Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija - anoreksija

Mazhulinka, labai ačiū tau už patarius wub.gif AŠ nebežinau, kas man užplaukę, bet va jaučiuos alkana dabar visada ir bijau tą jausmą prarasti... Kažkaip man keista.... Bet šiandien ryte suvalgiau 90g liesos varškės su sutrinta puse obuolio ir medaus trupučiu - labai skaniai išėjo, iš lėto suvalgiau, lyg kaltės nejaučiu, bet kai pagalvoju, kad apie du šimtai kcal - vėl noras eit vemt, bet einu lauk, šunis išvesiu (saugau dar vieną šuniuką wub.gif ) Viską ir išdeginsiu. Tik vat važiuosim į svečius, labai bijau unsure.gif

Kaip jūs laikotės? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 06 24, 20:42)
tau, mergyt manau reikia susidaryti tam tikra meniu dienai. ne per daug storinanti, bet ne per daug dietinanti+ is produktu, kuriuos vemti nera labai malonu. as pvz jei jau imuosi tvarkyti mitybos pradedu grilinti darzoves. nuo mesos man stoja skrandis, tad zinau, kad jei valgysiu jos, vistiek kils noras issivemti, nes jausiu ta sunkumo jausma. grilinu paprikas, grybus, jaunas cukinijas, visokias zoles, tai buna mano karstas maistas, o sone dar salotyciu pasidarau, pvz. su spinatais, agurku, pomidorais ir t.t. tik taip iprantu maitintis normaliom porcijom, bet nejausti kaltes. kas man dar labai padeda, nustatytas laiko tarpas tarp valgymu. pvz. 3,5val. praeina 2val po paskutinio valgymo, jauciu, kad noreciau kazka nesveiko praryti, kyla noras uzkandziauti, kas dazniausiai pasibaigia prisikimsimu, bet pagalvoju, kad po 1,5val jau kitas valgymas laukia. teoriskai 1val, nes maisto paruosimas uzims kazkiek laiko.
toks meniu kaip agurkelis pusryciams, pomidoras pietums ir obuolys vakarienei tikrai iki gero neprives ir turbut pati tai puikiai supranti. esi lieknute ir grazute, zinau kad sunku perprogramuoti smegenis i negalvojimo apie svori programa, bet bandyti tikrai verta. kai sugebesi islaikyti ta pati svori, o gal ir kazkiek numetineti be vemimu, pamatysi, kokia didele palaima uzplusta... nes nuo vemimu mano svoris ojojoi kaip sokinedavo, nezinau kaip jums visoms, bet pora kg plius minus visada...

labai teisingi patarimai, taikysiu ir sau.
ir tikra tiesa del svorio sokinejimo kai vemi verysad.gif
Atsakyti
O Dieve, skaitau čia jūsų visus pasisakymus ir netekau amo.
Niekada nemaniau, kad ir aš pati ant ribos stovėdavau...
Keliskart esu po persivalgymo bandžiusi vemti, bet labai džiaugiuosi, jog neišėjo..
Nes manau, būčiau pradėjusi karą su savimi su sunkia pabaiga, kaip ir jūs..
Šiaip paėmus tai labai pergyvenu dėl svorio, o esmė ta, kad dėl jo susirūpinau tik prieš gerus keletą mėnesių, nežinau, iki tol buvau savimi patenkinta, moteriškos figūros, platūs klubai, siauras liemuo, nemaža krūtinė. (Dabar baigiau 12). Vaikinų dėmesio tikrai neatsigyniau ir neatsiginu, tuo nesiskundžiu, bet va kai pradėjo brolio panelė kūsti(numetė apie 10kg per mėnesį), ir dar viena draugė(per pusantro mėnesio iš 84 liko 64), tai toooks pavydas suėmė, atrodo viską padarysiu, kad sverčiau nebe 66, o 58.. Valgyti visada valgydavau mažai, turiu baisiai lėtą medžiagų apykaitą, nevalgau kiaulienos, bulvių ir t.t. Laikiausi dietos, per dieną 4 kietai virti kiaušiniai, na ir kaip manot? Ogi per savaitę tik 0,7 kg!!. Taigi mečiau. Buvau apsėsta minties sulieknėti..
Kaip ir jums po nevalgymo ilgesnį laiką sekdavo persivalgymai, o tada sąžinės graužatis ir nepasitikėjimas savim, savo valia.
Ogi dabar jau trečia savaitė kaip geriu Lida(ne kasdien), sveriu 62kg. Noro valgyti nebėra visai, apie persikišimą išvis patyliu, nes suvalgius vieną bananą skrandis toooks pilnas būna, kad uoj, pietums užtenka salotų lėkštutės, nes daugiau ir netilptų, jaučiuosi soti ir energinga. O kai negeriu tų tablečių, niekas nepasikeičia, maitinuosi taip pat po mažai. Jau net nebekalbu apie riebų maistą, nors jo niekad nemėgau, bet dabar vos apie jį pagalvojus sustoja skrandis. Džiaugiuosi, kad atradau Lidą, Padėjo sutvarkyti mano persivalgymus, dabar visuomet prieš užuodžiant ar pamačius skanų maistą savęs paklausiu, ar mano organizmas tikrai nori valgyti, ar man jo reikia, anksčiau tokių minčių net nekildavo, puldavau kaip paklaikusi, o jeigu ir pagalvodavau, kad va paskui gailėsiuos, tai tuoj vydavau šalin tas mintis ir guosdavausi jog ryt tai tikrai jau nieko nevalgysiu. O ryt būdavo tas pats.. verysad.gif

