Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(Bfly @ 2011 08 19, 09:27)
Hmmm... Man reikės tik nuo spalio, gal jau bus apsiraminę visi.. :/
O šiaip 7500 DK - čia daug ar normaliai?.. Jei daug, tai kas yra normaliai?

Na zinai sunku irgi pasakyt, gi kiekvienas saukia ka nori biggrin.gif O jei rimtai tai labai priklauso nuo vietos, auksto ir vaizdu pro langus. Manau 7500kr normaliai centre, taciau vsitiek reik i daug ka atsizvelgti, o supratima kas daug kas mazai gausi tik daug ir ilgai ax.gif nagrinedama konkrecius psl., kur lyginsi kainas, plotus, siulomus privalumus ir tt.
Kuo mazesne kaina tuo geriau ar ne? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, Danijos gyventojos 4u.gif as ir neseniai prisijungiau i jusu buri biggrin.gif ir dabar reikia moterisku patarimu, ar kas zinote Kopenhagoje kirpeju patikimu ir uz prieinama kaina? Dekui jums
Atsakyti
QUOTE(Simoo7e @ 2011 08 21, 09:18)
Sveikos, Danijos gyventojos 4u.gif  as ir neseniai prisijungiau i jusu buri biggrin.gif ir dabar reikia moterisku patarimu, ar kas zinote Kopenhagoje kirpeju patikimu ir uz prieinama kaina? Dekui jums

Siuo klausimu manau reik kreiptis i foruma "Danijos pleputes" wink.gif Manau patars tos kurios gyvena tam regione smile.gif
Atsakyti
Dekui, nenorejau listi as i ju pokalbi su klausimais, bet pabandysiu smile.gif
QUOTE(Beatuk @ 2011 08 21, 13:38)
Siuo klausimu manau reik kreiptis i foruma "Danijos pleputes" wink.gif Manau patars tos kurios gyvena tam regione  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Simoo7e @ 2011 08 21, 09:18)
Sveikos, Danijos gyventojos 4u.gif  as ir neseniai prisijungiau i jusu buri biggrin.gif ir dabar reikia moterisku patarimu, ar kas zinote Kopenhagoje kirpeju patikimu ir uz prieinama kaina? Dekui jums

Man šita kirpykla visai patiko: Lou a Lou
Rosenørns Alle 34, 1970 Frederiksberg, Denmark +45 35 35 90 13 ‎
Esu dažius, šukavus plaukus, buvau patenkinta, davė nemokamų produktų.

Bet tiesą sakant lietuviškos kirpėjos daug geresnės ir kaina vis tiek nepalyginamai mažesnė.
Atsakyti
Grįžtant prie kainų, va, pagal vieną šaltinį, apie 5000 DKK Aarhuse mokėt galima jau už visai padorų būstą. Tuo tarpu pigu yra kaimuose, pvz., netoli Herningo moka apie 2500 DKK per mėnesį.
Galiu pasidžiaugti, kad jei nepavyktų rast vietos Aarhuse, ten, sakė, yra tuščių butų bigsmile.gif 80 km nuo Aarhuso, bet pradžiai gal neblogai smile.gif Liko darbą susirast doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mes su vyru nauji Danijoje smile.gif Turiu klausimėlį, gal kuri padėsit smile.gif
Mano vyras užsisakė CPR kortelę ir jis ją gaus, nes bus studentas. O man norit gauti tą kortelę, reikia atnešti iš banko išrašą, kad turiu 60 000 DKK. Tiek pinigų mes turim, bet mane domina, tai, kad pildant dokumentus CPR, aš pažymėsiu, kad galiu save išlaikyti ir pridėsiu sąskaitos išrašą, ir ar vėliau pradėjusi dirbti, praradus darbą ar susilaukus kūdikio galėsiu pretenduoti į valstybės išmokas (bedarbio ar kūdikio pinigėlius) ?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovilyte* @ 2011 08 22, 20:08)
.. aš pažymėsiu, kad galiu save išlaikyti ir pridėsiu sąskaitos išrašą, ir ar vėliau pradėjusi dirbti, praradus darbą ar susilaukus kūdikio galėsiu pretenduoti į valstybės išmokas (bedarbio ar kūdikio pinigėlius) ?

