Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkus nėštumas

QUOTE(Liurda @ 2006 01 13, 17:26)
Mums jau 17 sav. bet vėmimai dar nesibaigė... Ryte net kojos iš lovos nekeliu ko nors į burną neisimetusi, miegu su meduoliais  biggrin.gif kad vyro kiekvieną kartą nevarinėčiau ko nors atnešti.
Nuo 6 sav. ėmiau bjaurėtis prieš tai įprastu maistu ir kvapais, o nuo 8 sav. taip vemti pradėjau  blink.gif ištisom dienom, po 20 kartų, nieko valgyti ir gerti negalėjau, viską išvemdavau. Gydytoja išrašė siuntimą i dienos stacionarą, savaitę lašino lašalines, šiek tiek pagerėjo, bet vis tiek vemdavau, svoris krito... jokio vitamino į burną įsidėti negalėjau, į virtuvę mėnesį kojos nekėliau, prie maisto net nesiliečiau, visi kvapai (net ir skaniai kvepantys) varė iš proto, jaučiau nuolatinį silpnumą, iš lovos išlipdavau tik kai į ligoninę ar pas gydytoją važiuodavau, maniau, kad išprotėsiu nuo tokios savijautos, visą laiką svajojau, kad nėščia būdama iš laimės ant sparnų skraidysiu ir šia kad nori!!!! per tuos vėmimus dienos šviesos nemačiau!!!
Dabar jau geriau, numestas svoris beveik sugrįžo, pilvukas po truputi didėja, nebėra taip silpna nes galiu valgyti  thumbup.gif  vemiu tik kai pavargstu, ir kai anksti atsikeliu.
Jokio "vaisto" nuo vėmimo neatradau, gydytojai per daug skųstis bijojau, kad kokių rimtų vaistų neišrašytų, bet lašalinėmis džiaugiausi, nes jos kompensuoja prarstus skysčius organizme, ir dėl leliaus ramesnė buvau.
Visom su panašiom problemom belieka palinkėti stiprybės ir kad artimieji jumis pasirūpintų tuo sunkiuoju metu  mirksiukas.gif , o tu MEDELIUK būtinai apie savo problemą pasakyk gydytojai, ji tau patars kaip elgtis  smile.gif

Nu va skaitau ir atrodo apie save verysad.gif verysad.gif verysad.gif Laukiu, nesulaukiu treciadieniu - pas gygytoja zygiuosiu, gal pagelbes verysad.gif As jau pamirsau, kaip mano virtuve atrodo, o vaikas pamirso, kad mama maista gamina verysad.gif Tik aukle ir tetukas doh.gif doh.gif Negaliu pakest nei suniuko, nei kates jei per arti prieina doh.gif O tie vargsiukai nesupranta, kas yra verysad.gif Is lovos sia savaite lipu tik egzaminu laikyt, nes sesija. O kas bus kai reikes i darba eiti, o man dar kartais reikia paskaiteles pravesti, nu sakes, nezinau kaip bus verysad.gif
Ir man jokie maistai nepadeda lovoj, nei ne lovoj, tik pakeliu galva ir viskas, turiu lekt arba bliuda laikyt prie lovos verysad.gif
Atsakyti
Mano pirmas nėštumas buvo lengvesnis nei šis, su pirmu tik pačioj pradžioj ligoninėj dėl gresiančio persileidimo gulėjau, o paskui viskas buvo gerai, nu gal antroj nėštumo pusėj gimda kartais susitraukinėdavo. Dabartinio nėštumo metu 21 savaitę porą dienų buvo rudų išskyrų, padarė echoskopiją ir pasakė, kad placenta 2 vietose atsidalinusi, bet vaikeliui maitinimo turėtų pakakti, nors sakė, kad nieko prognozuot negali, nes dar mažas nėštumas, dar ir vaikelis savaitę mažesnis yra nei turėtų būti verysad.gif .Tai dabar labai jaudinuos, kad gal jam nepakanka maitinimo ir labai bijau, kad ta placenta dar daugiau neatsidalintų ir vaikelis gimdoj nežutų, dar ir gimda prie viso to susitraukinėja, magnį geriu visą nėštumą, bet nelabai jis man padeda. Dabar gėriau ne magvitą, o magnio diasporal miltukus, tai nuo jų kaip ir mažiau susitraukinėja, bet gydytoja išrašė tik 10 pakelių, tai jau pabaigiau, dabar vėl gersiu magvitą kas antrą dieną, jei bus blogiau eisiu pas gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(anaid79 @ 2007 03 03, 15:03)
bet gydytoja išrašė tik 10 pakelių, tai jau pabaigiau, dabar vėl gersiu magvitą kas antrą dieną, jei bus blogiau eisiu pas gydytoją.

