Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja, doula

QUOTE(aldyte @ 2011 08 12, 08:55)

Mano asmenine nuomone - daugeliu atveju medikai "gelbeja" savo komplikacijas ir paskui viska graziai maskuoja. Ar kuri matete savo diagnozes po cezario? po vakuumo naudojimo? daugelis buna sufabrikuotos pilnai arba is dalies. Pasidomekite. Gimdote su savais (pateptais) medikais, o budi kiti - dokumentai pildomi kaip? nelegaliai? Nelegalumo gydymo istaigose pilna. ir reikia labai smarkiai uzsimerkti, kad to nematyti.

O siaip - manau, Jurga puikiai imtusi pagalbos - ledo pusles, speneliu masazavimo, gimdos isorinoio masazavimo ir transportavimo i gydymo istaiga - jei RETKARCIAIS tokia beda nutiktu.

Na remiantis tokia teorija, mirti turėtų daugiau ten, kur yra medicina. g.gif

Deja skaičiai yra įspūdingi: pvz. Afganistane medikų, kurie daro komplikacijas turbūt nelabai yra, ledo nežinau, o va masažuoti tai gali visi. Statistika tokia:
Iš 100 000 gimdymų miršta 1600 gimdyvių (2007 m. iš Wikipedia).

Kai gydytoja priėmė gimdymą po savo darbo laiko, mokėjau grynais į ligoninės kasą, reikėjo nurodyti už kokį gydytoją. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 08 12, 11:07)
būdavo ir pribuvėjų, pas kurias mirčių būdavo minimaliai

Ty gimdymo išeitys priklausė nuo gimdymą priimančio asmens kvalifikacijos(čia šių dienų terminais) arba įgūdžių g.gif O kaipgi su gamta ir gimdyvės kūnu, kuris pats moka atlikti reikalingą darbą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 08 12, 10:07)
būdavo ir pribuvėjų, pas kurias mirčių būdavo minimaliai

Seniau buvo "pribuvėjos", nes kaimo žmonės gydytojams pinigų neturėjo. Gydytojai buvo prieinami tik "ponams". Dabar čia mes "pinigais aptekę" galim sau leisti "įsikalinėti" mano teisės tokios ir tokios lotuliukas.gif

Iš mano močiutės pasakojimų apie "seniau" "gerumus"...

Į sibirą nuvežus mirė beveik visų vaikai. Kažkokiu būdu išgyveno mano dėdė ir mama. Močiutė prisimena, kaip mamai sunkiai sergant verysad.gif ukrainietė gydytoja davė kažkokių miltelių (vaistų), kurie pagelbėjo.
Į mano padejavimą, kad vėl serga vaikas, močiutė sureagavo man dabar dar ausyse skambančiu klausimu: "vaikelį, o ar turi tu jam kokių nors vaistų duoti". O kai atsakiau, kad dargi skanių vaistų, tai sakė "kaip gera dabar vaikams"...
Močiutės didžiausia vaikystės svajonė " turėti kiek nori cukraus (į arbatą)", o jos sesers "valgyti kiek nori mėsos". rolleyes.gif
Vežimėlio augindama 6 vaikus neturėjo, vaikjuostės irgi (kaip sakė niekas nenešiojo pasirišęs vaikų), buvo senelis padaręs tipo tokį kaip maniežą medinį, kad būtų kur vaiką pastatyt dirbant darbus.... "Būčiau buvus ponia, jeigu būčiau vežimą turėjus", močiutės žodžiai. rolleyes.gif
O gyveno natūraliausiai iš visų čia esančių: praktiškai visą gyvenimą vienkiemyje mediniame namelyje su pečium, turėjo karvytę, augino bulvytes, rinko uogytes ir grybus, į darbą nėjo, vaikus augino... smile.gif
Pagalvojau, kad kai grįšiu dar reikėtų paklausti apie natūralų gimdymą Sibire, ale turbūt geriau nereikia, nes tas vaikelis buvo labai blogos sveikatos ir kelis kartus vos nenumirė... Močiutei jos vaikų sveikata ir mirtis yra didžiulis skausmas, o palaidojo du jauniausius...

Vaikų minimalaus mirčių skaičiaus nebūna, būna tik maksimalus skausmas.... verysad.gif

O šiaip gal paklausinėkim dar esančių savo močiučių t.y. savo vaikų prosenelių, ar jos gimdytų geriau baisioj ligoninėj, ar namuose su kaimo pribuvėja? g.gif
Net įdomu pasidarė, reikės paklausinėti visgi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2011 07 31, 14:39)
Labai teisinga pastaba, tik aš ją taikyčiau jums.  4u.gif  Tai aš ir komentuoju, kas man kaip žiūrovui yra neaišku, nelogiška, be ryšio ir pan. Jeigu filmas skirtas "savam ratui", tipo pats pasifilmavau, pats pažiūrėjau, tai kam nuorodas keliate?  g.gif
  Ką jūs kalbate - filme atrodo, kad pasiplaukė po baiseiną (dviese), o tada ir pagimdė (dar taip baisiai atsilošė gimdyvė, kaip jau sakiau - bijočiau vandeniu užspringti). Ir vaikas iš karto paplaukiojo ir panardė. Drauge su pribuvėja.
Kaip parodė, taip ir supratau. Jeigu norėjo kad žiūrovas suprastų kitaip, gal reikėjo kitaip ir parodyt.  g.gif

