Įkraunama...
Įkraunama...

Žiniukas

QUOTE(zaza @ 2010 09 28, 14:09)
Taip kad nebukite lietuve, kuriai kazkas nepatiko ar kazko nesuprato ir kuri pradeda varyti ant kitu. Del mokamu vietu man buvo pasakyta ir skelbe jie savo psl visa laika, kad 10 vietu nemokamu ir 5 mokamos, o ir sumos parasytos. Taip kad viskas buvo zinoma.


Jūsų tonas labai piktas biggrin.gif laiminga gabaus vaiko mama taip nerašytų - nepykite mirksiukas.gif
Aš esu lietuvė - noriu to ar nenoriu biggrin.gif ant nieko nevarau - tik išsakau savo nuomonę be jokio melo ir piktų kėslų. Apie mokamas ir nemokamas vietas žinojau taip pat nuo pat pradžių. Atrankoje nebuvau - buvo tėtis, tačiau pokalbis su tėvais (kuris buvo konfidencialus ir jūsų ten nebuvo ARBA NETURĖJO BŪTI biggrin.gif ) - daug ką vyrui pasakė tongue.gif - deja, susidarius esamai situacijai viskas pasikeitė - juk ir laiškų-atsakymų negavote trijų kaip mes ir nežinote ką ten rašė ir kaip aiškinosi tongue.gif

Mano mergaitė dalyjauja kitame tarptautiniame projekte - bus labai įdomu palyginti jūsų užduotėles ir rezultatus 4u.gif mes tikrai nieko nepraradome - nebent galimybę praleisti turiningiau laiką, o taip neigiamai atsiliepti apie kitus būrelius irgi lietuviškos garbės neprideda blush2.gif

Sėkmės jums smile.gif
Atsakyti
Pripažįstu, kad tonas piktas - pasidaviau silpnumui. Suerzino tavo, Mazule, tonas ir sarkazmas - nemegstu, kai menkinamas kitu darbas nepagrįstai.
Tikrai čia ne kažkos konkursas, kuri kurią nugalėsim, ar kuris projektas kurį nugalės. Svarbiausia tai kad yra projektai tokiems vaikučiams. aš nežinojau apie tarptautinį projektą, bet smagu kad jis yra ir daugiau gabių vaikų gaus jų poreikius atitinkantį ugdymą. Aš tikrai nemenkinu LVJC (mes patys ten lankėme ir lankome su kitu kinderiuku), bet turiu omeny, kad ten yra būreliai (aišku yra ir nykštukų mokyklėlė, kurią mes taip pat lankėme, bet ten vėl gi neskirsto vaikų pagal lygius ir taikoma visai grupei vienoda programa ir t.t.) Žodžiu turėtum suprasti ką turiu omeny.
O tuo tarpu, jei aš teisingai supratau, GVA yra būtent projektas. Aš nesitikiu kažkokio apčiuopiamo konkretaus rezultato (kaip pvz. būrelyje išmoksta piešti, dainuoti, anglų kalbos ar pan.) Tiesiog, kad tas pačio vaiko žingeidumas, iniciatyva mokslui, motyvacija ir t.t. bus tinkamai skatinama ir vaikas išmoks visa tai suvaldyti bei pritaikyti realybėje ir pan.. Man tikrai labai įdomu, Mazule, koks ten jūsų projektas ir kas ten jame vyks, gal gali duoti nuorodą. Kaip ir dabr jau tenka ir pati labai noriu kuo daugiau suzinoti apie gabiu vaiku ukdyma. Dėl projektų Lietuvoje, man kažkaip tuo laiku kai ieškojau pasitaikė tik šis Žiniuko, tiksliau aš tai nieko neradau, tik netyčia po kelių mėnesių gavau tokią žinutę apie tai, kad ruošiamas GVA projektas ir kai pasidomėjau tai buvo būtent tai ko aš anksčiau ieškojau.
Iš tikrųjų labai norečiau pabendrauti daugiau su tėveliais auginančiais tokius vaikučius , kad galėtumėm pasidalinti patirtimi ir patarimais.
Atsakyti
QUOTE(zaza @ 2010 09 28, 22:29)
Pripažįstu, kad tonas piktas  - pasidaviau silpnumui. Suerzino tavo, Mazule, tonas ir sarkazmas - nemegstu, kai menkinamas kitu darbas nepagrįstai.



