Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja, doula

QUOTE(Nikolia @ 2013 03 07, 16:09)
smile.gif ji tikrai kitokia..

tiesa teko skaityti, kad galetum buti doula:

seniau, kad galetum buti doula - reikia buti jau amziuje, Ir sklandziai, naturaliai su gera patirtimi pagimdyti maziausiai 3 vaikus, bei uzsiimti praktika tik juos uzauginus...

Kad as kaip tik girdejau, kad pribuvejai anksciau tokie reikalavimai budavo, o ne doulai.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Putlutė @ 2013 02 04, 13:09)
Asmeniskai is mano patirties galiu jai rankas isbuciuoti, man labai padejo wub.gif  thumbup.gif

As uz kuo naturalesni gimdyma, bet man visai nepatinka sektos prieskoniai. Teko lankytis baseine Jurgos uzsiemime, pirma ir paskutini karta. "Neturek kitu dievu":), gimdymo kursai - ne baznycia. schmoll.gif
Atsakyti
http://www.dula.lt/
Atsakyti
Isamus ir atviras interviu su Anglijoje dirbancia doula Asta:

Atviras interviu su dula Asta
Atsakyti
Interviu su dula Vilma - Gimdyves pagalbininke - dula
Atsakyti
Perskaičiau tik pirmą temos puslapį ir tapo visiškai aišku: toliau neskaitysiu ir jokiose "diskusijose" šiuo klausimu nedalyvausiu. Anksčiau atrodė, kad gimdymą namuose renkasi tik neišsilavinusios, savimi ir savo vaikais nesirūpinančios "keistuolės". Dabar, pagimdžiusi 3 vaikus klinikose, vis labiau artėju prie minties: nebenoriu taip gimdyti. Ir darosi aišku, kad čia mano instrumentinis mąstymas yra tamsuma. Nes tas mąstymas net ne mano, o primesta ir visuotinai priimta norma. Aš ir dabar gimdysiu ligoininėje, nes trūksta pasitikėjimo. Tačiau! Važiuosiu su griežtu gimdymo planu ir doula. Jau niekas manęs nereguliuos, kokioj pozoj man gimdyti ir netampys be reikalo kaklelio, nes gydytojui pamaina baigiasi, o aš dar nepagimdžiau. Niekam neleisiu varstyti gimdyklos durų su švedų delegacijomis-ekskursijomis, kad aprodyt gimdyklas. Turiu labai aiškią savo gimdymo viziją ir ieškau patyrusios doulos Kaune, kuri padėtų tą viziją įgyvendinti. Net vyro šį kartą gimdyme nenoriu. Aš neprivalau gimdyti "kaip visos", nes galiu gimdyti kaip noriu: ramiai, tyliai, saugiai net ligoninėje. Jei pažįstate patikimą, patyrusią doulą ar tokia esate, parašykite man až, nes čia aš tikrai neužsuksiu skaityti pienburnių pamokslų, kaip boba su amžium nuo proto nušoko. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2015 03 05, 16:06)
Aš neprivalau gimdyti "kaip visos", nes galiu gimdyti kaip noriu: ramiai, tyliai, saugiai net ligoninėje.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2015 03 05, 17:06)
Perskaičiau tik pirmą temos puslapį ir tapo visiškai aišku: toliau neskaitysiu ir jokiose "diskusijose" šiuo klausimu nedalyvausiu. Anksčiau atrodė, kad gimdymą namuose renkasi tik neišsilavinusios, savimi ir savo vaikais nesirūpinančios "keistuolės". Dabar, pagimdžiusi 3 vaikus klinikose, vis labiau artėju prie minties: nebenoriu taip gimdyti. Ir darosi aišku, kad čia mano instrumentinis mąstymas yra tamsuma. Nes tas mąstymas net ne mano, o primesta ir visuotinai priimta norma. Aš ir dabar gimdysiu ligoininėje, nes trūksta pasitikėjimo. Tačiau! Važiuosiu su griežtu gimdymo planu ir doula. Jau niekas manęs nereguliuos, kokioj pozoj man gimdyti ir netampys be reikalo kaklelio, nes gydytojui pamaina baigiasi, o aš dar nepagimdžiau. Niekam neleisiu varstyti gimdyklos durų su švedų delegacijomis-ekskursijomis, kad aprodyt gimdyklas. Turiu labai aiškią savo gimdymo viziją ir ieškau patyrusios doulos Kaune, kuri padėtų tą viziją įgyvendinti. Net vyro šį kartą gimdyme nenoriu. Aš neprivalau gimdyti "kaip visos", nes galiu gimdyti kaip noriu: ramiai, tyliai, saugiai net ligoninėje. Jei pažįstate patikimą, patyrusią doulą ar tokia esate, parašykite man až, nes čia aš tikrai neužsuksiu skaityti pienburnių pamokslų, kaip boba su amžium nuo proto nušoko. Ačiū.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Puikus jusu poziuris! Jei daugiau gimdyviu isdrystu pakovoti uz savo teises, gal ir sistemoje pokyciai pagreitetu.

Jeigu idomu - geras straipsnis apie gimdymo plana ir jo teisine galia - Gimdymo planas
Atsakyti
http://www.dula.lt/
renginiai dulos savaitei
Atsakyti
pasidalinkit patirtimi kas gimdėte su dula.
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2015 03 05, 17:06)

Pasidalinkit, kaip sekesi plana ivykdyti! 4u.gif
Atsakyti
Mano mamukas mane begimdydama čiut galų neatidavė, nes aš sugalvojau į pasaulį ateiti atkišusi rankytę pirmiausiai, tai mamai kilo komplikacijos, vos nenukraujavo. Viskas baigėsi pašalinta gimda. Greitoji iki namų tikrai nebūtų spėjusi atvažiuoti... gerbiu moteris ir jų pasirinkimus, bet pati niekada gyvenime nedrįsčiau gimdyti namuose. Juk laikas iškilus komplikacijoms irgi yra svarbus. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grajauskiki: 20 gegužės 2016 - 16:27