Įkraunama...
Įkraunama...

Traiškanojančios, pūliuojančios akytės

Porą kartų esu pastebėjusi tokį dalyką - mano 4 savaičių sūnelis prieš užmigdamas lyg prisimerkia, akių obuoliai lyg "užvažiuoja aukštyn", toks prisimerkęs pabūna kurį laiką, po to palaipsniui užsimerkia visiškai ir įminga. Kūnelis tuo metu atsipalaidavęs, raumenų trūkčiojimų, traukulių tuo metu nėra. Jeigu paimu ir švelniai pajudinu, prabunda. Kitais atvejais užminga normaliai - akys merkiasi merkiasi ir užmiega.
Ar tai normalus užmigimas ir neberta pergyventi, ar susirūpinti? Gal reikia neurologo konsultacijos?
Atsakyti
Jeigu tai atsitinka tik prieš užmiegant, normalu, nieko daryti nereikia. Bet jei akytės užsiverčia ir nemiegant, tada reikia konsultuotis su neurologu.
Atsakyti
laba diena, mano 5 mėn. dukrytei po kelių dienų okulistė atliks dešiniosios akytės latakų valymą. iš kelių žmonių girdėjau, kad tai labai nemaloni procedūra. jau du kartus buvom atidėję, nes dukrytė stipriai slogavo, dabar vėl atsirado nedidelė sloga, nosis nevarva, bet kai valau su švirkštyne, truputį ištraukiu. nebežinau, ką daryti, ar galima atlikti zondavima su nedidele sloga, ar nebus infekcijos pavojaus?
dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Šiai procedūrai kūdikis turi būti sveikas.
Atsakyti
musu dukrai nuo 9menesio kone vinas po kito (nedidelem pertraukelem)pradejo kilti mieziai! gydytoja ramino blink.gif ,kad praeis! kodel jie kyla,kokios to priezastys ar reikia rimtai sunerimti?kaip ir kuo gydyti? g.gif
Atsakyti
Laba diena,noriu paklaust,kokiu saugiu atstumu turi vaikas ziureti televizoriu ir kiek laiko(dabar suneliui metukai).Aciu.
Atsakyti
Dukrytei 2.5 metuku.Pastebejau,kad ji pradejo daznai mirkseti akytemis.Kartais tai nesimato,bet kai kuriais momentais,tai labai pastebima.Ir tas mirksejimas isryskeja daugiau,kai ji yra pavargus,ar kai nori miego.
Ar tai negali but susija su nervine sistema?Gal mums reikia kokio gydymo?

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Pirmiausia reikėtų pasikonsultuoti su okulistu- ar nėra kokio tai akių uždegimo. Jei viskas gerai, tuomet tai gali būti nervinis tikas- konsultuokitės su vaikų neurologu.
Atsakyti
sweiki!
esam gime 04.30 nuo pat gimimo vienaakyte traiskanoja. ispradziu bandem valyt distiliuotu vandeniu, veliau mamytes pienuku, dar veliau ramuneliau arbata, poto juodaja arbata, bet niex nepadejo.dabar antra savaite naudojam TOBREX lasiukus.bet akyte vis dar traiskanoja, yra paraudes vokas, ka patartumet daryt?
isanksto dekojam
Atsakyti
Laiku nepradėjote gydyti. Valyti akytes mamos pienu, negalima.Jei akys pūliuoja, į jas būtina lašinti antibiotikų lašus ir dažnai plauti ramunėlių ar juodų arbatžolių tirpalu, neleidžiant, kad sekretas būtų susirinkęs akių kampučiuose.
O dabar, jei po lašinimo, akytės ir toliau pūliuos, panašu, kad užsikimšo ašarų kanalėliai, todėl reikės juos zonduoti. Konsultuokitės su okulistu.
Atsakyti
Laba diena, mano vaikučiui 19 dienų. iš pradžių puliavo viena akutė, dabar jau abi. gydytoja per pirmą apžiūrą sakė plauti medetkom, ramunėlėm arba juoda arbata. taip ir darome tačiau jau antra savaitė kai jam negerėja. nenoriu kad reikėtų zonduoti. vaikučio daktarė atostogose taigi neturime kur kreiptis. Ačiū už patarimus
Atsakyti
Jau kelias dienas keturmetis vaikas prabunda labai traiškanotom akytėm. Dienos metu nei ašarojimo, nei traiškanų nepastebėjau...Ar vertėtų sunerimt, ar vaikas tik prisitrynė, ar per dieną kapstantis smėlyje pridulkėjo? Vaistinėj nebegavau pirkti tų įprastų akių lašų mažytėse pipetėse (nepamenu pavadinimo blush2.gif ), pasiūlė homeopatinių Oculoheel ir daugiau nieko... Kiek dienu užsitęsus traiškanojimui jau vertėtų sunerimt ir kreiptis į gydytojus?
Atsakyti