Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

Sveikutes, mano vaikuciui 4 men, pastebejau kad ant dwieju pirstuku yra po puslyte, idomu ar galejo jos atsirasti nuo pirstu ciulpimo?
Atsakyti
Mano viena iš dvynukių čiulpia pirštuką po šiai dienai, nors jai jau 8 metai. Tiesa, jau tiktai naktim. Na ištikrųjų tai jau kokie porą metų ji nebečiulpia ir naktim, nes miega užsimovus kojinytę (na pirštinytė jai netinka, nes ją greit nusimauna), bet jei tik neužsimauna - čiulpia. Dienom atprato čiulpt irgi su kojinyte, dabar jau nebereikia. Bet ką daryt, kad ir naktim atprastų-jau nebežinau. Buvo ir dantukai atsikišę, nuolatiniai (jai išdygo pakankamai anksti 6m), bet kai tik pradėjo nebečiulpt pirštelį, labai greit atsistatė į vietą, net stebėjomės, kad taip greit. Na bet problema vistiek yra, nes be kojinytės ji net pati nejaučia kaip pirštukas jau burnytėj.
Atsakyti
Labukas, mano 5 metukų dukrytė kramto nagus net iki kraujo. Sakykit ar yra kosk tepaliuaks ar kas , bandėm gražiuoju ir piktuoju niekas nepadeda verysad.gif
Atsakyti
Kuo greičiau spręskite tą problemą.. matosi, kad tai jau perauga į labai stiprų įprotį.. pažįstų vieną tokią merginą, kuriai yra 20 metų ir jos pirštai visada burnoje, nuolatos kramto nagus, net kalbėdama su kitais žmonėmis..tiesiog šlykštu, nežinai net ką ir pasakyti...

Pabandykit savo vaikų priščiukus kuom užimti, kad jie jų nekramtytų. Arba esu girdėjusi, kad būna tepaliukų, kurie yra labai šlykštaus skonio, tad vaikai nustoja kramtyti nagus ar skurytes. Kaip tai vadinasi ir kur galima nusipirkti tikrai nežinau. Geriausiai ir patogiausiai pabandykit patys pasidaryti kokį mišinėlį su aliejum ir kokiais aštriaisiais pipirais. Kartą paragavęs jų vaikas daugiau nebenorės, taip susiformuoja sąlyginiai refleksai dėl reakcijos į dirgiklį. Pabandykit, sėkmės..
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 03, 14:25)
Kuo greičiau spręskite tą problemą.. matosi, kad tai jau perauga į labai stiprų įprotį.. pažįstų vieną tokią merginą, kuriai yra 20 metų ir jos pirštai visada burnoje, nuolatos kramto nagus, net kalbėdama su kitais žmonėmis..tiesiog šlykštu, nežinai net ką ir pasakyti...

Pabandykit savo vaikų priščiukus kuom užimti, kad jie jų nekramtytų. Arba esu girdėjusi, kad būna tepaliukų, kurie yra labai šlykštaus skonio, tad vaikai nustoja kramtyti nagus ar skurytes. Kaip tai vadinasi ir kur galima nusipirkti tikrai nežinau. Geriausiai ir patogiausiai pabandykit patys pasidaryti kokį mišinėlį su aliejum ir kokiais aštriaisiais pipirais. Kartą paragavęs jų vaikas daugiau nebenorės, taip susiformuoja sąlyginiai refleksai dėl reakcijos į dirgiklį. Pabandykit, sėkmės..

Nupirkom kartaus lako vaistinėja, jau nuo ketvirtadienio nei karto pirštukai nebuvo burnytėje mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2010 12 06, 09:56)
Nupirkom kartaus lako vaistinėja, jau nuo ketvirtadienio nei karto pirštukai nebuvo burnytėje  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Šaunu thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi pati kramciau nagus tai tikrai galiu patarti. Butinai tepkite karciu laku kiek galima dazniau, kad visada jie butu kartus. Siek tiek pasekite vaika ir pamate, kad kramto butinai sudrausminkite. Jei jis lanko mokykla ar darzeli pasakykit aukletojai kad vaikui neleistu kramtyti nagu. Tai baisus iprotis, pati jo atsikraciau budama gal tik 14 metu nors mama ir tepe ir lakavo ir ko tik nedare, budavo tik atauga ir vel ju nebera. Galbut pasiulykite vaikui koki sanderi, kad jeigu jis nekramtys tai Jus kazka nupirksite ar pan. Svarbiausia reikia irodyti, kad kramtymas yra blogas dalykas ir jeigu vaikas sako panesios plokstele ir dantys susitvarkys, tai tiesiog pasakykite kad ja nesiojant dantis labai skauda o ir labai daznai jie niekada nebuna tokie grazus kokie galejo buti,nes jau yra nuvalgyti.
Atsakyti
mano sūnus 8 metų taip pat kramto nagus, buvo nustojęs kai krito priekiniai dantukai nes jam buvo skaudu, bet po to vėl pradėjo kramtyti, niekas nepadeda.
Atsakyti
maniskis irgi kramto nagus.as ji pagiriu kad taip nuostabiai moka juos nukramtyt tik pykstu kad ir koju negali biggrin.gif .buna po tokiu''pasidziaugimu''koki pusmeti reik vel karpyt rolleyes.gif ,na bet ka as padarysiu jei jo tevas<vyras mano suauges zmogus kramto>.tikiuosi kada susipras ir isaugs is sito blogo iprocio
Atsakyti
Įdomu nejau tai tik įprotis -nagų kramtymas,o gal koks nervinis dirginimas,nusiraminimas ar vitaminų trūkumas. Mano sūnus irgi kramto nagus,bet kovoju kiekvieną dieną su ta problema,kiekvieną kartą po rankų prausimosi namuose vaikui ,,lakuoju" spec.laku
Atsakyti
9mete dukra atpratinau kramtyt nagus sakydama kad jei nebekramtys nuvesiu pas manikiurininke ir gales jai ilgesnius nagiukus patvarkyt ir neriskiai nulakuot. Suveike bigsmile.gif visgi panele jau darosi ax.gif
Atsakyti
Maniškiui - ketveri. Čiulpia nykštį dieną naktį.. Jau laikas būtų nagus nulakuoti.. ax.gif
Atsakyti