Prašau manęs nekaltinti nebūtais dalykais - mano postuose nėra nei sarkazmo skirto Žiniukui, nei pikto nepatenkinto tono 4u.gif, nei kitų menkinančio tono - jūs pasirinkote negerą strategiją - užsipuolėte žmogų, išsakiusį savo nuomonę - argumentuokite, o ne pulkite kaltinti smile.gif
Mane stebina tai, kad vienaip kalbama per atranką (nedetalizuosiu), kitaip rašoma laiškuose, iki pirmad vakaro renkamos papildomos paraiškos pirmokams ir vos ne tos pačios dienos naktį rašomi pakeisti kvietimai jau su pinigais - nepykite, bet labai viskas neskaidru....Teisingai viena mamytė čia rašė - pateikite prašau išsamius atsakymus apie vaikučius, sukvieskite visus tėvus ir pasakykite, kurie laimėjo, kuriems kažko trūko - visi bus patenkinti ir laimingi - juk ir tėvams naudinga išgirsti pedagogų bei psichologo nuomonę, jei ji tikrai argumentuota , o dabar gauname skirtingo turinio laiškus, iš kitų šaltinių sužinome apie papildomas atrankas doh.gif ir turime džiaugtis.......... biggrin.gif Garbės tokie dalykai mokyklai neprideda, patikėkit smile.gif
Iš jūsų tono jūs man panašesnė ne į gabaus vaiko mamytę, o į ten dirbančią pedagogę - nepykite, jei klystu. blush2.gif Apie projekto naudą nežinote nei jūs, nei mes, nes nematome nei programų, nei darbo medžiagos - viskas tik gražūs žodžiai. Tikiuosi ,kad naudos kažkokios vaikučiai ten tikrai gaus 4u.gif tačiau aklai mokėti 1200 lt dabar nematome prasmės.

Užvirusios diskusijos nebetesiu tongue.gif - ji neturi nieko bendro su jūsų mokyklėle mirksiukas.gif Visais kitais jus dominančiais klausimais yra kitos forumo temos arba AŽ 4u.gif

Lauksim geriau tikslingos ir naudingos info apie pasiekimus ten ax.gif
Sėkmės jums smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 29 rugsėjo 2010 - 08:21
As lygiai taip pat kaip ir tu pati pareiskiu savo nuomone su savo patirtim ir argumentais, kadangi jie kardinaliai skiriasi nuo taviskiu, kurie man beskaitant sukele pykti, nes jei pati ten nebuciau dalyvavusi, tai is tavo pareikstos nuomones ir is konteksto istrauktu daliniu faktu tikrai susidaryciau labai ne koki vaizda ir net butu pasipiktinimas tuo projektu.

Siaip dazniausiai nesiveliu i diskusijas, bet tam ka domina sis projektas turi isgirst kelias nuomones.

Nesu as ju pedagoge, kaip cia itarineji, nors jei buciau pedagoge tikrai noreciau prisideti prie sio kolektyvo ir projekto, nes pati ju koncepcija, poziuris i darba su vaikais mane veza:)

Tai va gavau ir as tuo kelis laiskus ir dar dabar specialiai idemiai perziurejau. pirmame laiske po atrankos informavo, kad kviecia mus dalyvauti ir kad atranka tebevyksta ir apie dalyvavimo salygas informuos veliau. na ir ten dar kita informacija. Ten jokiu dviprasmybiu nera. Ir as pamenu dar galvojau kazin ar i mokamas ar ne, labai laukiau antro laisko. Po to gavau jau sutarties projekta su visom salygom ir mokesciais.