Mergaitės, pasakykit ar čia man tokie požymiai kaip ir jums buvo?
Net susirūpinau, kad galėjau būti ant ribos, ar net jau pakliūti į tai.. unsure.gif
Atsakyti
Miege, sveikute!

Džiaugiuosi, kad atradau Lidą, Padėjo sutvarkyti mano persivalgymus, dabar visuomet prieš užuodžiant ar pamačius skanų maistą savęs paklausiu, ar mano organizmas tikrai nori valgyti, ar man jo reikia, anksčiau tokių minčių net nekildavo, puldavau kaip paklaikusi, o jeigu ir pagalvodavau, kad va paskui gailėsiuos, tai tuoj vydavau šalin tas mintis ir guosdavausi jog ryt tai tikrai jau nieko nevalgysiu.

Cia tikrai nuostabi ismone.

As dar visom norejau patarti...Ziurekit, zuikos, kai jus rasote cia, tai atrodo, visos esate daugmaz "samoningos", nerasote nesamoniu, teigiate, kad noretumete pasveikti ir pan. Bet kur sitos mintys dingsta, kai apsivalgote ar vemiate be priezasties????? Tai jus TADA susimastykite ir prisiminkite siuos savo paciu teiginius. Mokinkimes, mielosios, valdytis!!! Stai gyvas to pvz. sedi db prie kompo prisigeres kavos, ciulpia saldainiuka ir savimi patenkinta dziaugiasi, kad pucia SILTAS vejelis:))
Viskas jusu rankose, viskas imanoma, tikekit!!!! Tik reikia imtis veiksmu. As jusu lb lb prasau, SUSIIMKIT!!!Beje, o pasveikus valgant ar gaminant valgyti reikia vyti blogas mintis, skanauti kiekviena kasneli ir jausti malonuma:)
P.S. o pas mane saldytuve gabaliukas torto manes laukia tongue.gif T.y. torto supergabalas, bet cia mums 2 su mama:)
Apkabinu visas ir siunciu sviesiausius impulsus kiekvienai tai skaitanciai!!!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Jau vakar grįžau,bet kažkaip neturėjau jėgų rašyt..

