Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

man pačiai gėda, bet as turiu šią problema, baisiai nusigraužiu odeles aplink nagus, negraužiu nagų, bet aplink juos, tai baisu. nežinau ką daryti, viskas vyksta kažkaip nevalingai. labai blogas įprotis. dabar nusipirkau spec pirštines, su kuriom miegosiu naktį, pristepus kremo. gal kažkiek suminkštės oda. man baisu į savo pirštus pažiūrėt...kiek atsimenu save, tai graužiu odeles visą gyvenimą, o pitikėkit, man jau ne 20 

Va mano vyras taip daro nuolat, net vairuodamas - graužia ten kažką naguose biggrin.gif . Geraširdiškai pasijuokiu, kad jo tikrasis pašaukimas būti manikiūrininku nail.gif . Bet matau, kad šitas įprotis, o gal net malonumas, toks sirprus, kad neįmanoma atsisakyti. Bet įdomiausia, kad taip daro ir jo mama, ir mamos sesės bei broliai, kaip ji pati sako - "iki gyvnagių". Tai čia gal paveldima????
Atsakyti
Gal kam butu naudinga..

atpratinti nuo nykscio ciulpimo
Atsakyti
Mano keturmetis pradejo pirstus kist i burna kai atsirado mazelis unsure.gif Stengiames rodyt kuo daugiau demesio, bet jei filmuka ziuri ar pasakos klauso, pirsta burnoj rakineja doh.gif reiks atkreipt demesi ar pries uzmigdamas neciulpia blink.gif kolkas tik krapstinejasi.......Kai sugedinam, tai sako kodel broliui galima (5 men) o man tai jau ne doh.gif Bet mazasis neciulpia istisai, tik "dantuku iesko". Ryskios psichologines priezastys seimoje atsiradus mazajam unsure.gif na bet gal susigyvensim, tik kad netaptu yprociu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 18 liepos 2008 - 21:37
QUOTE(a.inesa @ 2008 04 22, 13:51)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif Mes vėl pirštuką per miegus čiulpiam angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif

