Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

Mūsų tai irgi čiulpdavo pirštus, ypač kai miegot susiruošdavo. Aš drausdavau, nes visai nesinori vėliau turėti 5 metų vaiko su nykščiu burnoje. wink.gif
Soskės taip pat neduodavom, nes kai vaikas čiulpia papą, tai nereikia jokių soskių - tai tik tėvų-tinginių išmyslas. wink.gif laugh.gif
Atsakyti
Musiskes abi apie 4-5 savo menesi ciulpe nykscius, mazoji gal dazniau ir ilgiau. Prisiklausem visokiu bauginimu ir gazdinimu, kaip tai blogai, bet labai i galva neemiau, aisku, kai pamatydavau, stengdavausi istraukti ir nukreipti demesi i ka nors kita, ir kazkaip savaime praejo. Tiesa sakant, net nepastebejau, kada. Sako, kad pirstuka dazniau ciulpia tie vaikai, kuriems truksta demesio, juk pirstukas - arciausias ir visada salia esantis zaisliukas thumbup.gif
Atsakyti
Ir mano ponuliukas ciulpia kartais pirsta, o kartais ir abu kumstukus susigruda laugh.gif nieko po kol kas nematau cia blogo, vaikui mesytes norisi kiek gali pienuka gerti wink.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2004 11 25, 14:33)
  tik pamačius vaiko prištus burnoje pirmą kartą be jokių abejonių duočiau čiulptuką. O gal net anksčiau - kol dar nesuprato, kad ir pirštą čiulpimui galima panaudoti  wink.gif

šiaip skaičiau, atrodo, pampers.lt, kad nėra blogai leist vaikui kišt pirštus ar kumštuką burnon, tačiau kitur randu, kad sukandimui geriau čiulptukas nei pirštai unsure.gif
Atsakyti
Maniskis auga be soskes. Vienu metu, berods apie 2 menesi, buvo pradejes kumstuka grauzt, bet pagrauze pagrauze, paskui ismoko vartytis, veliau ropot ir dabar daug idomesniu dalyku atrado nei kumstis biggrin.gif ..
Manau, tam tikru periodu visiems vaikams reik pagrauzt pirstukus, kol dar didesnio pasaulio negali pazint..
Atsakyti
Oi, as irgi pergyvenau del pirsto ciulpimo, gal ne tiek as pergyvenau, kiek man kiti prikaisiodavo, mol dantys atsikise bus, mol pirstukas plonesnis ir t.t. ir pan.
O mano mergiukas eme ir pamete ta pirstuka, pati, niekieno neprasoma biggrin.gif Jai tada 8 menesiai buvo biggrin.gif Ir nuo to laiko ne karto neisikiso nykstuko i burnyte.
O soskes mes visai neciulpem, neskani ji maniskei buvo smile.gif
Atsakyti
maniske irgi ciulpia pirstus (ikisa du: vidurini ir bevardi, jau kaip juokingai atrodo smile.gif ), kartais maziau, kartais daugiau. Bet as nepergyvenu. dabar stengiuosi ka nors ikist i rankytes, pvz., kramtuka arba baronke ( ir skanu, ir kieta), bet manau praeis tas pazinimo-dantuku laikotarpis, ir viskas praeis. Mano mama mane palaiko, o vat tevas nuolat bara... Vyras nepriestarauja, gydytoja irgi sake nepergyvent.
Atsakyti
Kazkur skaiciau, kad pas daugeli vaiku yra labai isvystytas ciulpimo refleksas ir del to yra vaiku ( ir ju didzioji dauguma), kuriems butinas ciulpimas - butu tai ciulptukas ar pirstukai. ir jokiu budu negalima slopinti sio vaiko noro schmoll.gif. Po to tai gali atsiliepti psichologishkai. be abejo cia jau tevy reikalas, o ir pacio vaikiuko, pasirinkti buda. Higienos sumetimais gal geriau ciulptukas rolleyes.gif . jei vaikas jo neima, tai tegu sau ciulpia pirstukus.

M-D, nesutinku su tavim del ciulptuko ir tevu tinginiu - manau kad ismislas vaikui neduoti ciulptuko. Augimo etape iki 1 metu labai svarbu, kad vaikas moketu nusiraminti. Ir ciulptukas cia labai padeda. Ir tikra nesamone, kad vaikas buna ale protingesnis ir t.t kai neciulpia ciulptuko. Turiu dukra, kuri draugavo su ciulptuku nuo pirmuju dienu ir dabar girdziu tik pagyrimus apie jos sugebejimus tongue.gif
Atsakyti
iki kol suejo dukrai vieneri metukai, tam tikrais periodais uzeidavo jai noras ciulpti nyksti. kitoje temoje esu rasiusiu ir baimusis del to. man labai nemalonus vyresnio vaiko vaizdas su pirstu burnoje. JAV gyvendama prisiziuriu ir suaugusiu zmoniu ta pati daranciu umn.gif
dabar jau zinau, kad visi tie pirstuko ciulpimo laikotarpiai tebuvo signalai paie besikalancius dantukus smile.gif
bet tuo metu ko tik nedariau ir zinduka kisdavau (padejo iki 6 men. po to grieztai atsisake) ir kruti dazniau duodavau (dirbdavau "soske"), kad tik vaikas to pirsto neciulptu blink.gif nezinau kas padejo ar mano kisimasis, ar jai paciai upo nebuvo testi, bet pirstuko ciulpimo iprocio neturi kolkas thumbup.gif
siom dienom vel retsykiais matau pirstuka burnoje (auga 4 iltiniai dantukai).traukiu lauk pirstuka jei per ilgai "baldelina" smile.gif
Atsakyti
Musu lelyte irgi nykstuka ciulpia. Atrado ji toki soskes pakaitala pries gera menesiuka. Mama man aiskino, kad neleisciau jai to daryti, atseit suplones pirstas ir t.t.
Vaikui nykstys pasidare kaip butinas uzmigimo atributas. Jei lelyte paguldyta i lovyte isikisa pirstuka i burna, as jau zinau kad tuoj nulus... Jei nakti prabunda, ji vel nyksti i burnyte, paciulpia pora sekundziu ir vel uzmiega.

Is pradziu neleidau to daryti/ Bet juk visi per tai perejom. O gal yra mananciu, kad kai leliukais buvom isvis nei pirstus ciulpem, nei soskes mums reikejo? megalol.gif
Atsakyti
Mano lelius dar mazas bet jau isspjauna ciulptuka ir susikisa abi rankutes i burna.Zinau berniukas kuris budamas 3metu dar vis ciulpe pirsta,o tas pirstas dydzio kaip mazasis.Manau kad tai jau yra problema reiketu anksciau tuo pasirupinti.
Atsakyti
Nemanyčiau, kad protinga vaikui per prievartą kišti čiulptuką, jei jis to nenori. O dėl pirštuko, kišo ir maniškis, nes auga be čiulptuko, na ir kas, pačiulpė ir nustojo, kartais ir dabar įsikiša, nematau čia jokios problemos.
Atsakyti