Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 27, 14:33)
Mes visi cia atvaziave su jokia sistema danu nebuvom susidure. Viska patys perejom. Tiesiog eini i savo komuna Vejle ir ten klausi, kas tave domina. O jau jie tave ir nusius, kur dar reiks kreiptis. Siaip taviskis tai uz tave galetu padaryti. Nuejes i komuna ir issiklausineti, ko tu dabar klausi musu.  smile.gif Jai jis nezino, ko klausti tai tu jam pasakyk, ko klausti. Nepamirsk, tai jo gimtoji kalba jam lengviau bus susikalbeti nei kita pvz anglu kalba. Jai gyvensi Vejle, tai tavo komuna taip pat Vejle.

Taip kai turesi legalu darba, tad vaziuosi i migracija ir ten prasysi leidimo gyvent. Kai toki dalyka turesi, tada galesi ir savo vaika priregistruoti.

dekui, na jis sake eisim i komuna kartu kai atvyksiu pas ji i danija ir viska suzinosim
Atsakyti
Sveikos wink.gif Noriu paklausti dėl draudimo..nes čia LT niekas normaliai nepaaiškina.. jeigu aš studijuoju Danijoje, tai Danija mane draudžia, taip? bent jau taip universitetas rašo..bet kam tada jiem reikia EU draudimo kortelės? ar aš vis tiek turiu būti drausta LT, kad būčiau drausta ten? va šito nesuprantu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2011 07 28, 06:54)
Sveikos wink.gif Noriu paklausti dėl draudimo..nes čia LT niekas normaliai nepaaiškina.. jeigu aš studijuoju Danijoje, tai Danija mane draudžia, taip? bent jau taip universitetas rašo..bet kam tada jiem reikia EU draudimo kortelės? ar aš vis tiek turiu būti drausta LT, kad būčiau drausta ten? va šito nesuprantu... doh.gif

O kas praso EU draudimo korteles?
Kaip studente gausi CPR numeri ir galiesi kreiptis pas gydytojus, naudotis biblioteka ir t.t.. kaip ir visi gyvenantis DK mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2011 07 28, 07:40)
Kaip studente gausi CPR numeri ir galiesi kreiptis pas gydytojus, naudotis biblioteka ir t.t.. kaip ir visi gyvenantis DK mirksiukas.gif

ten prie dokumentų, kuriuos reikia atsivežti, nurodyta ir EU ta kortelė..ir per pokalbį man sakė, kad jos reikės..o čia gal jos reikia, kol sutvarko danišką draudimą, ar aš vis tiek turėsiu turėt lietuvišką draudimą? ar gausiu draudimą, kaip danijos piliečiai? va šito nepagaunu..:S mes tam pačiam mokomės su tavim...bet tau turbūt kitaip, vis tiek tu ten ilgiau gyveni ir jau turbūt viską danišką turėjai.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2011 07 28, 07:40)

o jei as noreciau istoti mokytis, cia visi gali stoti ar kaip? ar gerai moketi anglu, islaikyti kazkokius egzaminus?
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2011 07 28, 07:54)
ten prie dokumentų, kuriuos reikia atsivežti, nurodyta ir EU ta kortelė..ir per pokalbį man sakė, kad jos reikės..o čia gal jos reikia, kol sutvarko danišką draudimą, ar aš vis tiek turėsiu turėt lietuvišką draudimą? ar gausiu draudimą, kaip danijos piliečiai? va šito nepagaunu..:S mes tam pačiam mokomės su tavim...bet tau turbūt kitaip, vis tiek tu ten ilgiau gyveni ir jau turbūt viską danišką turėjai.. g.gif

Zinok, as tiksliai nezinau kaip tavo situacijoj, bet kiek zinau studentai gauna CPR numeri. Gal EU draudimas reikalingas jei reiketu transportuoti ligoni i LT g.gif arba pvz. jei nelaime atsitiks nelaime tarp LT ir DK, pvz. Vokietijoje. Nezinau tai ir nespeliosiu. Tarp musu plepiu buvo viena studente is Århuso tai jinai gavo CPR numeri ir ejo laisvai pas gydytojus. Gaila kad jinai nebe uzsuka i musu tema unsure.gif
QUOTE(pandutė @ 2011 07 28, 08:27)
o jei as noreciau istoti mokytis, cia visi gali stoti ar kaip? ar gerai moketi anglu, islaikyti kazkokius egzaminus?

