Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-7

Mamytes,
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta ax.gif Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau blush2.gif Na ka padarysi...

Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?

Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!

Laukiu i az. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Jovita @ 2010 07 14, 23:16)
Mamytes,
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta  ax.gif  Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau   blush2.gif  Na ka padarysi... 

Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?

Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!

Laukiu i az.  4u.gif

Atsiprašau,
Ne ten parašiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo likta: 15 liepos 2010 - 05:54
Sveikos,
gal pagelbėsit. Sakyčiau pačio paprasčiausio dalyko nemoku - išplakti grietinėlės blush2.gif
Kaip teisingai ir gerai tai padaryti? Kada beerti cukrų ir citrinos rūgštį, kada stndiklio? Po kiek min ir kiek min trunka visas procesas?
Prieš plakdama indą, šluoteles ir pačią grietinėlę palaikau šaldiklyje 5-10 min.
Standiklį pradedu berti kai pradeda tirštėti grietinėlė, bet tada atrodo, kad ji nuo standiklio sustandėja, o pati grietinėlė kažin ar išsiplakusi g.gif
Atsakyti
Sveikos,

eda.dita,labai skaniai nuskambėjo tavo receptukas essen.gif lauksiu ir aš foto bigsmile.gif


O čia mano paprastas paprasčiausias gaivus torčiukas,galima sakyti, "ką turėjau,tą įdėjau" lotuliukas.gif ,šiaip mėgstu riebesnius,bet kai taip karšta,šitas puikiai suėjo blush2.gif
2pak.sausainių
1pak.sviesto
400g riccottos(iš kefyro)
400g grietinėlės
želė gabaliukų
(džemo)
cukraus,
citrinos rūgšties,
aguonų,
vanilinio cukraus (visų šitų pagal akį ir skonį)
4v.š.želatinos.

Tingėjau kepti biskvitus blush2.gif ,tad padą padariau iš sausainių ir tirpinto sviesto(sausainiai paprasčiausi pigiausi norfiniai sveriami,daug skaniau už "pakelinius"),riccotą išplakiau,atskirai išplakiau grietinėlę su cukrum,rūgštim,abi mases sumaišiau ir supyliau 8 v.š.ištiprintą želatiną.Padalinau į dvi dalis,į vieną pridėjau aguonų,užkrėčiau ant sausainių masės,ant viršaus iš šonų išdėliojau želė,per vidurį pridėjau abrikosų džemo(kitąsyk nedėčiau,nes labai jau jis varvėjo pro apačią,foto matosi unsure.gif ,į kitą dalį grietinėlės-riccotos masės įdėjau vanilinio ir užkrėčiau ant viršaus.
Čia panašiai kaip Marso tortas,tik pakeistas lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MO: 15 liepos 2010 - 12:33
MO, labia skaniai atrodo tavo tortas.
Mano receptai gimsta butent todel, kad dedu i juos ka turiu smile.gif Tai stai, paskutinis mano torciukas, dar puse saldytuve yra, laukia sio vakaro, prie kavos bus patvarkytas lotuliukas.gif

user posted image

jei kam patiks, tai gal pavyks ir receptuka is atminties atgaminti - kiek ko dejau ax.gif
Atsakyti
Merginos,patarkit.Krema is rafaelo svajones sumete krupom ir atsiskyre skystis.Mest lauk,nepavyks kaip nors "reanimuot"?
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2010 07 15, 14:31)
Merginos,patarkit.Krema is rafaelo svajones sumete krupom ir atsiskyre skystis.Mest lauk,nepavyks kaip nors "reanimuot"?

