Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja, doula

QUOTE(Medeinna @ 2013 02 24, 23:46)
Va butent! Siaip dauguma moteru pasiduoda Jurgos asmenybes zavesiui, charizmai. As vaiksciojau i tas paskaiteles su vyru, man nerealiai patiko, kalbejau, klegejau,  o vyrui nei silta, nei salta, zodziu ejo grynai del manes, ir nieko zavingo Jurgoje nemate. Kazkaip moterys ja labai tiki. kai mes ziurejom filma, kaip gimdo ir po to buvo pasakyta, kad po keliu dienu vaikelis"iskeliavo", nieks net necyptelejo, o kodel, kas nutiko? Kazkaip arba visi priima kaip uz normalu dalyka, kaip tikejimo dali, arba tuo metu hormonai dave i galva, isjungia kritiska mastyma...

Na, aš nei už, nei prieš Jurgą, kurios nepažįstu, bet nelaimėms kelią užkirstų tik namudinių gimdymų įtraukimas į bendrą sistemą. Manau, tikrai Lietuvai yra, kur tobulėt, ir savas doulas ugdyti. 4u.gif
Atsakyti
As irgi nesu nei uz, nei pries Jurga. Tiesiog pasakoju, kaip ten buvo. O apie doula pati pagalvoju, nes buvau gavusi kvietima i kursus ir buvau pagavusi vidini ikvepima ja tapti, bet aplinkybes neleido sudalyvauti. Ir galvoju: kokias savybes reikia tureti doulai,apskritai kokia ji turetu buti kaip zmogus, kaip suprasti, ar turi pasaukima(gal apgaudineju save)?
Atsakyti
Man tai idomu ar prokurorai savaliskai pareiske itarimus tai Jurgai, ar vis tik buvo nukentejusiu nuo jos veiklos pareiskimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 02 25, 01:51)
Man tai idomu ar prokurorai savaliskai pareiske itarimus tai Jurgai, ar vis tik buvo nukentejusiu nuo jos veiklos pareiskimai g.gif

Nukentejusiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeinna @ 2013 02 24, 22:04)
As irgi nesu nei uz, nei pries Jurga. Tiesiog pasakoju, kaip ten buvo. O apie doula pati pagalvoju, nes buvau gavusi kvietima i kursus ir buvau pagavusi vidini ikvepima ja tapti, bet aplinkybes neleido sudalyvauti. Ir galvoju: kokias savybes reikia tureti doulai,apskritai kokia ji turetu buti kaip zmogus, kaip suprasti, ar turi pasaukima(gal apgaudineju save)?

