Aš parašysiu savo patirtį, nes veiksmas vyksta Vilniuje, o priklausomai nuo miesto laikas, skirtas vestuvių planavimui, gali skirtis.
Taigi mano patirtis 2 metų. T.y. turėjome susituokti praeitą vasarą, bet ..... nespėjome susiorganizuoti ir vestuves atidėjome 2005 metams.
Preitais metais ruoštis vestuvėms pradėjome balandžio vid. (vestuvės buvo numatytos liepos mėn.). Norėjome vestuves švęsti 2 dienas, jokiu būdu ne Vilniuje, taigi su nakvyne ir 70 žmonių. Tokių salių ar sodybų aplink Vilnių, kurios galėtų talpinti tiek žmonių ir taip nėra daug, o ką kalbėti jei jų dar ir ieškoti pradedi pavasarį

. Žodžiu sodybos mes neradome. Parinomės iki pat birželio, bet net jei ir būtume radę vietą šventimui, tai nebūtume radę fotografo, filmatoriaus ir kitų. Aišku susituokti galėjome, bet galiausiai nusprendėme, kad norime tą padaryti ne bet kaip, kad tai
mūsų vestuvės ir jos turėtų būti tokios, apie kokias visada svajojome. Vestuves nukėlėme.

Šiems metams ruošiausi itin stropiai. Susigalvojau viską ir iki smulkmenų ko ir kaip norėčiau savo vestuvėse. Atrodė bus nesunku, tik imk ir pradėk ieškoti anksčiau už kitus. O ieškoti reikėjo pradėti rudenį

. Bet vis neprisiruošėme.
Vasarį dauguma gerų ir talpių sodybų jau buvo užimtos. Man prasidėjo panika

pradėjo žemė slysti iš po kojų. Žodžiu, ilga istorija, bet galiausiai dėl sodybos pakeitėme datą. Paskui viską darėme kaip įkirpti į uodegą ir laaabai greitai - vasarį jau turėjome fotografą, bažnyčią, pradėjome lankyti paskaitas, rinktis pažymas ir pan.
Reziume - svajonių vestuvėms reikia laiko. Ir kuo anksčiau pradėsite ruoštis, tuo bus geriau.