Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkus nėštumas

Galvojau, kad as viena tokia nelaimele ax.gif Pasirodo daugiau besikankinanciu yra. As ligoninej jau gulejau 4 kartus. verysad.gif Nuo pat nestumo pradzios turiu problemu. Man net siule daryti valyma, galvojo, kad nesivystantis nestumas, veliau tepliojo, skaudejo pilvo apacia, kietejo pilvas.... Neperseniausiai kraujavau....Nu trmpai tariant nelinkmas gyvenimas blush2.gif Labai laukiu kovo, noriu greiciau laikyti leliuka ant ranku, aisku dabar pagimdyti tikrai nenoreciau, nes su neisnesiotais leliukais daug bedu laukia. unsure.gif
Man gydytojai liepe istisai guleti ir gerti magni. Tai taip ir darau, saugau leliu, nes mano kleckas labai zemai nuslinkes ax.gif
Atsakyti
Ir mano neshtumas toks sakyciau nevisai koks...tikiuosi buvo.. nuo pat 7 ar 8 savaites nuolat pykino iki 5 menesio pabaigos.. paskui dar i pabaiga ir pilvas kietejo...ligonine... gynipralis...magnio kazkodel neskyre... tuoj dekretas o as beveik visa neshtuma buvau nedarbinga, per 4 men gal buvau 3-4 dienas darbe... zodziu, kuo daugiau guleti, ilsetis, skysciu gerti ir visai stengtis nesinervinti... reikia gi ishneshioti mums savo kleckiukus..o man dar ir du thumbup.gif wub.gif sekmes mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2005 12 29, 15:57)
Man irgi daznai kieteja pilvas, bet kol kas apsiejau be ligonines. Geriau Mg6. gynypral (nuo ju sirdis sustreikavo). Dabar nieko negeriu. Jei kieteja-mars i lova. Dar isgeriu koki sauksta brendzio ir atpalaidoja. Bet jausmas kai atrodo turi akmenini kamuoliuka pilve - nemalonus...
Ornelitta ir Aurelia, malonu jus cia pamatyti, nes jus nesirodote pas mus Kovinukiu skyriuje  4u.gif

Juo jausmas labai ne koks, pilvas kaip akmenukas, ir tuo pat metu slapintis norisi ir tustntis.

I kovinuks ir i supermama aplamai labai retai uzeinu sad.gif nes tikrai daug laiko leidziu lovoje.. Bet nerimas su kiekviena savaitele man slugsta, nes zinau, kad net jei aks galetu vaikelis ir isgyventi. na bet tikiuosi isnesiosiu iki galo .

Tik kai pilvas buan kietas tada nerimauju kad vaikeliui irgi truksta deguonies. ir istikro tokiom kritiskesnem dienom jis man maziau ir juda sad.gif

na bet tikiuosi geriausio
Atsakyti
QUOTE(edvina @ 2006 01 02, 21:30)
Žinau, kad seniau, na gal prieš kokius 10 metų, gydytojai liepdavo gerti medetkų arbatą.
Dabar kažkaip nesigirdi tokių rekomendacijų. O ar ji tikrai padėdavo gimdos susitraukinėjimų atveju? Gal kas girdėjot ką nors apie tai?

Taip apie medetku arbata ir as girdejau, net ligoninej gydytoja sake kad pagerti reiktu. O Magnis man nepadeda nuo apsitraukimu, tik Gynipral tabletes, nuo kuriu tragiskai dauzosi sirdis . Bet kartais kai jau per daznai kieteja geriu...
Atsakyti
Na man ,ne tik kieteja pilvas buan dienau kad is skausmo nezinau kru detis kaip skauda strenas ir pilvo apacia, bet kiek nuvaziuoju i ligonine kaklelis uzdaras viskas ok, o tuo metu kai nueinu pas gydytoja pilvas ramus buna ( dazniausiai man vakarais apsitrauineja). Tai ten jau i mane ziuri skersai mazdaug nu kaip tau gali skaudet...pilvas ramus kaklas uzdaras..

Na tai leliuko judesiai mane nuramina, jei juda ramiai jauciuosi reiskias viskas gerai jam smile.gif belieka islaukti kovo. Tik jau pabdo tas namu rezimas, o nors truputi kur iseinu paskui turiu gulet sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ornellitta @ 2006 01 06, 13:09)
Na man ,ne tik kieteja pilvas buan dienau kad is skausmo nezinau kru detis kaip skauda strenas ir pilvo apacia, bet kiek nuvaziuoju i ligonine kaklelis uzdaras viskas ok, o tuo metu kai nueinu pas gydytoja pilvas ramus buna ( dazniausiai man vakarais apsitrauineja). Tai ten jau i mane ziuri skersai mazdaug nu kaip tau gali skaudet...pilvas ramus kaklas uzdaras..