Na, as galiu tik pasidalinti kokia buvo musu doula.
Visu pirma tai ji pati buvo pagimdzius 6 vaikus, iskaitant dvynukus ir sedmenine pirmeiga, visus naturaliai, nors smulkute kudute moteryte. Ji LABAI daug zinojo apie gimdyma, ir apie naturalu gimdyma ir apie intervencijas, naujausius mokslinius tyrimus, statistika, pratimus kad vaikelio padetis butu gera, buvo sertifikuota zindymo patareja, nu tiesiog ziniu maisas. Bet ji tos informacijos nebruko, o tiesiog per susitikimus kalbedavom kokio gimdymo norim/svajojam ir tada su ja kiekviena punkta aptardavom, ji siule visas alternatyvas (pvz gimdymo namuose ir ar mums tai priimtina, ar ne). Siaip ji buvo tokia rami, kukli, bet tuo paciu pasitikinti savimi. Man labai padejo, kad nereikejo paciai skambinti i ligonine, ten su jais kalbet per saremius. Siaip turejo geru patarimu gimdymo metu, kokius garsus leist kad greiciau atsidarineciau, kokias pozas pabandyt. Kai mane nusiunte i normalia ligonines palata, ji pakalbejo su personalu, kad duotu naturalaus gimdymo palata. Kai stangu metu buvo apsiziureta, kad mazoji uzpakaliu i prieki pareina, tai visiem panika, o musu doula tik nusisypsojo ir sako "Oj, koks ypatingas vaikutis". Dar jie kazka pradejo tartis, kad perkelt mane i operacine ("del visa ko"), tai ji iskart juos sustabde - sako "niekur ji nevaziuos". O as tai komoj, man stangos, viskas vienodai sviecia kad tik greiciau pagimdyt. Bet ji zinojo, kad labai noriu naturalaus gimdymo ir TIK jau visisku eksta nelaimes atveju sutikciau ta plana pakeisti. Siaip tai dar labai padejo, kai ji zinojo tiksliai tuos momentus, kai man labai reikes palaikyti kazkieno ranka dar pries jiems ivykstant. Ir siuvant pvz manes normaliai nenuskausmino, tai ziauriau negu gimdymas buvo, o ji padejo man susikoncentruot i viena taska, atsipalaiduot ir ta skausma "iskvepuot". Po gimdymo dar ilgai mes su ja emailais bendravom, per paskutini susitikima padejo geriau suprasti kaip maitinti krutimi, o kai mazaja pati diagnozavau del priristo liezuvelio, ji atsiprase, kad nepatikrino ir dave privacios konsultantes info, kad galetume kuo greiciau susitvarkyt (per ligonine butu uztruke kelias savaites, o man nuo speneliu skausmo jau stogas vaziavo). Ir siaip as po gimdymo jai kas kelias dienas su visokiais klausimais ir problemom rasydavau, labai pagelbejo.

As manau jeigu nestumas/gimdymas ir domejimasis tuo yra kaip ir gyvenimo aistra, tema kuri labai traukia ir domina, jeigu mokat pakovoti uz save (ar uz kita), kai pvz medicinos personalas netinkamai atlieka savo darba, nesilaiko gimdymo plano be rimtos priezasties ir tt, jeigu tokios "nestandartines" darbo valandos nebaugina, tai kodel ne. Musu doulos karjera prasidejo kai kelios drauges paprase, kad ji butu su jomis gimdymu metu. Tai gal ir jums butu galimybe sudalyvauti kokios pazistamos/drauges/giminaites gimdyme, jai padeti - tada gal bus aiskiau ir ar pasaukima tam turit, ar suteikia toks darbas pilnatve ir dziaugsma.

Nu prirasiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2013 02 25, 13:19)
Nukentejusiu 4u.gif

Va kaip, tai nepabijojo vis tik zmones savo teisiu ginti. Dieviskumas Jurgai nepadejo. Paskaicius svirpleles istorijal, plaukai siausiasi, o atvejis vis tik nesibaige paciu liudniausiu scenariujim. Jau vien del tokio atvejo baudziamoji atsakomybe turetu grest tokiai saviveiklininkei.
Bet jei EZTT nepalanku Lietuvai sprendima priims, tai jis bus nepalankus ir tokioms kaip Jurga. Na bus profesionali pagalba namie teikiama, tai kam tada "jurgos"? Pasiglebesciavimui ir padusavimam. g.gif
Atsakyti
QUOTE(silvaria @ 2013 02 25, 14:32)
Va kaip, tai nepabijojo vis tik zmones savo teisiu ginti. Dieviskumas Jurgai nepadejo. Paskaicius svirpleles istorijal, plaukai siausiasi, o atvejis vis tik nesibaige paciu liudniausiu scenariujim. Jau vien del tokio atvejo baudziamoji atsakomybe turetu grest tokiai saviveiklininkei.
Bet jei EZTT nepalanku Lietuvai sprendima priims, tai jis bus nepalankus ir tokioms kaip Jurga. Na bus profesionali pagalba namie teikiama, tai kam tada "jurgos"? Pasiglebesciavimui ir padusavimam. g.gif

