Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-7

QUOTE(Liusii @ 2010 07 10, 14:45)
sitam kremui imasi dideli indeliai tiek grietines tiek grietineles  smile.gif

O gal galite pasakyti po kiek gr indeliai?...
Atsakyti
help.gif reikia patarimo, prieš savaitgali ateinanti turiu iškepti tortą sesers mergaitės krikštynoms, buvo toks prašymas biskvitas perteptas grietinėles+bananų+džiovintų slyvų kremu, taigi galvos skausmas ar aš jį davešiu kai toks karštis?
kilometrų gaunasi apie 100 iki bažnyčios o tik tuomet dar keliasdešimt iki tos vietos kur bus pjaustomas, ar nesurugs grietinėlė man doh.gif ar vietoj grietinėlės imt pvz. Dr.oetker grietinėlės miltelius kurie plakami su pienu, galbūt jie ilgiau išsilaikytų ka daryt... ka daryt? g.gif gal koki kita kept?
Atsakyti
Gal geriau dėti tarp biskvitų nuvarvintą grietinę su bananais ir džiovintomis slyvomis. Aš dariau tokį tortą krikštynoms tik biskvitai buvo medaus , jis buvo vežamas apie 180 km. ir kol vyko bažnyčioje ceremonija, jis buvo automobilyje apie 2 val. Taip pat buvo labai karšta.
Tiesa jis buvo dengtas mase
Atsakyti
Sveikos, kepėjėlės smile.gif
Ateinu su savo firminio torto receptu. Šį torto receptą sukūriau pati, kai norėjos kažko kitokio, nei įprasta.
Beje, biskvitą galite keptis pagal savo receptus, nes, kiek žinau, kiekviena kepėja turi savo firminį biskvito kepimo receptą mirksiukas.gif

Mozaika - eda.dita firminis tortas

Biskvitui:
4 kiausiniai, 200g. sviesto, 300g. cukraus, 300g. savaiminio kilimo miltu (UK tokie parduodami, nezinau ar LT yra, jei nera, gal pridekite siek tiek kelimo milteliu), 2 saukstai kakavos milteliu, kvapu, vaniles.

Kiausiniu trynius suplakti su cukrumi ir nesaldytu sviestu, prideti miltu, kakavos, atskirai isplakti kiauriniu baltymus iki standziu putu, atsargiai juos imaisyti i tesla. Apvalia torto forma iskloti pergamentiniu popieriumi (dugna, sonus), atsargiai supilti paruosta biskvito tesla ir ant virsaus uzdengti pergamentiniu popieriumi bei kepti orkaiteje 180 laipsniu temperaturoje 45 minutes. Nedarineti orkaites dureliu. Iskepus atvesinti, nuimti pergamenta, atvesinta padalinti su siulu i dvi lygias dalis. Dar galima sutarkuoti kavos malimo masinele truputi riesutu ir iberti i tesla su miltais (as beriau, bet nebutina).

Rudam kremui:
1 indelis kondencuoto pieno, puse kartaus sokolado plyteles, stikline pieno, 1 saukstas zelatinos.

1 indeli kondencuoto pieno isvirti su skardine (as perku jau karamelizuota kondencuota piena), puse kartaus sokolado sutarkuoti su tarka ir sumaisyti su atvesintu virtu kondencuotu pienu ar pirkta karamele, sauksta zelatinos istirpinti ir praskiesti 1 stiline virintu atvesintu pienu, supilti i kondencuoto pieno ir sokolado misini.

Baltam kremui:
Mazas indelis grietineles plakimui, mazas indelis mascarpone surio (manau, kad galima apsieiti ir be jo, tada reikia daugiau grietineles), stikline pieno, 0,5 stiklines cukraus, saukstas zelatinos, 200 gramu zefyriniu saldainiu Marshmallow (cia ju yra ivairiu, bet populiariausi dvipusiai roziniai su balta, LT galima imti tikro zefyro).

Piena uzvirti su cukrumi, atvesinti. Zelatina istirptinti mazame kiekyje vandens ir supilti i atvesinta piena. Grietinele ir mascarpone suri isplakti, plona srovele, plakant, supilti pieno misini. Zefyrinius saldinius susmulkinti zirklemis i 3 dalis (apie puse centimentro storio riekelemis) ir imaisyti i krema. - kremas toks pasidaro skystokas, bet sustings nuo zelatinos.

Sluoksniavimas:
Butina auksta forma. Dedu pirma biskvito sluoksni, gausiai sulaistau airisko kremo likeriu (galima pakeisti kitu alkoholiniu geralu, bet sis labiausiai tiktu), praskiedus ji su vandeniu. 1 dalis likerio - 2 dalys vandens, tada sudedu ruda krema. Uzdedau antra biskvito sluoksni, suslakstau taip pat, uzpilu baltuoju kremu. Dedu i saldytuva. Is principo puosti nereikia, nes zefyriukai pakyla i pavirsiu ir savaime puosia torta.
Atsakyti
Skamba skaniai. o turit torto pjūvio foto???
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 07 12, 18:55)
Skamba skaniai. o turit torto pjūvio foto???



Patikek ir atodo graziai ir skanus yra isties. Deja, kazkaip kai kepiau, nesumasciau fotografuoti. Dabar zinau, kad reikes fotografuoti visus tortus ir kitus kepinius smile.gif Kai kepsiu kitasyk butinai idesiu ir p mirksiukas.gif juvi
Atsakyti
SOS merginos padekit kas zinot blush2.gif kokius migdolus det y rafaelo torta kad jie jaustusi, nes dejau drozles ir jie visai nesijaute, net brolio mergaite kirto torta su pasimegavimu kuri nevalgo visai riesutu. O taip noretusi kad jaustusi tie migdolai doh.gif Gal nuemus nuo migdolu odele ir pakepinus juos tai butu geriau nei drozles g.gif g.gif g.gif
is anksto aciu
Atsakyti
QUOTE(mamyciuke 2 @ 2010 07 13, 07:07)
SOS merginos padekit kas zinot  blush2.gif kokius migdolus det y rafaelo torta kad jie jaustusi, nes dejau drozles ir jie visai nesijaute, net brolio mergaite kirto torta su pasimegavimu kuri nevalgo visai riesutu. O taip noretusi kad jaustusi tie migdolai doh.gif  Gal nuemus nuo migdolu odele ir pakepinus juos tai butu geriau nei drozles g.gif  g.gif  g.gif
is anksto aciu

AS pakepinu paprastus migdolus ir juos sukapoju-tikrai jauciasi unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, planuoju kepti Snikersą. Ar pirktinis Rududu ir virtas kondensuotas pienas skiriasi skoniais? Galvoju ar verta virti jei yra pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atize @ 2010 07 10, 18:09)
O gal galite pasakyti po kiek gr  indeliai?...

po 450 gr panasiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(·..•SunShine•..· @ 2010 07 13, 21:57)
Sveikos, planuoju kepti Snikersą. Ar pirktinis Rududu ir virtas kondensuotas pienas skiriasi skoniais? Galvoju ar verta virti jei yra pirkti  g.gif

Dek rududu ir nesuk sau galvos lotuliukas.gif , dauguma merginu taip daro thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif gal galit padeti niekur nerandu torto ar pyrago kokio su sermentais?
Atsakyti