Na tai leliuko judesiai  mane nuramina, jei juda ramiai jauciuosi reiskias viskas gerai jam smile.gif belieka islaukti kovo. Tik jau pabdo tas namu rezimas, o nors truputi kur iseinu paskui turiu gulet sad.gif

Ornellitta, viskas bus gerai tavo leliukui, nes tu tikra saunuole ir darai viska, kad jis gimtu kuo arciau termino. Gulinek, saugok save ir 2.gif .Karts nuo karto uzeik pas mus, kad nors mes zinotume, kad tau viskas tvarkoj. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2006 01 06, 13:43)
Ornellitta, viskas bus gerai tavo leliukui, nes tu tikra saunuole ir darai viska, kad jis gimtu kuo arciau termino. Gulinek, saugok save ir  2.gif .Karts nuo karto uzeik pas mus, kad nors mes zinotume, kad tau viskas tvarkoj.  4u.gif

Aciu Ikulia uz paguodziancius zodzius, 4u.gif Pastaruoju metu neuzeidavau nes gulejau ligoninej, o paskui namuciuose lovytej. Daba karts nuo karto prieinu.

Dziaugiuosi kad jums visoms ten viskas klostosi gerai ir galit ramiai sau po parduotuves vaikstinet savo leliams pirkinukus pirkt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ornellitta @ 2006 01 06, 13:09)

Kai laukiausi pirmosios dukrytes ir mane labai daznai kankindavo baisus pilvo skausmai blink.gif Naktimis nemiegodavau, dienomis irgi guledavau susirietusi, nes negaledavau pasijudinti, o kai nueidavau pas gydytoja paaiskindavo, kad mazdaug ne visoms nestuke.gif bet taip buna gun_bandana.gif bash.gif Neliepdavo nieko gerti, nei lovoj guleti g.gif Tik i nestumo gala visos problemos dingo thumbup.gif
Atsakyti
Na as labai tikiuosi kad viena diena man ims ir pasibaigs, ir galesiu pries leliui gimstant pasidziaugt dar nestumu smile.gif
Atsakyti
O man toks pykinimas ir silnumas doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif atrodo neisgyvensiu iki vizito pas gydytoja kita savaite - nepykina tik kai guliu verysad.gif Ryt sesija - 7 egzaminai, diplominis, man jau krize verysad.gif verysad.gif verysad.gif I darba reiks - o kaip eit doh.gif doh.gif doh.gif dirbu su zmonemis - tai kai ateina su kojom neplautom menesi - nors i siuksliadeze vemk, ner kur detis verysad.gif verysad.gif Labai laukiu kol pageres, su pirmaja dukriuke nebuvo taip blogai, gal dabar berniukas, o gal ir du pagal svijauta doh.gif doh.gif doh.gif ir didejanti pilvuka, pati pradzia o i kelnes netelpu, nors valgyt negaliu visai g.gif
Atsakyti
Mums jau 17 sav. bet vėmimai dar nesibaigė... Ryte net kojos iš lovos nekeliu ko nors į burną neisimetusi, miegu su meduoliais biggrin.gif kad vyro kiekvieną kartą nevarinėčiau ko nors atnešti.
Nuo 6 sav. ėmiau bjaurėtis prieš tai įprastu maistu ir kvapais, o nuo 8 sav. taip vemti pradėjau blink.gif ištisom dienom, po 20 kartų, nieko valgyti ir gerti negalėjau, viską išvemdavau. Gydytoja išrašė siuntimą i dienos stacionarą, savaitę lašino lašalines, šiek tiek pagerėjo, bet vis tiek vemdavau, svoris krito... jokio vitamino į burną įsidėti negalėjau, į virtuvę mėnesį kojos nekėliau, prie maisto net nesiliečiau, visi kvapai (net ir skaniai kvepantys) varė iš proto, jaučiau nuolatinį silpnumą, iš lovos išlipdavau tik kai į ligoninę ar pas gydytoją važiuodavau, maniau, kad išprotėsiu nuo tokios savijautos, visą laiką svajojau, kad nėščia būdama iš laimės ant sparnų skraidysiu ir šia kad nori!!!! per tuos vėmimus dienos šviesos nemačiau!!!
Dabar jau geriau, numestas svoris beveik sugrįžo, pilvukas po truputi didėja, nebėra taip silpna nes galiu valgyti thumbup.gif vemiu tik kai pavargstu, ir kai anksti atsikeliu.
Jokio "vaisto" nuo vėmimo neatradau, gydytojai per daug skųstis bijojau, kad kokių rimtų vaistų neišrašytų, bet lašalinėmis džiaugiausi, nes jos kompensuoja prarstus skysčius organizme, ir dėl leliaus ramesnė buvau.
Visom su panašiom problemom belieka palinkėti stiprybės ir kad artimieji jumis pasirūpintų tuo sunkiuoju metu mirksiukas.gif , o tu MEDELIUK būtinai apie savo problemą pasakyk gydytojai, ji tau patars kaip elgtis smile.gif
Atsakyti
Po tokio sunkaus antro nėštumo, kai dažnai kraujuodavau net gabalais blink.gif ohmy.gif , tai galima sakyt, kad dabar tai zuikio dainos bigsmile.gif ... Nors nėra lengva unsure.gif , nors retai, bet vis dar supykina, pilvas kietėja dažnai, 3čias mėnuo kyla rūgštys...
Atsakyti