Per jonines visai smagiai praleidom laiką.Buvom su druagėm kine, vėliau šventėj truputį.Prasiblaškymas kažkoks.Grižom miegot pas močiutę.Nors ir buvo vėlia prie arbatos padėjo pyrago. Na vienas gabaliukas nėra blogai galvojau.PAimiau ir po to norėjau dar ir dar imt,bet sesuo sustabdė.Tai buvau dėkinga jai.Nors kaikji nematė dar bandžiau nugvelbt , bet nepavyko..Dėje kitą dieną pririsvalgiau vėl.Žinot ,pas močiutę visko yra tai tą nugriebi tai tą..prisigriebiojau pakankamai.Dar būtų buvę nieko, bet grįžus namo grynai paslapčia nuo sesers prisivalgiau... Dar buvo mintis pasakyt,kad užėjo noras.. Bet maisto noras buvo didesni.. Šiandien padariau iškrovą su pasukom..Ką gi ~500 kcal,nes sesuo prižiūrėjo,kad nebadaučiau. Bet savijauta tai sušikta ,atsiprašant.Nenoriu nieko,niekas neįdomu.. ryt turėjau važiuopt į jaunimo dienas.bet pasakiau,jog nebevažiuosiu. vaikštau tokia apatiška viskam ir viskas.
Žadėjo atvažiuot sesės draugas pas mus,galvojau praleisim gal laiką kaip anksčiau .Žaisdavom mkortom pusę nakties,taip jauku ir faina būdavo.bet sesė išvažiavo pas jį,draugės nesiūlo susitikt.Tai vėl neatsikrtau minčių, kad mano gyvenimas nieko vertas. nei draugų turiu,nei graži esu,nei ko pasiekus ir šiaip dykaduoniauju nieko neveikdama. nenoriu sedėt ir savęs gailėtis.Ne, nedarau taip.Tieisog atrodo nerandu prasmės niekur..

va, galvoju gal tame ir problema.Numetu svorio iki savo norimo,bet mano gyvenime niekas nepasikeičia. Neatsiranda nei draugų, nei to tikslo, nei kažko,kas keltų didelį džiaugsmą.Todėl ir vėl prisivalgau.. Ai, nors nežinau net kame ta problema..

Miege, man žinok panašiai buvo.Viskas prasidėjo,kai sesuo daug kilogramų numetė.Kažkaip užpavydėjau ir patipradėjau norėt svert mažiau. Ji visad sulaukdavo didesnio vaikinų dėmesio,.ji visad mokėjo bendraut labiau nei aš. o svoris buvo gal tas dalykas, kurio ji man pavydėjo. Todėl atrodo,jog dabar esu visiška nevykelė,nes neturiu nieko geresnio nei ji.

mazhulinka,man žinok irgi labai padedatas, kai nusistatai,aks kiek valandų valgysi. bet kas iš to,jog pradedu normaliaia atrodo gyventi,viskas tęsiaisi gan ilgai.Bet kai prasideda tos nesmaonės tai prasideda..

Noriuzako,tavo pusryčiai labai normalūs ir nereikia sielotis dėl 200 kcal. SAkyčiau net mažai tiek pusryčiam. Parašyk,kaip tuose sevčiuose tau sekės unsure.gif

Atsakyti
Na va, grįžau iš svečių. Nutaika, atsiprašau, bet sušikta.... verysad.gif Ten nepasakyčiau kad prisivalgiau - neleidau sau, atsisakiau pietų antro - tik sriubos suvalgiau, pyrago gabaliuką, obuolį, vemt kur nebuvo... Bet dabar ėdu... Dėl ko - žinau... Svečiuos močiutė sako, kad aš sukūdau, o teta, žinau, kad tik juokaudama, bet sako, baik tu Ieva storėja... Kas kartą vis storėsnė, au į rankas vien pažiūrėkit... Nekenčiu savęs... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
rasiau rasiau ryte, update'o nemaciau mirksincio kampe, t.y. ignoravau ir boom, laptopas restarta pats pradejo doh.gif mano sedevras taip ir nepasieke dienos sviesos lotuliukas.gif

noriuzako, esi saunuole, kad pusrytukams 200kcal, ne 2000 suvartojai. isivaizduok jei taip valgytum 5kartus dienoj? vistiek vos 1000kcal butu. tad reiketu dziaugtis, ne sielvartauti. as jokiu pieno produktu neperku. juos labai megstu, bet organizmas prastai toleruoja. jauciu sunkumo jausma, kyla i virsu, o kai su tevais gyvenau liesa varske buvo pagrindinis maistas doh.gif jei nusiperku grudetos 4indukus, pas mane ji kaip jogurtai supakuota, 1na diena ir nelike, nes labai megstu. pavojingas maistas....

