Įkraunama...
Įkraunama...

Katė šeriasi.. Ką daryti?

aš nesuprantu kas mano katei blink.gif
kovą jai bus 5 metai, ji ilgaplaukė norvegė. žiauriai šeriasi, o prie uodegos iš šonų pešasi tuos savo pūkus blink.gif jinai paima ir IŠRAUNA tiesiogine to žodžio prasme. išrauna su dantim ir palieka tuos pūkus. visi namai tais pūkais, kievienam kampe.. šonai jau vos nenuplikę, mažai plaukų likę, uodega irgi suplonėjo, prieš tai tokia stora atrodė, nes pūkų daug buvo, o dabar kažkokia visai vargšiukė verysad.gif kai pešasi tuos plaukus, tai dar springsta.. kai pamatau kad jau vos ne vemia tai skubu paimt nuo liežuvio tuos pūkus..
help. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Keite @ 2007 02 10, 23:26)
aš nesuprantu kas mano katei  blink.gif
kovą jai bus 5 metai, ji ilgaplaukė norvegė. žiauriai šeriasi, o prie uodegos iš šonų pešasi tuos savo pūkus  blink.gif  jinai paima ir IŠRAUNA tiesiogine to žodžio prasme. išrauna su dantim ir palieka tuos pūkus. visi namai tais pūkais, kievienam kampe.. šonai jau vos nenuplikę, mažai plaukų likę, uodega irgi suplonėjo, prieš tai tokia stora atrodė, nes pūkų daug buvo, o dabar kažkokia visai vargšiukė  verysad.gif  kai pešasi tuos plaukus, tai dar springsta.. kai pamatau kad jau vos ne vemia tai skubu paimt nuo liežuvio tuos pūkus..
help.  verysad.gif

Nieko nepadarysi. Ateina pavasaris ir visi tokie "laukiniai" gyvūnai keičia savo kailį. Sibirai ir norvegų miškinės katės, tiksliai kai kurie jų egzemplioriai, irgi priklauso prie tokių. Tiesiog jų kailis pasikeičia periodiškai. Reiškia, reikia katei nukirpti sąvėlas (kaltūnus), kitus plaukus smarkiai nušukuoti, paskui išmaudyti ir dar labiau nusišukuos. Katė liks pusplikė, bet nesišers. Plaukai vistiek būtų iškritę, tiksliau katė pati nusirautų, kas ir skauda, ir jums nepatinka. O katei padėjus apsišvarinti, kailiukas gana greitai ataugs naujas. Mano vienas katinas sibiras irgi toks "netikęs" buvo. O kitas, priešingai, nesivelia ir nesišeria taip "laukiniškai"... Matyt jūsų katės labai netolimi protėviai gyveno miškuose...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 11 vasario 2007 - 00:43
Sveikutės,

Norėjau paklausti kiek kartu per metus normaliai katė šeriasi? Ir kiek tai trunka? O gal iš viso tai yra labai sunkiai apibrėžiama.
Ar naudojate kokias spec. priemones tuo metu kad padeti katytei. O gal ne tik šėrimosi metu, bet ir šiaip naudojate kokius papildus.
Mato britukė, tai kaip pradėjo šertis, gal prieš kokio 1,5 mėnesio tai galo nera, kailiukas visai negrazuolis, o paroda ant nosies blink.gif

Papildyta:
Aciu Gravel, perskaiciau viska ir nusprendziau, kad geriausias kovos budas su kaciu serimusi yra kasdienis grindu valymas lotuliukas.gif

Teks manau i vet. vaistine kreiptis, kokiu papildu ar pan. 4u.gif

QUOTE(gravel @ 2007 03 12, 13:50)
Beje, Semi Sweet, pabandyk paduoti katukui Salmonpet'o (tokie lašišų lašiukai, kurie stiprina kailį). Gali būti, kad ir tai padės. Dar tinka Specifik'o omega maistelis, kuris taip pat kailiuką stiprina.
SPECIFIC FΩD:
http://www.vetkabine.../index.php?id=7

Aciu tau Gravel, butinai pabandysiu 4u.gif O kur to Salmonpet yra, vet. vaistinese?

