QUOTE(Juodai @ 2013 10 25, 13:49)
jei prie lubų kabint užuolaidas, karnizo nereikia, užtenka bėgelio

. Kažkas tokio:

- pasiskolinau i-nete rastą nuotrauką

.
Tokiam bėgeliui 2 cm virš langų turėtų užtekti

.
Nerodo man kažkodėl nuotraukos.
Pas mus visur medinės žaliuzės, tai jos netelpa į 2 cm.
QUOTE(Ajste @ 2013 10 25, 13:53)
Pepe Ilgakojine,
Jūsų tonas toks, kad lyg visi čia Jus pultų

Kalbate grubiai ir dar durninate kitus. Nepamirškite, kad tema skirta ne Jums išsilieti, o pasidalinti patirtimi, kad kiti pasimokytų iš mūsų klaidų, o mes iš jų
Kai paminėjote grindų pakėlimą, manau Juodai suprato, kad ne lubos pažemėjo 19 cm, o bendras patalpos aukštis

O langai dažniausiai būna nišose, plius rėmas, todėl sunku įsivaizduoti, kad lubos tiek nužemintos, jog reikia specialių "įdubimų", kad užuolaidas pasikabinti
Galbūt kiti meistrai nekomentavo, nes lubų neardė, nažiūrėjo kas ten ir kaip ir jūsų neklausinėjo ar turėjot priežasčių tas lubas žeminti tokiais mastais. Beje, gal pas jus šviestuvai kažkokie specialūs, reikalaujantys daugiau erdvės? Ar kokį apšiltinimą, garso izoliaciją ar dar ką dėjo pirmieji? O gal vėlesnieji darbavosi mažame plote iš kurio sunku matyti koks lubų nuolydis. Šiap teoriškai pasvarstant, jei gipskartoniui su visais rėmais, profiliais, laidais ir t.t., reikia tarkim 7 cm, tai lubų aukščio skirtumas skirtingose vietose būtų 10+cm, kas mano supratimu matytųsi "plika" akim

Čia jau būtų pusiau šlaitinės lubos arba bangos kaip Baltijoj per audrą
Aš gi parašiau, kas man nepatinka, o mane pradėjo kaip jūs sakot durninti, kad patys durni, nesuprantam.
Nu tai taip, aš iš esmės sutinku, kad patys durni ir iš to durnumo pasirašėm gipsui.
Šviestuvai ne specialūs, iš viso nieko tokio nėra, ką būtume aptarinėję, tipo kad tam reikia kaip nors specialiai lubas žeminti.
Taip, remontininkai sakė, kad tipo labai nelygios lubos, dėl to ir reikia gipso. Bet man tai jos neatrodė nelygios. Bet gal aš nesuprantu, todėl ir patikėjau remontininkais.
Plotas lubų (viso buto) nemažas. Ir man atrodo, kad visur vienodas aukštis. Kodėl taip darė, ir ar galima daryti kitaip, aš nežinau.
QUOTE(gitulia @ 2013 10 25, 15:56)
Na tikrai , pepe ilgakojine, minusus siu lubu ispute is nezinojimo ir jos meistru darbo specifikos. Gipskartonio lubos nusileidzia 5-7 cm, jei nereikia pagal sviestuvus ar kt uzmanymus daugiau. Karnyzai, sviestuvai ir kiti dalykai puikiai kabinasi ir ant tokiu lubu, tik reikia arba tam tikru tvirtinimo priemoniu, ar numatant is anksto kur kabes karnizas ispeti meistrus, kad paruostu tam pakabinimui "atrama" ir pan.
O jei lubos idealiai lygios, nereikia slepti kokiu dazu kaip mano atveju, nesinori imantresnio apsvietimo, nereikia paslepti kokiu nors tarybiniu bloku ne itin dailaus sujungimo , tada taip, geriausia palikti lygias, baltas betono lubas.
Nu va vėl mane durninate, kad nežinau meistrų darbo specifikos. Nu ir kas, kad nežinau, užtai savo darbo specifiką žinau.
Aš parašiau savo patirtį, gal kam pravers, pavyzdžiui duos šansą pasidomėti kaip jūs sakot specifika, prieš darant pasirinkimą. Man jis netiko.