Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja, doula

QUOTE(klaara @ 2011 08 10, 11:10)
Nesu ant tiek nukvakus kad nežinočiau,kad buvęs cp didina riziką tolimesniems gimdymams smile.gif Teoriškai taip..O praktiškai-kas per papildomos priemonės ,kurios neįvykdomos namų sąlygom? g.gif Kaip ir neprireikėjo jokų papildomų priemonių  nei jų vykdymo,o jei būčiau gimdžius ligoninėj,tai jau net neabejoju kad būtų jų prireikę biggrin.gif

o cia dar vienas bonusas? Gimdyk pas Jurga - gauk pranasystes dovana ?

Man tai keista ko Jus to cezario taip bijot? Jeigu tiksliai zinociau, kad ir antra karta man darytu cezari, tai ir antram vaikui ryzciausi, nes man tai nesukele jokiu problemu ir nepatogumu.
Papildyta:
QUOTE(RITUTĖ @ 2011 08 10, 11:39)
Aš irgi nestoju. Bet... Pati sakote, kad net GYDYTOJA būtų nieko nedariusi. Suprato tik akušerė. Jos tame didžiausias nuopelnas.  Tai viskas vyko ligoninėj, o ne namie. Taip kad šitokių dalykų gali būti ir namie, ir ligoninėje. Okad namuose gimdė ir gimdo, manau, ir gimdys moterys, tai šita veikla turėtų būti legali, o pribuvėja, jau rašiau anksčiau ir dabar pasikartosiu, privalo turėti atitinkamą išsilavinimą ir -būtinai- patirtį.  Aš nesiimu spręsti, kas gerai, o kas - blogai. Žiūrint ,ko ieškai, tą ir randi. Gero yra ir vienur, ir kitur. Blogio- irgi. Kiekvienam savo. Bet manau, kad ''Jurgos'' ir mamytės , norinčios gimdyti namuose turėtų ne slapstytis, ne reikalauti, o pradėti veikti. Aišku, senoji gvardija stos piestu. Bet ledlaužiu turi būti kažkas. Manau, kad ministrui šita problema- kaip ateiviai ar NSO Lietuvoj. O dėl pasekmių, kai gimdo namuose. Tai juk kiekviena lankosi pas ginekologę, darosi tyrimus, echo. O kalbama čia, kaip apie Veroniką -paskenduolę. Maždaug, vaikščiojo, vaikščiojo susiveržusi juosmenį,  kad niekas nesuprastų , kad nėščia, o paskui pasikvietė pribuvėją, ar pan.  Ginekologė mato, bent turėtų, kas vyksta. Ir, kaip čia mamos ir rašė, pasako, apie komlikacijas.  Jei gresia CP, ar kažkas kito rimčiau, nežinau, ar kas ryšys gimdyti namie.

Baikit juokus, kas cia stos piestu. Kam cia rupes Jusu ir Jusu vaiko gyvybe ir sveikata, jei Jums pacioms nerupi. Parengiat atitinkamus pasiulymus ir pirmyn, tik vat niekas nieko daryt nenori, tai ir prisigalvoja baiku apie pazeidziamas teises. As pavyzdziui noreciau cezario operacijos, bebt pagal pageidavimus nedaro, tai irgi turiu pilna teise skalambyti apie pazeidziamas mano teises, bet to nedarysiu, nes net neketinu imtis kazkokiu priemoniu siai situacijai isspresti, vadinasi ir neturiu teises skustis.
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 10, 12:10)
Nesu ant tiek nukvakus kad nežinočiau,kad buvęs cp didina riziką tolimesniems gimdymams smile.gif Teoriškai taip..O praktiškai-kas per papildomos priemonės ,kurios neįvykdomos namų sąlygom? g.gif Kaip ir neprireikėjo jokų papildomų priemonių  nei jų vykdymo,o jei būčiau gimdžius ligoninėj,tai jau net neabejoju kad būtų jų prireikę biggrin.gif