Laba smile.gif
Kas liecia vaika, vaiko pinigus gausi automatiskai jei gimdytum cia, o jei ne, tai po vaiko priregistravimo.
Kas liecia bedarbio pasalpa, tai ja gausi tik isdirbusi metus laiko kartu mokant pinigus i tavo pasirinkta a-kasse. Dirbant pilna etata mokama daugiau, o dirbant pusini, atatinkamai maziau. Po metu jei pati iseisi is darbo, gausi menesi karantino kurio metu negausi pasalpos, o paskui gausi berods 80% algos. Jei gautum didele alga, tai gautum ju didziausia ikaini, o ne 80% algos. Jie tave po metu atleis is darbo, tada gausi pinigelius is karto.
P.S. A kur isikuret?
Jei noretum pabendrauti, tai mes kalbames "Danijos pleputes" wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Bfly @ 2011 08 22, 14:25)
Grįžtant prie kainų, va, pagal vieną šaltinį, apie 5000 DKK Aarhuse mokėt galima jau už visai padorų būstą. Tuo tarpu pigu yra kaimuose, pvz., netoli Herningo moka apie 2500 DKK per mėnesį.
Galiu pasidžiaugti, kad jei nepavyktų rast vietos Aarhuse, ten, sakė, yra tuščių butų  bigsmile.gif 80 km nuo Aarhuso, bet pradžiai gal neblogai smile.gif Liko darbą susirast  doh.gif

smile.gif
Na taip, galima, bet to reik ieskoti labai labai labai ir gal pasiseks tongue.gif
O kas liecia kaimus, tai supranti, ten ir darbu maziau .. Na vazinetis zinoma tektu, o tada jau reik galvoti kiek galima sau leisti skirti laiko kelionems pirmyn ir atgal.
Tai taip, pirma darba susrasti, o tada ziureti kur nuomuotis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beatuk: 22 rugpjūčio 2011 - 21:57
QUOTE(Beatuk @ 2011 08 22, 23:03)
Laba smile.gif
Kas liecia vaika, vaiko pinigus gausi automatiskai jei gimdytum cia, o jei ne, tai po vaiko priregistravimo.
Kas liecia bedarbio pasalpa, tai ja gausi tik isdirbusi metus laiko kartu mokant pinigus i tavo pasirinkta a-kasse. Dirbant pilna etata mokama daugiau, o dirbant pusini, atatinkamai maziau. Po metu jei pati iseisi is darbo, gausi menesi karantino kurio metu negausi pasalpos, o paskui gausi berods 80% algos. Jei gautum didele alga, tai gautum ju didziausia ikaini, o ne 80% algos. Jie tave po metu atleis is darbo, tada gausi pinigelius is karto.
P.S. A kur isikuret?
Jei noretum pabendrauti, tai mes kalbames "Danijos pleputes" wink.gif

Aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Galiu dabar drasiai eiti ir pildyti dokumentus CPR kortelei gauti bigsmile.gif
Mes isikurem Aarhuse ax.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif vat ir as ieskau Kopenhagoje gyvenancios kirpejos, gal dar pasiseks:)
QUOTE(Antithesis @ 2011 08 22, 01:23)
Man šita kirpykla visai patiko: Lou a Lou
Rosenørns Alle 34, 1970 Frederiksberg, Denmark +45 35 35 90 13 ‎
Esu dažius, šukavus plaukus, buvau patenkinta, davė nemokamų produktų.

Bet tiesą sakant lietuviškos kirpėjos daug geresnės ir kaina vis tiek nepalyginamai mažesnė.

Atsakyti
QUOTE(Beatuk @ 2011 08 22, 22:03)

smile.gif
Na taip, galima, bet to reik ieskoti labai labai labai ir gal pasiseks tongue.gif
O kas liecia kaimus, tai supranti, ten ir darbu maziau .. Na vazinetis zinoma tektu, o tada jau reik galvoti kiek galima sau leisti skirti laiko kelionems pirmyn ir atgal.
Tai taip, pirma darba susrasti, o tada ziureti kur nuomuotis  cool.gif

Tai kaimas tėra gyvenamoji vietovė, laikinai bus gerai, net jei tektų važinėt ir pan. Tas negązdina. Visvien taikau į Aarhus'ą biggrin.gif Noriu prie jūros gyventi... blush2.gif
Dėl darbų - visos viltys į berną biggrin.gif Jis pas mus mėgėjas vairuoti, o ten lyg ir nemažas poreikis vairuotojų.. Bent jam pasisektų... Toks jausmas, kad man bus sunkiau. Šustras išsilavinimas, bet ką jis be kalbos... smile.gif Kas nerizikuoja, negeria šampano... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bfly @ 2011 08 23, 09:37)
Dėl darbų - visos viltys į berną biggrin.gif Jis pas mus mėgėjas vairuoti, o ten lyg ir nemažas poreikis vairuotojų.. Bent jam pasisektų... Toks jausmas, kad man bus sunkiau. Šustras išsilavinimas, bet ką jis be kalbos... smile.gif Kas nerizikuoja, negeria šampano...  unsure.gif

Niu ir koks issilavinimas? jei kokia litaunistika tai zinoma kad doh.gif
Atsakyti