Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

Visiska nesamone sakyti, jog vaikui trūksta dėmesio ir pan. cool.gif Paprastai tokius dalykus sako butent tie, kuriu vaikai tokio iprocio, aciu dievui, neturejo mirksiukas.gif Mano dukrytei 2 m. ir ji ciulpia pirstuka praktiskai visa diena ir nakti verysad.gif Ir joks Daumexolis nepadeda cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasa @ 2005 03 07, 19:03)
Visiska nesamone sakyti, jog vaikui trūksta dėmesio ir pan.  cool.gif Paprastai tokius dalykus sako butent tie, kuriu vaikai tokio iprocio, aciu dievui, neturejo mirksiukas.gif Mano dukrytei 2 m. ir ji ciulpia pirstuka praktiskai visa diena ir nakti verysad.gif Ir joks Daumexolis nepadeda cool.gif

nepergyvenk, manasis jau 2ir 5menesiu ir pirsta ciulpa ir mazoji taip pat.Reikia vaikams leisti o kai prades suprasti tik tada gali kazka paaiskinti,nereikia drausti, jei patinka prasom.
Atsakyti
QUOTE(pukis22 @ 2005 03 07, 17:16)
nepergyvenk, manasis jau 2ir 5menesiu ir pirsta ciulpa ir mazoji taip pat.Reikia vaikams leisti o kai prades suprasti tik tada gali kazka paaiskinti,nereikia drausti, jei patinka prasom.

Aciu uz palaikyma 4u.gif
As irgi taip galvoju, nieko nepadarysi, tegu ciulpia tongue.gif Ateis tam tikras laikas ir viskas savaime issispres. Juk iki pilnametystes neciulps biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasa @ 2005 03 07, 13:27)
Aciu uz palaikyma 4u.gif
As irgi taip galvoju, nieko nepadarysi, tegu ciulpia  tongue.gif Ateis tam tikras laikas ir viskas savaime issispres. Juk iki pilnametystes neciulps biggrin.gif

labai tikiuosi, kad jums pavyks išspresti šią problemą iki pilnametystės unsure.gif tokia tema jau buvo gvildenta ankščiau. mano dukra nuo gimimo turėjo potraukį čiulpti nykštį. tik as nuo pat pirmų kartų jai vis traukdavau pirštuką iš burnytės. naktį migdydavau su pirštinytėm iki 4 mėn. kartu tepiau tais smirdančiais tepaliukais. labaoi džiaugiuosi, kad dar kūdikystėje pradėjau kovoti ir šiuo metu ji apie pirštuką jau pamiršusi.
gyvenu Amerikoje. ne kartą teko matyti ne tik paauglius, bet ir suaugsusius žmones su pirštu burnoje. kaikurie iš jų tuo metu įsivaizdavo, kad jų niekas nemato, kiti čiulpė nesislėpdami blink.gif
Atsakyti
ma mano sunui jau beveik 3 m.o pirsta ciulpia tik eidamas miegoti arba pasiemes savo adijaliuka.Tai as bandau jam sakyti kad neciulptu ,negrazu ir seip visokiai budai s jau bandziau atpratinti ,na bet vistiek nepaleidzia savo pirstuko...nemanau kad jam truktu demesio...visad namie suo juo ,zaidziam ,visad uzsiemes,tik va labiausia pries miega...
na bet reikia kaskaip atpratinti nes dantukai tikrai i prieki nesasi .O daktaras musu sake butinai nutraukti pirsto ciulpima iki 3-4 metu ....tai va ...nutraukti tai nezinau kaip ir ka dabar daryt,...man ir paciai negrazu kai jis ciulpia pirsta ...didelis bernas o pirstas burnoj...oioioioi cry.gif
Atsakyti
net nezinau ka daryti kudikiui jau paaugus sad.gif as turiu drauge, ji vaikysteje ciulpe pirsta. o pavyko jai nustoti tik tada, kai mama emesi galima sakyti ziauroku priemoniu. nufotografavo ja ciulpiancia pirsta ir pasake, kad pakabins nuotraukas mokykloje jei nenustos to daryti unsure.gif drauge sake jei ne tai, net neisivaizduoja kaip butu nustojusi ciulpti pirsta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pukis22 @ 2005 03 07, 20:16)

visiškai su tavimi nesutinku... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pukis22 @ 2005 03 07, 19:16)
Reikia vaikams leisti o kai prades suprasti tik tada gali kazka paaiskinti,nereikia drausti, jei patinka prasom.

