1. Jei jusu plaukai ilgesni, pries dedamosi rankine, kurpine ar pan., saugokite ir patraukite juos (mane labai nervina automobilu saugos dirzai, visada trina plaukus

2. Saugokite plaukus nuo vejo-jei zinote, kad teks buti aplinkoje, kurioje l.didelis vejas, suriskite ar kaip kitaip sutvirtinkite plaukus, kadangi didelis vejas suvelia plaukus, pridaro 'mazgeliu', ko pasekoje skyla galiukai ir kencia plauku ilgis.
3. Plaukite atsargiai,sampuna naudokite tik saknims, venkite jo patekimo ant issausejusiu galiuku.
4. CWC (Condition Wash Condition)-paskirstyti kondicionieriu per paluku ilgi, sampunu isplauti saknis ir vel panaudoti kondicionieriu (man sita ideja labai patiko, jau seniau rezgiau tokia minti, tik vis neisbandydavau

5. Ranksluosciu netrinkite plauku! Yra naudojanciu 'turbanus', ar ant nugaros uzsimetanciu ranksluosti ir leidzianciu taip plaukams isdziuti.
6. Nenaudokite dzipovintuvo, bet jei butinai reikia-nustatykite zema temperatura.
7. Stenkites kuo reciau plauti galva, daugelis plauna 2-3 k./sav., taciau kuo retesni plovimai, tuo sveikesni galiukai (hm, kad man taip, kaip nauja diena-taip naujas plovimas

8. NAUDOKITE KONDICIONIERIŲ kas karta plaudamos plaukus.
9. Galite kad ir kasdien naudoti laseli aliejaus, paskirstyto delnuose, visam plauku ilgiui (arba naudokite nenuplaunama kondicionieriu)
10. Nesukuokite slapiu plauku-jie tada paziedziamiausi. (oi, mano didzioji nuodeme-istisas sukavimas, slapi plaukai ar sausi

Pradedam 10-ties punktu programa ir visos busim ilgakases

Beje, kas neseke temos-originalus DG idetas straipsnis yra ČIA , ten placiau parasyta, as 'ant greituju' esme tik parasiau.