Greitas žuvies pyragas
Greitas nes pagamintas iš pirktos bemielės sluoksniuotos tešlos.
Dar reiks žuvies,morkų,svogūnų,špinatų ir kiaušinio sutepimui.
Iš tešlos išpjauname žuvį.Kraštus sutepame su kaiušinio plakiniu ir dedame ant jų juostelės iš tešlos,kad gautųsi toks kaip bortas,taip patogiau įdėti įdarą.
Šauname į orakaitę 10 minučių 180 laisp kad kraštai pakiltu.
Ruošiame įdarą.Keptuvėje apkepiname svogūnus ir morkas,paskaniname druska,pipirais.
Žuvį (pas mane pangasijos filė) apibarstome apelsininiais pipirais,druska ir išspaudžiame citrinos sulčių.Patroškiname.
Išimame pyragą,dedame žuvį,ant viršaus morkas o ant morkų smulkintus špinatus.
Iš likusios tešlos išspaudžiame rutuliukus ir formuojame pyrago viršų.Sutepame kiaušiniu ir kepame orkaitėje dar maždaug 15-20 minučių.Skanus ir karštas ir šaltas.
Skanaus


Elena,patiekalas-tiesiog fantastinis...


Norėjau Jūsų paklausti,o jei šį pyragą kepti iš mielinės tešlos???Gal skonis labai nepasikeistų???