Jeigu "gimdymo metu viskas atrodo kitaip", tai apie ką šitas filmas?  g.gif  doh.gif

Man šis filmukas neatrodo nesuprantamas - parodyti keli etapai: nėštumas, gimdymas ir jau ūgtelėjusio leliuko nardymas. O gimdo ji vonioje, net dušo žarna matosi...

Apie Jurgą - nesiryžčiau gimdyti su ja namuos, man geriau ligoninė su medikais, nors mano gimdymai tokie, kad pasak mano ginės "tik gimdyt ir gimdyt", gana greitai, lengvai be komplikacijų.
Atsakyti
Pasikartosiu, kam duota ( nezinau Dievo, gamtos, ar ...) gerai gimdyti, tas gali pagimdyti bet kur. Ir nebus joks stebuklas pagimdyti namie, kaip ir nebus joks stebuklas, kad pagimdet ligonineje be niekieno isikisimo. Aisku, nenorejau pasakyti, kad stebuklas nera vaiko atejimas i si Pasauli:)
Aldytei, pasakysiu, kad masyvus ir staigus kraujavimas gali istikti gimdyve (Jus nepaminejot siu priezasciu)-ilgas gimdymas, didelis vaisius. Pvz. mums tas vaisius neatrodys didelis, bet gali buti didelis butent tai gimdyvei. O koks yra ilgas gimdymas noreciau paklausti Jusu, kaip ilgai gali testis, sakykim, pirma kart gimdancios moters? Kiek gali testis isvarymo periodas? Kiek laiko vaisiaus galvute gali stoveti makstyje?
Atsakyti
QUOTE(Flaming Water @ 2011 08 01, 23:17)
... Ar toleruočiau pribuvėjos veiksmus Jūsų atveju? Ne..sunku atsakyti, kaip elgčiausi, bet pokalbio su ja po tam tikro laiko - tikrai norėčiau, ir pamatyti jos akis, ir išgirsti jos Atsakymą. Dar kartą pabrėžiu, gerai, kad pasidalinote, gerai, kad iškelėte.  Jūsų nuomonė man yra priimtina, suprantama. Tik gal nelabai suprantu tų, kurios asmeniškai nesusidūrė su tokia situacija, o užsiima apkalta. Atleiskite, jei Jums ką ne taip pasakiau..

Aš nenorėčiau schmoll.gif Kaip ir nenorėčiau kalbėti su mane apvogusiu, apgavusiu ar dar ką blogo padariusiu.

QUOTE(svirplele @ 2011 08 02, 21:13)
Bet iš mūsų pokalbių pradedu suprasti, kad padorios įrangos ji neturi ar bent jau ja nesiaudoja...

Veikla nelegali, bet kokių medicininių įrankių turėjimas būtų tiesioginis įrodymas, todėl ji jų ir neturi...

QUOTE(mititėja @ 2011 08 02, 21:20)
Kodėl tokie klausimai jums kyla?
Nesvarbu, pradūrė, ar ne, bet jeigu prašė pieštuko/dildės/vąšelio vandenmaišio pradūrimui, reikalo esmės nekeičia, jeigu gimdyvė atsitiktinai turi specialiai tam skirtą instrumentą.

Juk neprašot paduoti peilio pašinui iškrapštyti. Prašot paduoti instrumentą, kurį ketinate naudoti.

Kaži ką darytų, jei gimdyvė nieko tinkamo "po ranka" neturėtų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 11, 15:42)
Tikrai ratais sukam smile.gif Priminkit-kas yra vadinama komplikacijomis ir kokią pagalbą turėtų suteikti Jurga?
Minėjau(ir kitos gimdžiuos namuose taip pat) jau ne kartą,kad esant sunkumams,važiuojama į ligoninę smile.gif

sakykim- zali vaisiaus vandenys, ar gali buti toks atvejis gimdant namie? Ar reikalinga kokia pagalba Jusu nuomone? Ar gali vaisiaus vandenys "pazaliuoti" esant sveikai vaisiaus vandenu puslei t.y., kai vaisiaus vandenys dar nenutekeje? Ar gali buti taip, kad priekiniai vaisiaus vandenys skaidrus t.y., lyg nytekejo skaidrus vaisiaus vandenys, taciau uzgimus vaisiaus galvutei pastebi, kad verziasi zali uzpakaliniai vandenys?
Atsakyti
QUOTE(aistele @ 2011 08 12, 14:14)
sakykim- zali vaisiaus vandenys, ar gali buti toks atvejis gimdant namie? Ar reikalinga kokia pagalba Jusu nuomone? Ar gali vaisiaus vandenys "pazaliuoti" esant sveikai vaisiaus vandenu puslei t.y., kai vaisiaus vandenys dar nenutekeje? Ar gali buti taip, kad priekiniai vaisiaus vandenys skaidrus t.y., lyg nytekejo skaidrus vaisiaus vandenys, taciau uzgimus vaisiaus galvutei pastebi, kad verziasi zali uzpakaliniai vandenys?