mums taip pat buvo.nyksti ciulpia nuo puses metuku.karta susirgo,gal organizmas nusilpes buvo ar kaip,pirstukas suskirdo iki kraujuko.gaila buvo ziuret kaip ji kankinosi,kol ismoko uzmigt be to pirstuko verysad.gif jau atrode,kad atprato,bet po kurio laiko(sugijus nyksciui) grizom prie seno iprocio.jai dabar jau virs 3metuku,o be pirstuko niekaip.tik ta paguoda,kad jis reikalingas einant miegot.cia yra visas ritualas-koks nors kampukas prie nosytes ir nykstys burnytej.kartais dar ziurint televizoriu,kaip suprantu-nusiraminimo budas g.gif
vis dar tikiuosi,kad savaime atpras,vors vaiku gydytoja liepe pabandyt migdyt su pirstinem g.gif blink.gif g.gif neisivaizduoju...
Atsakyti
Sveikos, mano mazoji nuo gimimo nepripazino ciulptuko, visalaik ciulpdavo nyksti, kai nori gert, kai valgyt, kai reikedavo nurimti ir kai miego noredavo, atpratint niekaip neidavo, maudavau pirstinytes bet ir tos slapios budavo, nes vistiek kisdavo i burna. Paksui pamazu atprato pirstas burnoj budavo kai paguldydavau miegoti. Pasiklausiau pediatres, tai ji parase tokiu vaistuku "Daum-exol", jie atpratina ne tik vaikus nuo pirsto ciulpimo, bet ir suaugusius nuo nagu kramtymo, jie slykstaus skonio pipiru ir paprikos, gal todel ir padejo, koki menesi patepliojau pirstuka mazei pries miega ir padejo, tik apetitas buvo biski suprastejes, nes ta skoni burnoj jausdavo kai tik kisdavo maista i burnyte. Labai dzaiugiuosi kad tokio amziasu jau nebeciulpia pirsto thumbup.gif
Atsakyti
Mes kramtom nagus jau kokį porą mėn gal ilgiau doh.gif niekaip negaliu priverst jo nekramtyt. Ir lakavom karčiu laku "kad nagai stiprūs ir gražūs būtų" - nė motais. Prikalbėjau kad užpūliuos nukramtyti nagai, kad negalės nei žaist nei valgyt, prikalbėjau kokios baisybės po nagais gyvena doh.gif nieks nepadeda unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
o mums padejo skystis "Daum-exol", kelios naktys bemieges, bet istverem. paskui vel pasikartojo, vel tepem, vel nemiegojom, bet tfu tfu tfu... praejo. abi mano paneles ciulpe pirstus, kartais net iki kraujo, iki egzemos, vietoj ciulptuku, prie kuriu nepriprato. tikrai buvau prisiklausius, kad vaikai taip nusiciulpia pirstus, kad paskui tie pristukai lieka negrazus, plonesni. buvau pasiryzus bet kam, kad tik atpratint. ir dabar tarsi ne nebutu turejusios sio iprocio.
Atsakyti
as tai jau pasiduodu, nes nezinau kaip atpratinti nuo pirsto ciulpimo. Tas tepaliukas nepadeda:( nusilaizo ir viskas:(
Atsakyti
Mielosios ka patartumete man, kai mano beveik 7-metis sunus pradejo ciulpti pirsta! doh.gif Pradejo visai neseniai.As ji gedinu, kad jo mazesnis broliukas to nedaro (jam tik 10 men bus), o jis tuo metu susigesta, bet paskui pamirses vel tas pats.Kaip atpratinti?Del ko taip atsitiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilijana83 @ 2009 02 25, 13:21)
Mielosios ka patartumete man, kai mano beveik 7-metis sunus pradejo ciulpti pirsta!  doh.gif Pradejo visai neseniai.As ji gedinu, kad jo mazesnis broliukas to nedaro (jam tik 10 men bus), o jis tuo metu susigesta, bet paskui pamirses vel tas pats.Kaip atpratinti?Del ko taip atsitiko?  g.gif

smile.gif laba diena noreciau paklausti.nes mano sesers viena dukryte ciulpe niksti jai du metekai.o kita jos dukryte kramto pirstuku gagus.jai5metukai.o tuos nagus ji taip nukramto kad net iki puse nago.baisu sesuo jau nebezino ka daryti, pirko dvieju rusiu nagu lakus bet nepadejo nei vienai jos dukrytei.ir kalbejo visaip kad su ja vaikai nezais juoksis is taves ir kad ragana ateis ja paimti kad nagucius kramto. niekas nepade.jai. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(KEPTA BULVE @ 2009 02 15, 19:02)
o mums padejo skystis "Daum-exol",

Reikės ir man sūneliui šį skystį patepliot, gal padės,nes arbatmedžio aliejus buvo nė motais jam... doh.gif o tada gal jau ir neurologinės problemos pradės sprestis g.gif
Atsakyti
QUOTE(KEPTA BULVE @ 2009 02 15, 18:02)
o mums padejo skystis "Daum-exol", kelios naktys bemieges, bet istverem. paskui vel pasikartojo, vel tepem, vel nemiegojom, bet tfu tfu tfu... praejo. abi mano paneles ciulpe pirstus, kartais net iki kraujo, iki egzemos, vietoj ciulptuku, prie kuriu nepriprato. tikrai buvau prisiklausius, kad vaikai taip nusiciulpia pirstus, kad paskui tie pristukai lieka negrazus, plonesni. buvau pasiryzus bet kam, kad tik atpratint. ir dabar tarsi ne nebutu turejusios sio iprocio.

Sakykit, o tas DAUM-EXOL tepalas yra vaikams nuo 1 metu? As keliose vaistinese buvau ir sake, kad turi tik Daum-exol paaugliams ir suaugusiems? Ar jus irgi paaugliams ir suaugusiems pirkot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauritute: 12 gegužės 2009 - 23:52