QUOTE(Selva @ 2011 08 14, 09:53)
Apie kokia valanda dar prase perkvepuoti stangas, bet po to jau leido stumti, jei ir kiek noriu ir saves nevarzyti. Buvo pilnas atsidarymas bei stangos, bet pasak akuseres, dar gana aukstai leliukas (gal ta virkstele apsivijusi kazkiek prilaike
). Tad paemus bendrai- stumiau 5valandas, 30paskutiniu minuciu- jau ligonineje su oksitocinu, pries pat pradedant ji lasinti galvute jau buvo nusileidusi tvarkingai (nezinau, kada tiksliai ji ten isistate). Bendra isvada buvo, kad stumimas uzsitese, nes stangos nebuvo pakankamai efektyvios/stiprios 
man praejo 6 valandos nuo pilno atsidarymo iki isstumimo. 5 val mergyte laikesi aukstai. Jutau nestipru nora stumti - jau gal nuo vidurio sito laikotarpio. Akusere (veiksmas vyko motinystes centre, JAV) leido stumti, jei noriu - na tiesiog leisti organizmui daryti ka nori, neforsuoti to stumimo, aisku. Praejus penkioms valandoms paragino stangintis itupste - tada pajudejo. Ir per valanda isstumiau. Tonai buvo geri - tikrino periodiskai echodavikliu.
Man siame periode buvo svarbiausia, kad niekas nekele jokios itampos raginimais ir planavimais del ligonines ar skatinimo. Kai jau as pati suabejojau - "jau nebegaliu", tada ji mane nuramino, kad tai ir yra auksciausias sunkumo taskas. Va sioje vietoje, pasiulius ligonine turbut buciau susvyravusi. Dziaugiuosi del pasirinktos pagalbininkes ir jos taktikos.
Tavo, Selva, pasirinkimas nusvere i kita puse. Liko abejone? ar esi patenkinta taktika ir pagalba?
Mes atsiduodame savo pasirinktiems medikams/pribuvejoms - kad ta sunkia akimirka jie mums padetu spresti... Gerai, jei sutampa nuomones/laukai/lukesciai/stilius.
Sutinku, kad ligonineje naturalus ir sveikas gimdymas imanomas. Tegu tik buna ju kuo daugiau. Tik tam reikia pokyciu, savikritikos, isiklausymo, atidumo, nauju zmoniu su draugisku poziuriu i pasauli ir zmones (o ne tokiu mastytoju: "negi traktoristei apie jos gimdyma aiskinti"...)... Ir tada Jurga gales daugiau uzsiimti joga, pamokomis, masazais, plaukymais...