ka dar valgau kai tikrai noriu sveikai maitintis ir valgyti patiekalus, apkepinu kreveciu, musu 4ris baltymus, pasidarau a la kiausiniene ir viska valgau su kruva agurku. net 200kcal nesiekia, o soti nuo baltymu jauciuosi labai ilgai.

del post'o su Lida labai skeptiskai ziuriu... pati Lipro ikaldavau kai uzeidavo juodos dienos, bet kai matai savo slapima svytinciai geltonos, lyg markerio spalvos ir po poros dienu dingsta net troskulys... man tai netinka... bijau save pribaigti tokiu budu.
tos bado dienos, kai tampu visiskai apatiska ateina ir praeina. ypac kai KT gerdavau, baigus 2ros savaites tabletes prasidedavo zveriskas angliu noras. rydavau, vemdavau, vel rydavau... o treciajai savaitei pasibaigus viskas uzsiraukdavo, visiskai dingdavo apetitas. taip ir kovodavau su svoriu... savaite nezmonisko ryjimo, o paskui 3sav. gyvenimo pusbadziu..
dietiniu piliuliu visa gyvenima nerysi, tad jas geriant reiketu bandyti prisijaukinti sveika gyvenimo buda, ne badauti, nes nesinori valgyti. nors yra kita teorija, valgyk tik tada, kai organizmas fiziskai alkanas ir visada isliksi liekna... mano atveju, jei lauksiu kol pilvas gurgia, po metu gulesiu karste, nes kuo toliau, tuo maziau tas pilvas siuncia signalus....

kamius... as seimoj visada jauciausi kaip bjaurusis anciukas. vienas brolis visada budavo su draugais, saslykai ir t.t. kitas isvis, modelis, sportininkas, visos mergos alpdavo. dar geriausia drauge, liekna ir graksti kaip gazele, visi seile varvindavo i ja ziuredami. o as... as buvau ta, kuri mirdavo is gedos pirkdama kazka kaloringesnio parduotuvese ir didziuodavosi eidama su sveikais produktais rankose, nes maniau, kad visi i mane ziuri ir teisia. jauciausi lyg sverciau 200kg, lyg man turetu buti uzdrausta valgyti. pati sveriau 66kg, drauge 48kg... ir dar aukstesne uz mane. valgydavo picas ir ka tik panoredavo nesukdama galvos, bandydavo priaugti lasinio, o as sededavau sesely ir pavydedavau...

nezinau, as gal bjauriu, bet su tokiu pasitenkinimu ziuriu i tas fyfas, kurios su manim mokesi.. i tas, kurios uzsiaugino antra pagurkli ir dabar atrodo kaip nuvalkiotos sliures. dabar mano metas, dabar i mane ziuri ir grozisi, o joms laikas gimdyti vaikus ir sleptis po purvinais vyro apatiniais. tad tai tik irodo, kad gyvenimas toli grazu nebus toks pats, koks jis buna mokyklos laikais. tie, kurie murkdesi purve gali iskilti auskciau uz visus, ir tie, kurie maudesi sloves spinduliuose gali pulti i ta purva visam gyvenimui. tad gal geriau buti bjauriuoju anciuku kol nepasieki pilnametystes, nei buti dievinamam kvailu paaugliu sutves ir paskui pulti zemai zemai...
Papildyta:
QUOTE(noriuzako @ 2010 06 25, 18:42)
Na va, grįžau iš svečių. Nutaika, atsiprašau, bet sušikta....  verysad.gif  Ten nepasakyčiau kad prisivalgiau - neleidau sau, atsisakiau pietų antro - tik sriubos suvalgiau, pyrago gabaliuką, obuolį, vemt kur nebuvo... Bet dabar ėdu... Dėl ko - žinau... Svečiuos močiutė sako, kad aš sukūdau, o teta, žinau, kad tik juokaudama, bet sako, baik tu Ieva storėja... Kas kartą vis storėsnė, au į rankas vien pažiūrėkit... Nekenčiu savęs...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

gun_rifle.gif gun_rifle.gif gun_rifle.gif na ir papasakok man, kas ta tavo miela tetule? Misis Pasaulis? pati turi figura ir isvaizda del kurios visi mirsta? sekioja diedai apsvaige? censored2.gif
Atsakyti
mazhulinka,pakėlei nuotaiką ir motyvaciją truputį savo postu:)