Galeciau kontrargumentuot visas keliamas abejones, na gal pritarciau tik, kad kazkokia izanga visiems tevams pries pat atranka galejo buti pateikta (apibendrintai apie projekta, atrankos kriterijus, uzsiregistravusiu skaiciu ir kad atranka gali buti pratesta ar pan., siaip as buvau issiklausinejusi visa sita info pati pries atranka ir kai ka po jos) O rezultatus pagal vaikus viesai skelbti visiems tevams jie kiek zinau negali.

Ir as taip pat pritariu baigti sias diskusijas. jei ka domins galesiu brukstelt nuomone ir patyrimus projektui ipusejus.
Atsakyti
QUOTE(zaza @ 2010 09 29, 22:00)
Nesu as ju pedagoge, kaip cia itarineji, nors jei buciau pedagoge tikrai noreciau prisideti prie sio kolektyvo ir projekto, nes pati ju koncepcija, poziuris i darba su vaikais mane veza:)



Fantastika - esat labai naivus žmogus ir susižavite reklama iš karto, po pirmo klipo ir aklai tikite net neragavus, jei rašote tokius dalykus. Koncepcija? kokia? papildomai dirbti su gabiais vaikais? ar tik jie vieni taip dirba? pasidomėjau mūsų vidurinėje - nuo antros klasės yra atrenkami gabūs vaikai ir atskirai NEMOKAMAI ruošiami olimpiadoms bei konkursams........... požiūris į darbą su vaikais? kada jį matėte? per atranką? biggrin.gif tagi sakėt kad nieko nematėt biggrin.gif o kad veža tai net neabejoju smile.gif

Tuščios kalbos ax.gif

Aš neturiu tikslo kažką kritikuoti o juo labiau aklai žavėtis kai nežinau kaip ten kas. Vienintelis mano susidurimas su šia mokykla buvo mokytojos rekomendacija, o vaiko ir vyro - atranka. Viskas. Ir nejaučiu jokios nuoskaudos, kad nepatekom į nemokamas vietas - tikrai (mūsų šeimos tokia situacija, kad niekada nežinau, ar iš viso butų kas dukrą nuveš į tą mokyklą...........), - priešingai - labai džiaugiamės, kad dukra buvo įvertinta tuo, kad pateko tarp 15 vaikų, bet nustebino tokia nepagarba tėvams ir tokia neskaidri (pasikartosiu) mano akimis atranka. Tik tiek.


Papildyta:
QUOTE(zaza @ 2010 09 29, 22:00)
O rezultatus pagal vaikus viesai skelbti visiems tevams jie kiek zinau negali.



Labai įdomu kodėl biggrin.gif
Aš pati esu buvus pedagogė, daug metų mokiausi ir dirbau MKČ, visada dalyvaudavau pirėmimo komisijose. Manau sutiksit, kad tai ne ką mažesnė gabių vaikų mokykla ir "kalvė" mirksiukas.gif tačiau neįstojusiems visada suteikdavom informaciją ir rekomendacijas ar dar bandyti, ar neverta, ko trūksta, kokios perspektyvos, ar apsimoka eiti į MOKAMĄ neakivaizdinį skyrių..............Programos visos padėtos ant stalo - imkit ir žiūrėkit, lyginkit.
O čia - laba diena - smagu jus matyti su 1200 lt kišenėje cool.gif

P.S. nepykit, kad atsakiau, bet nemėgstu, kai žmogus be jokio sąžinės graužimo trypia kito nuomonę ir "tujina" tongue.gif

Pats projektas tikrai šaunus ir girtinas thumbup.gif - čia nėra jokių abejonių drinks_cheers.gif tik va tokie negražūs niuansai vis primena, kur gyvename, deja mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 29 rugsėjo 2010 - 22:38
Mes lankome Žiniuko mokyklėlę todėl galiu sakyti šiandieninę savo nuomonę apie kolektyvą ir jų darbo principus. (neapsiriboju GVA projektu, o butent mokyklos darbo principai su visais vaikais). Tikiuosi, kad ji išliks iki kol pabaigsime šią mokyklėlę. Ir prieš atranką domėjausi apie projektą bei ar mes tinkami jame dalyvauti (kalbėjau ir su projekto rengėjais, ir su savo vaiko buvusia priešmokyklinės grupės auklėtoja ir su darželio auklėtojom ir su psichologe), kad nebutų tik dalyvavimas dėl patikusio man pavadinimo ar pan. Klausiau visai prie projekto neprisidejusiu pasaliniu specialistu nuomones apie projekta irk t..

