos kad galetu mokytis ir gyventi su manim?

Mes visi cia atvaziave su jokia sistema danu nebuvom susidure. Viska patys perejom. Tiesiog eini i savo komuna Vejle ir ten klausi, kas tave domina. O jau jie tave ir nusius, kur dar reiks kreiptis. Siaip taviskis tai uz tave galetu padaryti. Nuejes i komuna ir issiklausineti, ko tu dabar klausi musu. smile.gif Jai jis nezino, ko klausti tai tu jam pasakyk, ko klausti. Nepamirsk, tai jo gimtoji kalba jam lengviau bus susikalbeti nei kita pvz anglu kalba. Jai gyvensi Vejle, tai tavo komuna taip pat Vejle.

Taip kai turesi legalu darba, tad vaziuosi i migracija ir ten prasysi leidimo gyvent. Kai toki dalyka turesi, tada galesi ir savo vaika priregistruoti.

Atsakyti