pandute, aisku reikia geria moketi angliskai gi kitaip kaip tu isivaizduoju studijas smile.gif As ne labai suprantu tavo planu g.gif . Nori mokintis, ir dirbti, ir vaika atsivezti... viska is kartu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2011 07 28, 07:54)

Nezinau, kaip del draudimo cia, bet lt jaigu tu dirbi, ar esi moksleive - studente automatiskai esi drausta. Nuejus i ligoniu teritorine kasa issimi EU draudima uzsienyje. Kortele padaro per 5 min. Gal jie turi omenyje, kad ne visus susirgimus jie kompensuoja, kitus lt tures kompensuoti!!!!
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2011 07 28, 08:48)
Zinok, as tiksliai nezinau kaip tavo situacijoj, bet kiek zinau studentai gauna CPR numeri. Gal EU draudimas reikalingas jei reiketu transportuoti ligoni i LT g.gif  arba pvz. jei nelaime atsitiks nelaime tarp LT ir DK, pvz. Vokietijoje. Nezinau tai ir nespeliosiu. Tarp musu plepiu buvo viena studente is Århuso tai jinai gavo CPR numeri ir ejo laisvai pas gydytojus. Gaila kad jinai nebe uzsuka i musu tema unsure.gif

pandute, aisku reikia geria moketi angliskai gi kitaip kaip tu isivaizduoju studijas smile.gif  As ne labai suprantu tavo planu g.gif . Nori mokintis, ir dirbti, ir vaika atsivezti... viska is kartu g.gif

as nenoriu visko is karto galvoju apie isidarbinima, bet jei sakot man be sansu, tada galvoju nors mokytis gal iseitu tada gauciau ta CPR, o man jo reikia kad nereiktu gyventi ilgai be vaiko, juk nesedesiu ilgai be vaiko
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2011 07 28, 18:05)
as nenoriu visko is karto galvoju apie isidarbinima, bet jei sakot man be sansu, tada galvoju nors mokytis gal iseitu tada gauciau ta CPR, o man jo reikia kad nereiktu gyventi ilgai be vaiko, juk nesedesiu ilgai be vaiko

O is ko jus su dukra gyvensite jei studijosi?
Nesu tikra, bet anksciau neduodavo CPR numeri studentu vaikams g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fillipa: 28 liepos 2011 - 18:33
QUOTE(fillipa @ 2011 07 28, 18:31)
O is ko jus su dukra gyvensite jei studijosi?
Nesu tikra, bet anksciau neduodavo CPR numeri studentu vaikams g.gif

as sunu turiu, na skaiciau kad uz studijas duoda cpr numeri, na islaikytu danas, na as cia tik seip pamasciau apie studijas, be anglu vis tiek juk nepriims
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2011 07 28, 18:40)
as sunu turiu, na skaiciau kad uz studijas duoda cpr numeri, na islaikytu danas, na as cia tik seip pamasciau apie studijas, be anglu vis tiek juk nepriims

Turejau omeny studentams duoda CPR numeri, ne ju seimos nariams.
Del vaikelio susimaisiau ax.gif sorry
Papildyta:
smile.gif Vis del to galima seimos nariams gauti CPR, bet turi irodyti kad turi 25 tukstanciu kronu vienam zmogu (tavo atvieju vaikui) ir pati turesi islaikyti ir neprasyti pagalbos is kommunos
Radau www.nyidanmark.dk
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2011 07 28, 18:55)
Turejau omeny studentams duoda CPR numeri, ne ju seimos nariams. 
Del vaikelio susimaisiau  ax.gif  sorry
Papildyta:
smile.gif Vis del to galima seimos nariams gauti CPR, bet turi irodyti kad turi 25 tukstanciu kronu vienam zmogu (tavo atvieju vaikui) ir pati turesi islaikyti ir neprasyti pagalbos is kommunos
Radau www.nyidanmark.dk

dekui
Atsakyti