Manau, kad kai renkiesi dalyvauti naujame projekte tiesiog nera kieno paklausti patirties ar rezultatu ir naturalu, kad tenka pasikliauti savo nuojauta ir jei nusprendi dalyvauti tai pasitiki tais zmonemis kurie ta daro. Kaip ir einant i bet kuri nauja tik pradejusi veikti bureli ar pan. – visur pradzioje pateikiama vizija kaip bus dirbama, ko siekiama ir t.t. tik tai tikrai nereiskia, kad iskarto pudrina smegenis - pakalbi, pasidomi kiek imanoma apie zmones kurie dirbs su tavo vaiku ir arba pasitiki arba ne. Siuo atveju as pasitikiu. Ir aisku kaip ir dabar kiekviena diena paimdama dukryte klausineju kaip sekesi mokykleleje, ka veike, ar patiko, kas buvo idomiausia, ka ismoko ir t.t. taip ir toliau domesiuos kaip ji jauciasi GVA projekte. Jei paaiskes, kad prasilenkia ten taikomos metodikos ir kt. su mano kazkuriomis nuostatomis tada vel gi spresim. Taigi naivumo čia nėra. Tiesiog pagarba žmonėms, kurie imasi ir daro tokius projektus. Ir ne piniguose esme, kai kalbame apie vaiko ateiti, o tevu galimybese ir nore bei pasitikejime projektu.

Ruosimas olimpiadoms ir konkursams mano nuomone tai nera kompleksinis darbas su tokiais vaikais. As tai vadinu gaisru gesinimu - identifikavau problema ir gesinu gaisra, t.y. radau kad vaikas gabus ir uzkemsu jo galvele olimpiadiniais uzdaviniais. man truksta strategijos, nuoseklaus ugdymo, integravimo I visuomena ir t.t. (pazistu olimpiadini vaikuti su didelem bendravimo problemom) Bet cia tik mano nuomone ir tikrai ne kritika, nes galima taikyti skirtingus metodus ir t.t., kas ka pasirenka.

As isgirdau pagieza jusu pasisakymuose (tai tik mano nuomone, ne kritika ar izeidimas)

Faktas tas, kad musu patirtis ir poziuris ir t.t. skiriasi. As su negraziais niuansais siuo atveju nesusiduriau.

Buciau dekinga, jei neatliktumete mano cia pateiktos nuomones detalios analizes. Gerbiu jusu nuomone, bet pasilieku prie savosios.
as daugiau nebetesiu diskusijos tokia forma.
Atsakyti
QUOTE(zaza @ 2010 09 30, 23:01)
Mes lankome Žiniuko mokyklėlę todėl galiu sakyti šiandieninę savo nuomonę apie kolektyvą ir jų darbo principus.



Tada man aišku, kodėl būtent jūs laimėjote projekto nemokamą vietą biggrin.gif todėl kad jau esate tos mokyklos klijentas ir mokate nemažus pinigėlius mirksiukas.gif o tokiu atveju šiam projektui tai tik dar didesnis reklaminis minusas tongue.gif
Bet jei atvirai, kaip ten bebūtų, man jūsų postai labai panašūs į mokyklos reklamą - atsiprašau dar kartą jei klystu ax.gif

