Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
Reikės:
400g avižinių dribsnių
6 kiaušiniai
6 valg. šaukštai miltų
3 valg. šaukštai cukraus
6 obuoliai
Razinų, džiovintų vaisių
Cinamono
Žiupsnelis druskos
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
Padažas: grietinė sumaišyta su braškių uogiene.
Eiga:
1. Avižinius dribsnius užpilti negausiai šaltu vandeniu ir palikti ~6 val.
2. Į avižinius dribsnius suberti miltus, druską, cukrų, džiovintus vaisius, razinas.
3. Obuolius nulupti. Pusę obuolių sutarkuoti, kitą pusę supjaustyti griežinėliais ir sudėti į avižinius.
4. Kiaušinius išplakti, supilti į avižinius.
5. Viską sumaišyti. Supilti į kepimo indą. (Mano 32 x 23 x 6)
6. Apibarstyti cinamonu.
7. Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Kepti 30-45 min.