
Reikės:
Tilapijos file (kartais naudoju Pengasiją, bet šita kažko skanesnė ir ne tokia riebi)
Džiuvesėlių
2-3 apelsinų sulčių (priklauso nuo dydžio ir žuvies kiekio)
Druskos, pipirų, dž.bazilikų ar kitų mėgiamų prieskonių žuviai
Džiovintos trintos paprikos šiek tiek
Aliejaus kepimui
Ryžių
Garnyrui valgėm morkas su česnakais bei majonezu
Tilapijos file šiek tiek pamušti, apibarstyti prieskoniais, druska bei čili pipirais (mes mėgstam taip aštriau).Palikti šiek tiek pastovėti.
Į dubenį įsiberti džiuvesėlių. Dar į kitą įsispausti apelsino sultis. Poros valgomų šaukštų reikės pabaigoj.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, imti žuvį, ją gerai pamirkyti apelsinų sultyse, tada merkti į džiuvesėlius ir kepti keptuvėje gerai iš abiejų pusių, kol paliks auksinės spalvos ir traškus paviršius.
Išsivirti ryžių, pasidaryti mėgiamų salotų ar kt. garnyro. Mes valgom žuvį dažniausiai su tarkuotom morkom su česnaku bei majonezu.
Kai viskas iškepa, ryžiai išverda, patiekti į lėkštę ir dar apšlakstyti apelsino sultimis žuvį ir ryžius.

Skanaus!