Ar čia manęs klausiat dėl žalių vandenų?-ne aš pribuvėja,iš kur man žinot ar gali būt toks atvejis..Tik kiek žinau-žali vandenys-vienas iš realaus pernešiojimo pažymių,tad tai taip pat galima numatyt iš anksto.Ar ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 12 rugpjūčio 2011 - 14:46
QUOTE(klaara @ 2011 08 12, 15:42)
Ar čia manęs klausiat dėl žalių vandenų?-ne aš pribuvėja,iš kur man žinot ar gali būt toks atvejis..Tik kiek žinau-žali vandenys-vienas iš realaus pernešiojimo pažymių,tad tai taip pat galima numatyt iš anksto.Ar ne? g.gif

Žali vandenys- vienas iš vaisiaus hipoksijos( ty deguonies trūkumo) požymių, kai dėl deguonies bado centralizuojais kraujotaka ir vyskta spastiniai žarnyno peristalikos judesiai- vasius pasituština žaliu mekonijum, vandenys nusidažo. Su pernešiojimu tai susiję tiek, kiek esant pernešiojimui perbrendusios placentos kraujagyslės gerai nealieka savo funkcijos- tiekti deguonį iš motinos kraujo vaisiui.
Atsakyti
QUOTE(aistele @ 2011 08 12, 14:14)

ką tokiu atvėju darytumet ligoninėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 12 rugpjūčio 2011 - 15:08
QUOTE(dange @ 2011 08 12, 15:53)
Žali vandenys- vienas iš vaisiaus hipoksijos( ty deguonies trūkumo) požymių, kai dėl deguonies bado centralizuojais kraujotaka ir vyskta spastiniai žarnyno peristalikos judesiai- vasius pasituština žaliu mekonijum, vandenys nusidažo. Su pernešiojimu tai susiję tiek, kiek esant pernešiojimui perbrendusios placentos kraujagyslės gerai nealieka savo funkcijos- tiekti deguonį iš motinos kraujo vaisiui.

Zali vandenys nebutinai rodo hipoksija. Stumimo metu vaisius daznai pasitustina del suspaudimo. Jei sirdies veikla normali, nera pagrindo galvoti apie hipoksija ir skubinti gimdymo. Tik reikia atsiurbti skysti is kvepavimo taku uzgimus galvytei.

Ir gal gana cia kurti tas situacijas, aistele. Juk ne egzaminas.

O kad mociutes (dauguma) noretu gimdyti ligoninese nenustebsiu. Kita vertus, idomus butu rezultatai. Visais laikais moteru, norinciu gimdyti ne ligonineje, daug nebutu...

Mirdavo vaikai, naujagimiai, gimdyves, ligoniai - visi silpnesnieji. Del nepritekliaus, del nesvaros, neprivalgymo, infekciju. Tai nebuvo vien klaidu ir nesuteiktos pagalbos pasekmes. Sunkus laikai ir liudna statistika. O ne gimdymo prieziura kalta...
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2011 08 12, 16:19)
Zali vandenys nebutinai rodo hipoksija.1. Stumimo metu vaisius daznai pasitustina del suspaudimo. Jei sirdies veikla normali, nera pagrindo galvoti apie hipoksija ir skubinti gimdymo.2. Tik reikia atsiurbti skysti is kvepavimo taku uzgimus galvytei.

Ir gal3. gana cia kurti tas situacijas, aistele. Juk ne egzaminas.

O kad mociutes (dauguma) noretu gimdyti ligoninese nenustebsiu. Kita vertus, idomus butu rezultatai. Visais laikais moteru, norinciu gimdyti ne ligonineje, daug nebutu...

Mirdavo vaikai, naujagimiai, gimdyves, ligoniai - visi silpnesnieji. Del nepritekliaus, del nesvaros, neprivalgymo, infekciju. Tai nebuvo vien klaidu ir nesuteiktos pagalbos pasekmes. Sunkus laikai ir liudna statistika. O ne gimdymo prieziura kalta...

1. Kaip dažnai.? Gal turit duomenis, kokioje procentinėje dalyje situacijų, kai nustatomas vaisiaus vandenų užterštumas mekonijumi, priežastis yra mechaninis vaisiaus suspaudimas?
2.Atsiurbiam kuo? Jurga atsiveža atsiurbėją?
3. Tai ne egzaminas. tiesiog bediskutuojant kilo klausimas, kokios gi tai situacijos, kuriose Jurga namie negalėtų padėti. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 12 rugpjūčio 2011 - 15:53