naudoju juos visur, man labai skanu
QUOTE(jurginėlis @ 2007 10 17, 11:25)
naudoju juos visur, man labai skanu
as irgi dabar visur juos dedu ir tikrai 'pamilau' juos. tiesa, daugiau naudoju saknis, bet bandysiu siandien ka nors ir su lapais pagamint; vyrui irgi patinka, zodziu, taip netycia per nukainavimus atradau labai puiku dalyka
Aš porą dedu beveik visur į sriubą, salotas, kiaušinienę, troškinius jis visur tinka, labai skanu ir nėra toks aitrus kaip svogūnas.
labiausiai porą mėgstuį dėti į sriubytę
Salotos: porai, kumpelis, fermentinis suris, zirneliai, majonezas. Mano vyras ju niekaip neatsivalgo, tik jam reikia be zirneliu
dar jei darot zuvi, galima su porais: "zuvis japoniskai"
pakepinam ziedais pjaustytus porus, atkirai griezineliais pjaustytas morkas. I kepimo inda dedam morkas, ant ju porus ir galiausiai paprieskoninta zuvi. uzpilam grietines, majonezo, surio ir kiausinio plakiniu, kepam orkaitej.
dar jei darot zuvi, galima su porais: "zuvis japoniskai"
pakepinam ziedais pjaustytus porus, atkirai griezineliais pjaustytas morkas. I kepimo inda dedam morkas, ant ju porus ir galiausiai paprieskoninta zuvi. uzpilam grietines, majonezo, surio ir kiausinio plakiniu, kepam orkaitej.
o aš tai darau tokias salotas:
poras
silkė
obuolys
prieskoniai
majonezas
sumakaluojam viską ir puikus skonis
poras
silkė
obuolys
prieskoniai
majonezas
sumakaluojam viską ir puikus skonis
Poru sriuba
1kg farso(geriausia maisyto)
3 svogunai
6 porai
1.5 l sultinio(ziurint kokio tistumo norite)
600 g lydyto surelio
200 g grietineles(bet nebutina)
200g(panasiai)marinuotu pievagrybiu
Farsas pakepinamas,sudedami griezineliais supjaustyti porai,susmulkinti svogunai,trumpai su mesa patroskinti ir supilti sultyni.Virti koki 40 min.
tada sudeti marinuotus pievagrybius,ir lydita sureli,grietinele,palaukti kol issilydis,skanu su balta duona
1kg farso(geriausia maisyto)
3 svogunai
6 porai
1.5 l sultinio(ziurint kokio tistumo norite)
600 g lydyto surelio
200 g grietineles(bet nebutina)
200g(panasiai)marinuotu pievagrybiu
Farsas pakepinamas,sudedami griezineliais supjaustyti porai,susmulkinti svogunai,trumpai su mesa patroskinti ir supilti sultyni.Virti koki 40 min.
tada sudeti marinuotus pievagrybius,ir lydita sureli,grietinele,palaukti kol issilydis,skanu su balta duona
QUOTE(dute1 @ 2006 01 02, 17:31)
Svoguną dedu tik marinuodama šašlykus.
Labai sekmingai saslykus galima marinuoti su porais.
mes labai mėgstam karšts sumuštinius su poru. O dar gaminu salotas: porai, nevirti pievagrybiai (bet nuplauti parūgštintu vandeniu, kad nejuoduotų), virtas kiaušinis ir majonezas (man skaniausias su krapais)
Galima ir porų apkepą išsikepti Bent jau man labai skanu
labai skanu orkaiteje kepti griezineliais supjaustytas bulves ir daug poru, labai skaniai issitroskina, dar ir mesytes galima tuo paciu pakepti
mes taip pat pora vietoj svoguno naudojam,jis daug svelnesnis.Dedu i vaikiskas darzoviu kosytes,salotas.sriubas