į aukštą taurę pili maždaug 0,3-0,5 taurės absento, ant taurės dedi specialią metalinę "kiaurą" (išpjaustinėtą) lopetėlę (kaip tortinę), ant jos dedi gabalinio cukraus vieną gabalėlį, ant kurio iš "samovaro" silpna srovele ląša ledinis (atšaldytas) vanduo, cukriukas tirpsta

taurėj skystis drumščiasi, tampa balzganas, kai taurė pripildyta, galima gerti

čia originalus receptas iš miestelio, iš kurio absentas kilo
lopetėlę galima pakeisti kuo nors, ant ko galima uždėti cukriuką ir kas leistų prabėgti vandeniui
galima dar į tarę pilti absento, dėti specialų piltuviuką, kuriame tirptų ledukai ir lašėtų šaltas vanduo į absentą
galima ir tiesiai iš šaltinėlio gamtoje absentą taurėje užpilti
yra ir kitų variacijų ta tema, bet dabar pamiršau
Įdomus variantas. Kavinėje Vilniuje teko matyti uždegtą cukrų. Sudrėkina absentu cukraus gabaliuką, uždega. Cukrus lydosi ir drimba į taurę. Jei užsidega visas skystis- uždengiama dangteliu. Paskiau praskiedžiama vandeniu.
Nežinau kuris variantas geresnis.