Tai tokiu atveju "jurgos" tures arba isigyti atitinkama issilavinima ir licenzija arba apsiriboti "doulos" vaidmeniu ir leisti licenzijuotoms akuserems priimti gimdymus. As taip manau...
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 02 25, 17:20)
Tai tokiu atveju "jurgos" tures arba isigyti atitinkama issilavinima ir licenzija arba apsiriboti "doulos" vaidmeniu ir leisti licenzijuotoms akuserems priimti gimdymus. As taip manau...

absoliučiai taip drinks_cheers.gif Aš manau, kad Jurgai nekiltų problemų gauti tą akušerės licenciją Lietuvoje, jei sistema būtų sutvarkyta. Ir viskas būtų labai gražu - kiekviena rinktumės kas kuriai reikalinga.
O dėl doulos - jūs labai teisi, tikriausiai taip ir yra. Mano paskutiniame gimdyme dalyvavo mano draugė, irgi jau turinti 2 vaikus (vyras negalėjo dėl darbo grafiko verysad.gif ) - tai žinokit, man buvo gerai, ji geriau mane suprato negu mano nuosavas vyras tongue.gif , nuvokė, kas vyksta, man nereikėjo aiškinti jai nieko, ji buvo mano akys, mano sveikas protas, mano kojos, kai reikėjo gydytojo - tą ji darė ne klausinėdama manęs, o tiesiog kai to, jos supratimu, reikėjo - ir tikrai tuo metu reikėjo.
Nežinau, kaip dirba tikros doulos, norėjau kviesti Natukę, bet ji tuo metu buvo išvykusi iš LT, bet ir mano draugė man buvo gerai bigsmile.gif
A gimdžiau ligoninėje - KKGN. Manau, kad kol doulos sistema nesureguliuota, juk galima, kad ji šiaip, draugės teisėmis, dalyvautų gimdyme ax.gif aš čia šiaip, praktiškai išmąsčiau... ax.gif
Atsakyti
tiesiog susipazinimui:
http://www.inamay.com/
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2013 02 26, 18:20)

aha, žiūrėjau. Bet kaip moteris savo išvaizda ir stotu skiriasi nuo aplink ją sėdinčių.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeinna @ 2013 02 24, 23:46)
Va butent! Siaip dauguma moteru pasiduoda Jurgos asmenybes zavesiui, charizmai. As vaiksciojau i tas paskaiteles su vyru, man nerealiai patiko, kalbejau, klegejau,  o vyrui nei silta, nei salta, zodziu ejo grynai del manes, ir nieko zavingo Jurgoje nemate. Kazkaip moterys ja labai tiki. kai mes ziurejom filma, kaip gimdo ir po to buvo pasakyta, kad po keliu dienu vaikelis"iskeliavo", nieks net necyptelejo, o kodel, kas nutiko? Kazkaip arba visi priima kaip uz normalu dalyka, kaip tikejimo dali, arba tuo metu hormonai dave i galva, isjungia kritiska mastyma...

Aš irgi ėjau, iškeliavusio vaikelio bent pas mus nebuvo. O kodėl jūs irgi nieko nesakėte? Tarkim kad ir vėliau galėjote užklausti, kai žavesys "išsivadėjo" g.gif

Dėl čia įmestos neva tos pačios Jurgos turto deklaracijos - tik atkreipiu dėmesį - šios Švedienės vyras tarnautojas ir vardas visai kitas. Bent jau mesdami "faktus" patikrinkite jų atitikimą doh.gif
Atsakyti
smile.gif ji tikrai kitokia..

tiesa teko skaityti, kad galetum buti doula:

seniau, kad galetum buti doula - reikia buti jau amziuje, Ir sklandziai, naturaliai su gera patirtimi pagimdyti maziausiai 3 vaikus, bei uzsiimti praktika tik juos uzauginus...
QUOTE(RitaRazi @ 2013 03 03, 09:39)
aha, žiūrėjau. Bet kaip moteris savo išvaizda ir stotu skiriasi nuo aplink ją sėdinčių.. smile.gif

Atsakyti