O aš tai dažnai pusryčiams darau kiaušinienę su porais. Išplaku kiaušinius, pridedu tikrai nemažai griežinėliais pjaustyto poro riekelių(kuo daugiau), ir juostelėmis pjaustyto kumpio. Druskytės, pipirų. Viską sumaišau, į keptuvę ir baigiant kepti dar sūrio užtarkuoju. Paprasta, bet tikrai labai skanu
Užsiauginus savo darže porų puikiausiai galima išsilaikyti per žiemą šaltame rūsyje. Šiemet bandžiau pirmą kartą ir tikrai nenusivyliau. Reikia dėti į kokią nors dėžę stačius su žemėmis, tarsi būtų susodinti, tik labai tankiai, jei nedaug galima ir į kibirą.
Porų apkepas su žuvimi. reikės: su žuvim 4 porų, 300g.rūkytos žuvies{menkės} 1,5stiklinės pieno, 2kiaušinių tryniai, 2šaukštai sviesto, šaukštelis šviežių arba džiovintų krapų,pipirų, druskytės. Baltąsias ir žaliasias porų dalis supjaustyti pusė cm.storoio žiedeliais ,dėti į sviestu išteptą indą,sluoksniuojant su žuvies gabaliukais{be ašakų}. Kiekvieną porų sluoksnį apibartyti pipirais,o žuvies krapais. Viršutinis sluoksnis turi būti porų. Apkepo paviršių užpilti kiaušinių tryniais,iš plaktais su pienu,druska ,apšlakstyti sviestu ir kepti karštoje orkaitėje.{:JI:}
Dievinu troskini su porais : supjaustau pora poru griezineliais, kelias morkas "pagaliukais" i keptuve idedu sviesto tiek,kad darzoves jame pasitroskintu (aisku pirma dedam morkas,po poros min porus) kai porai pasidaro minksti dedu daug grietines, ir pora saukstu sojos o jei dar idejus vistienos krutineles supjaustytos gabaliukais, (svarbu nepagaileti vistienos prieskoniu) tai buna tikras apsivalgymas
Tu geriau nei rytinė kava, šekspyro meilės sonetai, vienetinės rankinės, becukris redbull'is, ilgas popiečio miegas, vyšnių žiedų kvapas..Tu geriausias dalykas,kurį turiu..