Sėkmės smile.gif
Atsakyti
doh.gif skaitau skaitau ir jokios naudingos informacijos apie mokyklą nerandu.. nei kokias programas taiko, kokie vadovėliai, kokios priemonės reikalingos nei, kaip su vaikais/tėvais elgiasi, nei tuo labiau, kokie mokymosi rezultatai..tik tas pat per tą patį: "daugiau nekomentuosiu, nediskutuosiu" ir vėl komentaras..negi Žiniukas naudingas tik dėl GVA projekto? g.gif
Atsakyti
Dziugu, kad tokie projektai ima but.
Mano vaikas(treciokas) dalyvavo atrankoje. Nepatekome ten, kur lyg ir norejome. Nemenku pinigu moketi nesam pasiruose, (ir del to)kadangi uzsiemimai vyksta savaitgaliais. O tai mums labiau poilsio, kelioniu ir tarpusavio pabendravimo metas. Atrankoje dalyvavo tik vyras su vaiku. Todel nuosavos nuomones negaliu issakyt. Nors vyriokas pajuokavo, kad pokalbis su juo tebuvo "tevu mokumo ivertinimas". Nenoriu tuo tiket ir tai tebuvo pajuokavimas;)

Nejauciu jokios nuoskaudos , kad vaikis nepateko i nemokama vieta. Nera jis vienas is desimt gabiausiu Vilniaus trecioku. Nelabai ir gilinausi i stojimo taisykles. Tiesiog gavome kvietima, nes vaikis gerai sudalyvavo Kenguros olimpiadoje.

Tikiu, jog vaikai, kurie dalyvaus tame projekte, bus savaimine reklama ateiciai. O siuomet sunkoka numatyt, ar vertinga moketi pinigus uz kaciuka, kuris dar negime;). Ka pasiulys padagogai ir kaip bus organizuojamas darbas? Turetu but kazkas stipraus ir ekspresyvaus. Uzmojai gana patrauklus. Linkiu sio projekto dalyviams, kad visu grandziu lukesciai butu patenkinti. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

tai gal jau kas nors gali pasidalinti įspūdžiais, o ne savo nuomone:).

Atsakyti
QUOTE(Turmsas @ 2010 10 03, 18:51)
Sveiki,

tai gal jau kas nors gali pasidalinti įspūdžiais, o ne savo nuomone:).


Realiai manau dar niekas negali - mes buvom informuoti, kad tik šią savaitę vaikai turėjo gauti pirmas užduotėle internetu, o pirmoji sesija - tik spalio 8 ar 9 d. (tiksliai nepamenu mirksiukas.gif )
Atsakyti
dėl pačios mokyklėlės, Zhaliaakee, - mes esame pirmokai, klasėje 7 vaikai. Lietuvių k. mokinasi Pupos pagrindu, tačiau mokytoja naudoja ir kitus papildomus šaltinius pagal vaikų pasiekimus ir poreikius. Matematikai naudoja medžiagą iš kelių vadovėlių ir šaltinių, vėl gi atsižvelgia į vaikų poreikius. 1k per savaitę yra vaikų joga. jogą, anglų ir muziką veda tų sričių specialistės/pedagogės. per tikybą vaikai bendrauja su vienuole. Dar yra pasaulio pažinimas, technologijos, socializacija. Kas man patinka, tai grįžtamasis ryšis - kas savaitę gaunam klasės mokytojos pastebėjimus, ko vaikas per savaitę išmoko, kaip jam sekasi, kas geriau, kur reikia pasitempti. Šį penktadieny gavome mėnesinį aprašymą, kur visos mokytojos aprašė vaiko pasiekimus. Taip pat aprašyta aplinka klasėje, kaip vaikai bendrauja ir pan.

Kas dar man patinka, kad pertraukėlių metu taip pat su vaikais užsiima mokytojos ir žaidžia žaidimus, bendrauja su jais, eina į lauką.

Mes vieną savaitę sirgome tai mokytoja davė užduotėles į namus, kuo džiaugėsi mano vaikas, nes bijojo, kad kai grįš į mokyklą bus atsilikusi ir nieko nebesupras.

Labai jauki aplinka ir betarpiškas bendravimas tiek su vaikais tiek su tėvais. Jei iškyla klausimai tai tiek mokytoja tiek pati direktorė visada randa laiko pasikalbėti.

Aisku svarbiausia, kad mano vaikas noriai eina į mokyklą ir taip pat noriai mokinasi.
Atsakyti