Man nesinori leisti dukrai ir toliau čiulpti nykštį. Manau, kad šis įprotis kenkia sukandimui. Juk nesinori , kad paskui mergaitė kentėtų dėl kreivų dantų. JAu dabar pastebėjau, kad toje pusėje, kur nuolat graužia pirštą, dantukas mažesnis, lyg aukščiau pakilęs.
Ir aiškinam, ir susitarti bandom. Bet tai visai neveikia. Net jei migdydama laikau jos rankelę savo rankoje, ji paprasčiausiai neužmiega, vartosi, nervinasi, kol galiausiai vistiek susigrūda pirštą.
O dėl dėmesio trūkumo: lengviausia visus šunis ant to sukarti. Tik tas nepadeda. Juk, manau, kiekviena duodam savo vaikams kiek galim, kiek leidžia realios galimybės, jėgos...
Atsakyti
Ir as kankinuosi su ta pacia problema, pirmas sunus is vis nekisdavo nieko i burna, tik maista biggrin.gif O mazasis jei ne nyksti, tai visa kumsti, o kartais ir abu bando susikist. Ir demesio jam tikrai netruksta. Lengva sakyt neleist, bet kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2005 03 08, 17:29)
net nezinau ka daryti kudikiui jau paaugus  sad.gif  as turiu drauge, ji vaikysteje ciulpe pirsta. o pavyko jai nustoti tik tada, kai mama emesi galima sakyti ziauroku priemoniu. nufotografavo ja ciulpiancia pirsta ir pasake, kad pakabins nuotraukas mokykloje jei nenustos to daryti  unsure.gif  drauge sake jei ne tai, net neisivaizduoja kaip butu nustojusi ciulpti pirsta  blink.gif

biggrin.gif nu geras ....as jauciu taip pat darysiu...tik mano bachuras tai sakysiu kad merginos is jo juoksis mokykloja...o ka daryt jei nenustoja pirsto ciulpti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groom: 09 kovo 2005 - 05:23
QUOTE(krika @ 2005 03 06, 12:03)
jūsų kiek supratau ir iš to kiek perskaičiau (perskaičiau ne viską  ax.gif ) mažuliai pirštukus čiulpia mažučiai. o ką man daryti jei 8 mėnesius nereikėjo nei soskės, nei piršto.  o dabar kai suėjo 8 mėnesiai ir pradėjo kaltis viršutiniai dantukai, atrado nykštį - jį ir čiulpia. bet tik tiek gerai, kad dieną tai turi ką veikti, o čiulpia pirštuką tik einant gulti. pačioj pradžioj traukdavau nykščiuką lauk ir įkišdavau soskę  -suveikdavo. o dabar jei nenori vaiką sunervinti, tai nebandyk kišti soskę - nepripažįsta.
ir dar pastebėjau, kad užmiegant čiulpia nykščiuką, o kai užmiega - pati ir išsitraukia jį. tai kažkaip ir nepergyvenu. o gal turėčiau  g.gif

mano dukryte pradejo ciulpti pirsta gal kokiu 4 men. Pradzioj ji ciulpe nykstuka, o dabar du viduriniai pirstukai geriausi draugai. soske jai tik kaip zaisliukas, kol neatsibosta tai kisasi visom pusem i burnyte, o kai susinervuoja ar nori miego tada pirsteliai burnon. As kai pamatau kad ji jau nori miegelio, tai jai rankyte prispaudziu prie sonelio su adijaliuku arba uzdedu pirstinele ir siek tiek pasupu.
Atsakyti
man supimas atkrenta - turbūt net neužmigtų ant rankų. o ir rankos prispaudimas prie šono ją tik sunervins - juk dabar toks metas kai jau pasireiškia charakteris. paskui kai paaugs reikės kažką galvoti o dabar - lai ( g.gif )
Atsakyti