bet šakės,nebuvau domėjusis apie tas tabletes ir panašiai,o dabar kai perskaičiau tai atrodo ir pradėjo kirbėt galvoj mintys kaip čia nusipirkus dabar jų doh.gif

noriuzako, šaunuolė,kad svečiuose taip tvarkingai paragavi visko po truputį..o dėl tos tetos..tai nervuoja mane tokie žmonės. Kad ir juokaudamas turi galvot ką sakai, nes net neįsivaizduoju,o kaip gali pakenkt žmogui..
ir man mergyt, šios dienos ne per geriausios..bet nenuleiskim rankų.Dabar atrodo rimtai pasiryžau kovot..nors visada atrodydavo,kad darau viską rimtai.. bet bandau įtikint save ,kad šį kartą viskas bus kitaip..o gal smile.gif)

Atsakyti
QUOTE(Pupse @ 2010 06 25, 21:46)

pasiemus seses laptopą ir vėl iš jos vardo parašiau doh.gif doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Pupse @ 2010 06 25, 19:46)
mazhulinka,pakėlei nuotaiką ir motyvaciją truputį savo postu:)

bet šakės,nebuvau domėjusis apie tas tabletes ir panašiai,o dabar kai perskaičiau tai atrodo ir pradėjo kirbėt galvoj mintys kaip čia nusipirkus dabar jų doh.gif
noriuzako, šaunuolė,kad svečiuose taip tvarkingai paragavi visko po truputį..o dėl tos tetos..tai nervuoja mane tokie žmonės. Kad ir juokaudamas turi galvot ką sakai, nes net neįsivaizduoju,o kaip gali pakenkt žmogui..
ir man mergyt, šios dienos ne per geriausios..bet nenuleiskim rankų.Dabar atrodo rimtai pasiryžau kovot..nors visada atrodydavo,kad darau viską rimtai.. bet bandau įtikint save ,kad šį kartą viskas bus kitaip..o gal smile.gif)

vel seses profili nugvelbei, kamius? biggrin.gif

tikrai neverta toms tabletems svaistyti pinigu... patikek... po ju isgerimo netik sysioji toksini slapima, bet jau ne silpnumas jauciasi, bet tikri uztemimai prasideda. viena diena po poros tablietku gali taip voztis galva i koki kampa, kad gali ir nebeatsikelti... nezinau kokio velnio ten prideta, bet organizmas alinamas ir nuodijamas tokiu greiciu, kad nepajusi, jog plaukai kuokstais krenta, nagai besirengiant drabuzius nuo menkiausio prisilietimo luzta, o veido oda pilkeja ir raukslejasi valandom. labai gailiuosi, kad toki sh kazkada nusipirkau ir kad turejau drasos po to, kai pamaciau zala uzgerti dar ir antra.. buti lieknai, bet su suvytusia, pilka oda tikrai grozio nepriduos. tableciu buteliukas gal ir nedaug kainuos, bet paskui teks mastyti apie plastines operacijas, nes tokiu paciu stebuklingu tableciu, tik atkurianciu grozi net uz milijonus nenusipirksi.
geriau 5htp pabandyti isgerti, bent jau zinosi, kad visu skysciu is organizmo nevaro, kad nuotaika gerina, nuramina.
nedaryk drastisku planu. tiesiog kasdien pasistenk keistis i geresne puse. bus sunkesniu, bus lengvesniu dienu. kartais atrodys, kad jokio progreso nepadarei, bet tai netiesa. geriau menesiai mazais zingsneliais judejimo i prieki, nei savaite palaimos, nes sugebejai laikytis nusistatyto plano ir paskui metai nesekmiu... as galiu buti neblogas pavydys, kad is vemimo maziausiai 3kartus dienoj stadijos galima isbristi... taip, nesu isgijus. visdar galvoju apie suvalgytus kiekius, bet bent nevemiu kasdien, nevemiu savaitem. nebadauju, nes noriu numesti svorio ir jei neduok dieve svastykles neparodys minuso kita ryta imsiu visiskai eliminuoti maista.
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2010 06 25, 22:22)
noriuzako, esi saunuole, kad pusrytukams 200kcal, ne 2000 suvartojai. isivaizduok jei taip valgytum 5kartus dienoj? vistiek vos 1000kcal butu. tad reiketu dziaugtis, ne sielvartauti. as jokiu pieno produktu neperku. juos labai megstu, bet organizmas prastai toleruoja. jauciu sunkumo jausma, kyla i virsu, o kai su tevais gyvenau liesa varske buvo pagrindinis maistas doh.gif jei nusiperku grudetos 4indukus, pas mane ji kaip jogurtai supakuota, 1na diena ir nelike, nes labai megstu. pavojingas maistas....