Taip, vet vaistinėse, pas veterinarus gal turėtų būt. Va jo aprašas:
http://www.veterinar...t/good.php?id=3

Atsakyti
Musu ta pati beda. Pirkomes ir papildus, kad sumazintu serimasi, atstatytu kailiuka. Nepadejo ax.gif Tuo metu galvojom, kad suveike, taciau per antra serimosi meta tiek pat laiko truko kiek ir su papildais bigsmile.gif Pinigai manau veltui ismesti, na gal siek tiek padejo g.gif Bet kadangi musu neparodinis draugas tai ir nebeperkam daugiau. O grindu valymas kasdien net po kelis kartus patariamas doh.gif smile.gif
Atsakyti
seip mau, kad kaip visi gyvunai seriasi 2k. per metus. Kazkokiu spec. priemoniu nenaudojam, bet kasdien sukuojames. Zinoma mes nedalyvaujam parodose, bet visada mielai ateiname paziureti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 05 22, 23:38)
Sveiki visi, kuriu kates seriasi...
Labai teisingai sako tie, kad neturi buti jokios nuostabos, kad kates seriasi. Tai naturalu. Kaip ir zmogus kerpasi plaukus, nagus, plauna oda...Seriasi sunys ir visi kiti kailiniuoti. Taciau gali sertis ypatingai daug, o tai nukrypimas nuo normos arba liga.

Mano katinas labai šeriasi tiesiog be pertraukų, jam 8 mėnesiai, ilgaplaukis ir plaukai jam iškrenta kuokštais, nors plikų vietų neatsiranda, klausiau veto - sako normalu jei nėra nuplikusių vietų g.gif Maistą duodu gerą, katinas atrodo sveikas, tik tas ištisas šėrimasis, ar gali taip būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2008 01 16, 11:25)
Mano katinas labai šeriasi tiesiog be pertraukų, jam 8 mėnesiai, ilgaplaukis ir plaukai jam iškrenta kuokštais,  nors plikų vietų neatsiranda, klausiau veto - sako normalu jei nėra nuplikusių vietų g.gif Maistą duodu gerą, katinas atrodo sveikas, tik tas ištisas šėrimasis, ar gali taip būti g.gif

g.gif Nu zinok, mano nei Timis (taviskio tetis), nei Brita (mama) nesisiaria siuo metu visai schmoll.gif Gal pas jus labai karsta namuose? Pas mus tai vesoka- 16-18 laisniu.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2008 01 16, 15:37)
g.gif Nu zinok, mano nei Timis (taviskio tetis), nei Brita (mama) nesisiaria siuo metu visai  schmoll.gif Gal pas jus labai karsta namuose? Pas mus tai vesoka- 16-18 laisniu.

g.gif nu kad ne, normali temperatūra 19-20 laipsnių g.gif Mikė tai nelabai šeriasi, kažkaip nesijaučia tiek, o Mauriukas tai siaubas kaip šeriasi, kuokštais g.gif

QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 15:56)
Šertis gali ne tik nuo temperatūros (šilumos-šalčio) kambaryje pokyčių, bet ir nuo drėgnumo pokyčių wink.gif
Beje, gal maistas netinka?

Nežinau, kad visą laiką taip, iš pradžių šėriau ProPlanu, dabar Specificu - niekas nesikeičia g.gif
Atsakyti
Pasiemem globoti paaugusia kate. Ir ji beprotiskai seriasi. Neimanoma paglostyti ar priliesti krenta plaukai labai. Turim dar viena kate ji ir serias, juk pavasaris, bet truputuka, o pirmoji, kur paeme ja tai beprotiskai, atrodo, kad nupliks...
Galit gal ka patart? ax.gif
Atsakyti
Čia gal ir nelabai į temą, bet mano katino kailis jau koks mėnuo kaip vis šiurkštėja (katinui metai laiko). Gal galėtumėte patarti, kaip kailiukui vėl sugrąžinti švelnumą?
Atsakyti
QUOTE(auxinezuwele @ 2009 06 22, 15:24)
Čia gal ir nelabai į temą, bet mano katino kailis jau koks mėnuo kaip vis šiurkštėja (katinui metai laiko). Gal galėtumėte patarti, kaip kailiukui vėl sugrąžinti švelnumą?

maitint Royal Canninu.Mano katui daugiausia itakos kailiuko svelnumui turi maistas.
Atsakyti
Man asmeniskai Ryal canin tik premium klases maistas su nenaturaliais konservantais, idedantis daug lesu i reklama, del ko kana net didesne uz superpremum.
Atsakyti