Įkraunama...
Įkraunama...

Absentas

laba 4u.gif 4u.gif

parsivežiau juodojo čekiško absento, 70%user posted image

gal kas kokių kokteiliukų žinot? pasidalinkite ax.gif
kaip suprantu, anyžio jame laaabai daug bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(kregzduce @ 2006 01 22, 18:26)
į aukštą taurę pili maždaug 0,3-0,5 taurės absento, ant taurės dedi specialią metalinę "kiaurą" (išpjaustinėtą) lopetėlę (kaip tortinę), ant jos dedi gabalinio cukraus vieną gabalėlį, ant kurio iš "samovaro" silpna srovele ląša ledinis (atšaldytas) vanduo, cukriukas tirpsta  mirksiukas.gif taurėj skystis drumščiasi, tampa balzganas, kai taurė pripildyta, galima gerti  mirksiukas.gif čia originalus receptas iš miestelio, iš kurio absentas kilo  mirksiukas.gif
lopetėlę galima pakeisti kuo nors, ant ko galima uždėti cukriuką ir kas leistų prabėgti vandeniui  mirksiukas.gif

galima dar į tarę pilti absento, dėti specialų piltuviuką, kuriame tirptų ledukai ir lašėtų šaltas vanduo į absentą  mirksiukas.gif

galima ir tiesiai iš šaltinėlio gamtoje absentą taurėje užpilti  mirksiukas.gif

yra ir kitų variacijų ta tema, bet dabar pamiršau  blush2.gif

wow, reikės bandyti, o kaip laimo vaisius?
Papildyta:
QUOTE(Liepune @ 2006 09 06, 15:59)
as atsiveziau to tikrojo, 70 laipsniu absento is Cekijos.Man jis -irgi ,,pertusina" primena, bet patinka:)
Tuos būdus su cukraus deginimu jau daug kur mačiau, bet gal kas žinote kokių nors kokteilių su juo.Kazkada buvau ,,absento fejose", bet kazkaip neuzfiksavau is ko tie kokteiliai.Buvo vienas panasu kaip Mojito - ledukai, metu lapeliai ir kazkoks neva tai citrininio skonužio ar limonadas ar mineralinis.Gal kas nors esate issifrave sudeti ar zinote kitu kokteliu, kuriems nereiketu ypatingai brangiu ir imantriu  ingredientu pirkti?

bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(mamyte03 @ 2008 02 03, 19:21)
Na kiek domejausi, Cekiskas absentas yra "padielka". Na bent visi taip teigia, mat daromas is dazikliu ir panasiai.

doh.gif ar tikrai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monrutė: 26 vasario 2009 - 17:33
Lietuvoje,Maximinis absento variantas yra tikrai nekoks...(bent man) schmoll.gif
Bandziau taip gerti:
I stikliuka ipilama absento,i arbatini sauksteli idedama cukraus,ant kurio uzpilama truputi absento ir jis padegamas.Degantis cukrus ipilamas i taurele su absentu.Vandeniu uzgesinama ugnis ir geriama. smile.gif
Atsakyti
absento gėrimo ceremonija man patinka, bet jau tas anyžių kvapas verčia iš koto...todėl pati niekada neragauju. Gal žinot ar yra absento kitokio skonio?
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2009 03 21, 12:04)
absento gėrimo ceremonija man patinka, bet jau tas anyžių kvapas verčia iš koto...todėl pati niekada neragauju. Gal žinot ar yra absento kitokio skonio?

Praktiškai visi absentai yra anyžiniai, iškyrus vadinamą "Bohemian- style". Jis gaminamas daugiausiai Čekijoje ir turi labai mažai arba išvis neturi anyžiaus bei kitų žolelių, naudojamų absente. Jis panašus į absentą tik tuo, kad turi aukštą alkoholio laipsnį ir sudėtyje yra pelyno. Be to, jis yra kartesnis.
Atsakyti
Stovi pas mane bare butelis jau senokai, niekas negeria... Tiesa, nepirkau aš, tiesiog pasigaminau... Kažkada šovė į galvą, tad ieškojau ieškojau internete, žinoma, kažką pavyko rasti tik anglų kalba. Tad iš kelių receptų susidėjau savo vieną, na, o išėjo tai tiesiog absentiškas brudas...

user posted image

Jei domintų, štai čia yra visas gaminimo procesas: http://osokinas.com/...ejos-paslaptis/
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Yra absento Drink Outlet parduotuvių tinkle...vis gundaus gundaus, tik kaina pristabdo ...
Atsakyti
O mes parsivežėm iš Provanso. wub.gif nepalyginsi.
Atsakyti