ka dar valgau kai tikrai noriu sveikai maitintis ir valgyti patiekalus, apkepinu kreveciu, musu 4ris baltymus, pasidarau a la kiausiniene ir viska valgau su kruva agurku. net 200kcal nesiekia, o soti nuo baltymu jauciuosi labai ilgai.

gun_rifle.gif  gun_rifle.gif  gun_rifle.gif na ir papasakok man, kas ta tavo miela tetule? Misis Pasaulis? pati turi figura ir isvaizda del kurios visi mirsta? sekioja diedai apsvaige? censored2.gif

Na taip, reikia save įtikint penkis kartus valgyt po tuos du šimtus... Reikia, nebadaut, o normaliai valgyt, kad paskiau neryčiau ir nevemčiau unsure.gif Šiandien tik vieną kartą vėmiau - grėžus iš svečių kai prisirijau... unsure.gif bet vis tik vienas, o ne trys, ne penki kartai g.gif
Labai skaniai pasirodė tavo receptukas, reikės išmėginti... O nuo baltymų tikrai ilgai soti jautiesi smile.gif

Ne ne missis pasaulis ji... Tieisog ji visada taip mėgsta juokaut, nuo mapumės prisimenu.. Turiu pusseserę metais jaunesnę, sudėjimo mes vienodo, bet va vis būdavo palygina, tai ji vis sakydao kad aš storesnė - bet visada juokaudoavo... Pasakydavo, kad tai tik juokai,.. Bet nežinau tai vienas iš dalykų kuris man žiauriai giliai į smegenis įstrigo... Dar va pernai kai pasakė, kad sumoteriškėjau - maniau kad nuirsiu, ne siškart galvoju, kad sustorėjau... O dabar kai taip pasakė tai iš vis.... Taip mano rankos nėra plonos - nes vedžioju kas dieną po porą kartų mano svorio šunį, kuris tąsosi, tai raumenys ant rankų nemaži išsivystė... man tai aišku nepatinka, bet jau geriau raumenys, negu lašiniai unsure.gif Nors norėčiau kad nei to nei ano nebūtų... verysad.gif

O aš anksčiau sverdaaus kas dieną po penkis kartus, dabar bijau lipt ant svarstyklių... Nes nuo vėmimų kaip sakėt - svoris žiauriai svyruoja....

Kamius, taip mes turim laikytis... Kas vakarą tą sakom, bet ir gerai - jaučiame palaikymą ir žinom, kad neesam vienos, kuriom nepasiseka, kurios kenta ir vėl keliasi, kad bandytų iš naujo wub.gif O dėl lieknėjimo tablečių, visiškai pritariu mazhulinkai.. Ji net bandžius, aš tai tik domėjusis, bet į jas labai daug negerų komponentų įeina... Kai kurias nes neseniai uždrautė platinti, nes sukelia ir širdies rimtų problemų.... Nemėgink... aš ir tokių minčių turiu, bet neturiu pinigų ir nekvaršinų bent dėl to sau galvos lotuliukas.gif Jei jų turėčiau tai ir laisviamųjų prisipirkčiau kartais.... Nors realiai žinau, kad jie tik kenkia. Visgi durna ta mano galva
Atsakyti
man baisiausia ya kai ne svetimi, bet artimieji varo kompleksus... pavydi gal? koks isvis skirtumas kas plonesne, kas storesne??? ar ji zino apie tavo VS???

as issiputus sedziu siandien, toki slamsta valgiau, kad net geda, nors stovi darzoviu kalnas saldytuve, kreveciu pokas. tikrai galejau kazka pasigaminti sveiko, ne, geriau valgau beverti slamsta.. cia net ne apie svori esme, ryju anglius vietoj vitaminu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti