Įkraunama...
Įkraunama...

Berniuko "intymiosios vietelės" priežiūra

QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 03 02, 11:59)
persispjauk per kairi peti. Juk ten reikia isvalyti, kad nesikauptu, netgi rekomenduojama vaikucius apipjaustyti del tinkamesnes higienos.


tai cia Afrijkoj gyvenat ar azijoj, kad apipjaustyti rekomenduoja?
Auginu jau antra pimpaliuka, antras desimtmetis, ir niekas nesidaro - nei smaukau nei ka..
Yra forume tema, kur atsakineja vaiku gydytoja - aiskiai ten pasakyta - jokiu smaukymu..
Atsakyti
Man pediatre apie tai isvis nieko nesake, smaukyti liepe specialistas.
Nezinau kaip Afrikoj ar Azijoj, bet Europoj, JAV ir Kanadoj apipjaustymas rekomenduojamas del higienos.
Atsakyti
doh.gif jei gamta taip sutvėrė, tai kam pjaustinėt dar tada doh.gif Gerai, kad dantų keleto išraut nereikia blink.gif Na, aš čia juokaunu, nepykit ax.gif Girdėjau apie tuos apipjaustymus, žydai taip daro. Bet jei jiems tai malonu blink.gif blink.gif blink.gif tai tegu pjaustosi. O aš tai štai ką padariau čia pasiskaitinėjusi. Truputėliuką atsmaukiau ir švelniai pavaliau su vatos krapštuku ir virintu vandeniu su kalio permanganatu. Iki tol nebuvau net lindusi į tą vietelę. Na aišku aplink visada išvalydavau. Tai va, atsmaukusi radau tokių baltų apnašėlių nemažai. Jas atsargiai nuvaliau ir nei paraudo nei kažko kito nenutiko, bet giliai nelindau ir iki galo neatsmaukinėjau. O skaičiau, kad tikrai ten lįsti nereikia. Nuo šiol aš taip ir darysiu, valysiu tik kartais vos vos atsmaukusi, nes giliau jau net ir nėra tų apnašėlių.
Atsakyti
Apipjaustymas...juk cia tik religijos dalis. g.gif Ne uz ka neleisciau taip eksperimentuoti su sunumi! Pries prigimti tai yra! O higiena yra normalu, valyti reikia... unsure.gif
Atsakyti
mano mažiukui šiandien 5 mėnesiukai, bet tikrai nieko ten neatsmaukiam, o paprasčiausiai apsiplaunam ir viskas. aš taip pat visokių nuomonių apie tai esu girdėjus, bet nesinori ten lysti. o bent jau kol kas atrodo, kad pakanka elementariausių higieninių procedūtų ax.gif g.gif
Atsakyti
As irgi niekur nelysiu. Kol kas viskas gerai, svaru, paraudimo jokio nera. Vistiek kiekviena karta isvalau aplinkui ir po jo. taip ir darysiu toliai.
Atsakyti
Mano maziui irgi 4 men., tai as apiplaunu koki 1-2 kartus per diena su vandenuku ir tiek.. kazkaip nesinori man lysti ir atsmaukinet.. blush2.gif
Be to, vienoj knygoj apie vaikuciu auginima skaiciau, kad ir negalima to daryti.. tai kol kas tik aplink nusiprausiam ir viskas.. kol kas jokiu problemu, ziuresim kaip bus toliau rolleyes.gif
Atsakyti
Apipjaustymas skirtas kitai klimato zonai, nei mes, lietuviai gyvename. Azijoje, afrikoje apipjaustymas turi savo prasme del higienos, todel per tukstancius metu susiformavo tokie paprociai. Europoje - apipjaustymas neturi prasmes, todel ir nepaplites..
Atsakyti
Musu maziui 2 men. Paskaiciau kazkada knygose, kad iki 2 metu atsmaukineti nereikia ir sedejau rami. O dabar netycia atradau sita tema ir nebezinau, kas teisus? Kaip cia geriau? Kol kas nieko neatsmaukineju ir vyrui neleidziu.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdute23 @ 2008 03 01, 22:06)
Kai dedu sauskelnes visada pakeliu, bet kai nuimineju randu ji apacioj. Tai siaip nezinau koks skirtumas ar pakelti ar ne, bet tiesiog pasitikiu specialistu ir darau taip negi sunku. Is pradziu tai isties daznai tekdavo perrengti, bet dabar jau tos bedos pasibaige, gal tie nauji pampersai padeda.

pakelt reikdavo kai i palas vystydavo wink.gif kad nesustu kiausiukai berods smile.gif


del smaukymo...man baisu, kai kitos mamos mergaitem su ausu krapstukais vidu pravalo (skaiciau apie tokias) ir kai mamos smaukineja, kai viskas gerai... jei but koks uzdegimas - kitas reikalas. taciau kuo daugiau smaukinesit - tuo daugiau bus tu nesvarumu, tuo labiau prades kauptis.
Atsakyti
Esu svieziai kepta mama, bet teko dometis apie berniuku prieziura. Mano gydytoja taip pat nieko neminejo, kol pati nepaklausiau. Pasak jos, teoriskai reiketu nuo puses metu, taciau praktiskai turetu pakakti kasdieniu prausimu ir maudyniu. Jei pradetum atsmaukineti, tai reiketu daryti labai atsargiai, kad neduok dieve neiplystu odele, o tai gali sukelti labai rimtas infekcijas. As savo berniukui bandziau sia procedura atlikti, bet matesi, kad jam vaikiukui labai skaudejo, nors ir atsargiai visa tai dariau. Nuo to karto daugiau nelieciau, dar tegul ugteli. Galiukas nerausta, vadinasi pakanka kasdienes prieziuros.
Atsakyti
Mano gydytoja griežtai uždraudė ką nors ten daryti ax.gif
Atsakyti