Sakyčiau keletui sekundžių kyštelk į mikrobangę ir dar paplak.
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2010 07 15, 13:13)
Sveikos,
gal pagelbėsit. Sakyčiau pačio paprasčiausio dalyko nemoku - išplakti grietinėlės blush2.gif
Kaip teisingai ir gerai tai padaryti? Kada beerti cukrų ir citrinos rūgštį, kada stndiklio? Po kiek min ir kiek min trunka visas procesas?
Prieš plakdama indą, šluoteles ir pačią grietinėlę palaikau šaldiklyje 5-10 min.
Standiklį pradedu berti kai pradeda tirštėti grietinėlė, bet tada atrodo,  kad ji nuo standiklio sustandėja, o pati grietinėlė kažin ar išsiplakusi g.gif

aš visada išplaku be nieko,kol standi pasidaro,tada dedu cukrų,rūgštelę ir,jeigu reikia,standiklį(jeigu gerai atsimenu,taip ir parašyta ant standiklio pakelio-išplakti vieną,paskui dėti standiklį ir vėl išplakti),ir viskas tvarkoj būna 4u.gif

QUOTE(eda.dita @ 2010 07 15, 14:37)
mano torciukas,

mmm, kaip skaniai atrodo,daugmaž viskas aišku iš foto,tik kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo essen.gif ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti lotuliukas.gif blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Mama_Jovita @ 2010 07 15, 00:16)
Mamytes,
Skaitau ir zaviuosi, deja ne visiems duota moketi iskepti skanu, grazu torta  ax.gif  Kiek bandydavau iskepti kad ir paprasta pyraga - tik vyra prajuokindavau  blush2.gif  Na ka padarysi... 

Taigi, mano mergytes gimtadienis rudeni, jau db pradedu sukti galva del torto, visi UAB jau pabode, taigi, mastau, gal kuri man galetu iskepti tikra skanu namini torciuka?

Neradau kur butu konkreciai komercio pobudzio skelbimai, pamasciau parasysiu - gal pagelbesit!

Laukiu i az.  4u.gif



imesiu ko mazdaug noreciau, bus paprasciau

user posted image

Beje, miestas Vilnius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2010 07 15, 15:56)
aš visada išplaku be nieko,kol standi pasidaro,tada dedu cukrų,rūgštelę ir,jeigu reikia,standiklį(jeigu gerai atsimenu,taip ir parašyta ant standiklio pakelio-išplakti vieną,paskui dėti standiklį ir vėl išplakti),ir viskas tvarkoj būna  4u.gif
mmm, kaip skaniai atrodo,daugmaž viskas aišku iš foto,tik kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo  essen.gif ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti  lotuliukas.gif  blush2.gif )

na as standiklį berdavau anksčiau bijodama nesuplakti sviesto.
Bet ką tik supratau, kad mano mikserio šluotelės nelabai geros grietinėlei plakti, nes pabandžiau su blenderiu, ir greičiau susiplakė, tik irgi bėda - kai sutirštėjo nebegalėjo susimaišyti viršutinis ir apatinis sluoksniai doh.gif baigiau plakti šaukštu įdėjusi standiklio ax.gif
man irgi įdomu dėl tos želės. Turiu specialios kur vaisius aptept, bet ar čia ta pati g.gif jos galima visą sluoksnį pilt?

Na ką, Snikersas suteptas karsta.gif ritoj puošyba, o dar nesugalvojau kaip mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2010 07 15, 14:56)
...kas ten tie varvantys,sausainiai? taip apetitnai atrodo  essen.gif ir niekad nesu darius to peršviečiamo viršaus  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif iš ko jis daromas,čia kažkokia bespalvė želė?(prašau nesijuokti  lotuliukas.gif  blush2.gif )


Pas mus buna pirkti plikyti sausaineliai tusciaviduriai pirkti, tai as i juos ispaudziu plikyto kremo ir dedu i torta. Galima ir savus ekleriukus issikepti ir prisvirksti plikyto kremo.
Kadangi torta dariau su koncervuotais persikais, tai 3 saukstus zelatinos uzpyliau 50 ml karsto vandens, ismaisaisu, prakosiau, kad neliktu kruopelyciu ir atskiedziau sirupa is koncervuotu persiku skardines. Sudejau ant torto papuosima ir atsargiai uzpyliau si zele. Jei buciau dariusi su braskemis, greiciausiai buciau koki braskini kompota naudojus smile.gif
Atsakyti
noriu šokoladinio šokoladinio torto g.gif bet kiek randu tai daugumoj į pertepimą įeina kava g.gif netinka... tai kokį daryt?? g.gif aš apie pertepimą... bes biskvitas jau aišku šikoladinis.. bet pertepimo nerandu jokio g.gif
Atsakyti