Magnio diasporal miltelių galima nusipirkti be recepto bet kurioje vaistinėje mirksiukas.gif
Atsakyti
ir aš galiu čia prisijungti- antras nėštumas buvo kažkoks košmaras- lovos režimas iki pat gimdymo, galvojau nugulėsiu visus šonus, buvau kaip porcelianinė lėlė. Nuo pat pradžios nėštumo buvo gresiantis persileidimas, kraujavau du kartus, pilvas visą nėštumą kaip akmuo buvo, gėriau visus vaistus kuriuos skiria nėščioms, gulėjau kelis kart ligoninėj, vidurių užkietėjimas, rėmuo, tachikardija, oro trūkumas, vėmimas, alpimas,beprotiškas dubens skausmas, vėliau grėsė priešlaikinis gimdymas, svajojau apie 28 savaites ir ką manot- net pernešiojau, teko paskatinti biggrin.gif ir pagaliau po ilgų 9 metų laukimo susilaukiau savo džiaugsmelio 4u.gif sėkmės visoms ir kantrybės, ko tik nepadarom dėl savo angeliukų 4u.gif
Atsakyti
Man taip pat susitraukinėja gimda ir jausmas ne koks verysad.gif , bet gydytoja mane nuramino, nes sakė, kad tai yra normalu ir, kad gimda per dieną gali susitraukinėti iki 10 kartų (tolkia norma) ir, kad, kai gimda susitraukia mažyliam atrodo, kad mes juos stipriai apkabinam smile.gif Todėl per daug nepergyvenkim, nes jei jaudinsimės ir nervuosimės tik skantinsime gimdos susitraukimus. Sekmės visoms nešiojant savo angelėlius 4u.gif
Atsakyti
[sveikos nestukes,
norejau pasiteirauti ar kam yra buve kad i 8to menesio paabaiga pradetumet jausti kasdien silpnuma, atrodo tuoj samones neteksit ir nukrisit kur.....
g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Geneve @ 2008 04 23, 12:25)
[sveikos nestukes,
norejau pasiteirauti ar kam yra buve kad i 8to menesio paabaiga pradetumet jausti kasdien silpnuma, atrodo tuoj samones neteksit ir nukrisit kur.....
g.gif  g.gif  g.gif

man taip yra, o ypac dabar kai norom nenorom tenka pabuti saulelej, vos vos sugebu parropoti namo, nezinau kodel bet sis mano nestumas palyginus su pirmu- TIKRAS KOSMARAS, ar del to, kad lelius sedi, ar del ko kito, bet laukiu, nesulaukiu kada jis pasibaigs ir bent jau kojines sugebesiu be jokiu fiziniu pastangu uzimauti...
Atsakyti
QUOTE(Geneve @ 2008 04 23, 10:25)
[sveikos nestukes,
g.gif  g.gif  g.gif

man nuo septinto men galo jau taip...
Atsakyti
QUOTE(Ornellitta @ 2005 12 28, 12:21)
Sveikos būsimos mamytes. Nusprendziau uzvesti sia tema, nes mano nestumas man tikrai ne is lengvuju.. Nuo 4,5 men kai prasidejo bedos taip tesiasi iki dabar.

Daznai keiteja pilvas. Nuo vaiksciojimo, nuo stovejimo nuo sedejimo nuo bet ko. Zodziu beveik visa laika praleidziu guledama , ir jau 3 kartus gulejau ligoninej.

Ar as tokia viena?

Ka darot su apsitraukinejanciais pilvais?

Ne viena tu tokia.Aš antrą pusę nėštumo praleidau ligononėje.Man buvo problemos su širdimi ir gydytojai namo išleisdavo tik savaitgaliams, jei jausdavausi geriau.Beveik visas režimas buvo gulimas.Iki pat nėštumo galo nebuvo aišku, ar aš atlaikysiu viską ir ar liksiu gyva.Po gimdymo dar 3 savaites praleidau ligoninėje.Maitinau minimaliai, nes nebuvo jėgų net vaiką pakelt, galvojau, kad jau tikrai paskutinioji.Bet po truputį pasitaisiau ir dabar jaučiuosi pusėtinai.
Atsakyti
man tai nuo kokios 5 savaites prasidejo blogumai ir pravemiau iki 5 menesiu, poto visokiu kitu bedu buvo, visa nestuma vargino slapimtakiu uzdegimai, tik va dabar pabaiga gal kiek lengvesne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepaite21 @ 2007 03 06, 13:59)
ir aš galiu čia prisijungti- antras nėštumas buvo kažkoks košmaras- lovos režimas iki pat gimdymo, galvojau nugulėsiu visus šonus, buvau kaip porcelianinė lėlė.  Nuo pat pradžios nėštumo buvo gresiantis persileidimas, kraujavau du kartus, pilvas visą nėštumą kaip akmuo buvo, gėriau visus vaistus kuriuos skiria nėščioms, gulėjau kelis kart ligoninėj, vidurių užkietėjimas, rėmuo, tachikardija, oro trūkumas, vėmimas, alpimas,beprotiškas dubens skausmas, vėliau grėsė priešlaikinis gimdymas, svajojau apie 28 savaites ir ką manot- net pernešiojau, teko paskatinti biggrin.gif ir pagaliau po ilgų 9 metų laukimo susilaukiau savo džiaugsmelio  4u.gif sėkmės visoms ir kantrybės, ko tik nepadarom dėl savo angeliukų 4u.gif

labai panašus ir mano nėštumas buvo doh.gif , sakiau tik man visos bėdos sukrito, bet pasirodo kad ne aš viena, man dar daug nervų kainavo genetiniai tyrimai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2005 12 29, 15:57)
Man irgi daznai kieteja pilvas, bet kol kas apsiejau be ligonines. Geriau Mg6. gynypral (nuo ju sirdis sustreikavo). Dabar nieko negeriu. Jei kieteja-mars i lova. Dar isgeriu koki sauksta brendzio ir atpalaidoja. Bet jausmas kai atrodo turi akmenini kamuoliuka pilve - nemalonus...
Ornelitta ir Aurelia, malonu jus cia pamatyti, nes jus nesirodote pas mus Kovinukiu skyriuje  4u.gif

Kaip suprast kieteja pilvas? kaip tai pasireiskia? g.gif
Atsakyti