O aš ir nemanau, kad esate nukvakusi. mirksiukas.gif Tik va kažkodėl manau, kad jei dabar diskutuotumėme temoje CP prieš natūralų gimdymą, tas rizikas vertintumėte vienaip, o šioje temoje jas įvertinate kaip teorines (ne čia, ne dabar ir ne man smile.gif ).Dar viena dilema dėl požiūrio į medikus: tai jei kyšininkai be pinigų nepajudinantys nei piršto, tai psichopatai maniakinėje stadijoje tik ir ieškantys gimdyvės, ant kurios galėtų pademonstruoti visas įmanomas priemones g.gif
O dėl pagalbinių priemonių: kraujo transfuziologinė tarnyba, galinti pateikti reikiamą kraujo kiekį prasidėjus masyviam kraujavimui būtų ne pro šalį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Undulata @ 2011 08 10, 12:27)
Jums pasiseke. Bet ar tai reiskia, kad pasiseks kitoms po pirmo CP?

Turiu dar toki klausima. Jus ar kitoms moterims, ar savo giminaitems siulytumete butinai gimdyti tik namuose (esamoje situacijoje Lietuvoje)? Ir jeigu kazkas atsitiktu joms ar ju kudikiams gimdymo metu Jus save kaltintumete del savo patarimo?

Būtent-primygtinai nesiūlau gimdyti namuose-jokiu būdu-nei draugėms,nei giminaitėms schmoll.gif.Apskritai mažai kas žino iš pažįstamų kur ir kaip gimdžiau,o dar kažkam siūlyti kur gimdyti..Kiekviena pasirenka kaip jai ir jos vaikui geriau. Net pati nežinau kur gimdyčiau,jei dar kartą pastočiau-galbūt per tiek metų pasikeitė situacija ir ligoninėse -esant reikalui domėčiausi ir ieškočiau palankaus varianto smile.gif

Dange,ar tas kraujavimas masinis taip staigiai gali įvykti,kad per 10min.(tokiu atstumu gyvenau nuo gimdymo namų gimdydama antrą kart)įmanoma nukraujuoti? g.gif

Soja,nematau prasmės diskutuot apie cezario privalumus nei minusus-jei jums patinka-kodėl gi ne?Jei būtų buvusi būtinybė-būtinai būčiau buvus taip pat UŽ cp.Bet šiaip,nes taip priimta,cezariuotis.. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 10 rugpjūčio 2011 - 12:36
QUOTE(klaara @ 2011 08 10, 13:27)

Dange,ar tas kraujavimas masinis taip staigiai gali įvykti,kad per 10min.(tokiu atstumu gyvenau nuo gimdymo namų gimdydama antrą kart)įmanoma nukraujuoti? g.gif

Prie 10 min kelionei (čia tam variantui, jei nekviečiate greitosios ir vykstate savo transportu) pridėkite laiką kol pribuvėja įvertina situaciją ir nutaria- vykti reikia, laiką kol įveikiate atstumą- būstas- automobilis, laiką, kol ligoninės priėmime jus apžiūri gydytojas(Jurgos, kaip suprantu šioje vietoje nėra, taigi į klausimus, kiek ilgai tęsiasi kraujavimas ir kiek netekote kraujo atsakinėjate arba pati- jei dar neišsijungėt, arba nustatinėja medikai), laiką, kol sutapatinamas kraujas(čia tam atvejui, jei nepamiršote dokumentų, kuriuose nurodyta kraujo grupė. Jei pamiršot- pridėkit ir tą laiką). Taigi laikas per kurį įmanoma nukraujuoti pasidaro 2-3X. Neesu akušerė ginekologė, tačiau studijų metu teko matyti kraujavimą po gimdymo, kai kraujas buvo prarandamas maždaug po 100 ml per 2-3 min. Paskaičiuoti nesunku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 10, 12:27)

Na aš ne Dangė, bet blush2.gif

Neseniai per RTL (vokiškas kanalas)mačiau laidą: gimdė sveika moteriškė, pati, pozoj atsisėdus (kaip supratau gimdymo namuose). Gimdymas normalus, vaikas gimė ir.... nekvėpavo. verysad.gif
Iš karto buvo atiduotas vaikų gydytojams, reanimacija... Po dešimties dienų išleido namo, vaikas sveikas, nekvėpavimo po gimdymo priežastis neaiški.

Kaip suprantu tokioje situacijoje net 5 min kelias su nekvėpuojančiu vaiku iki ligoninės būtų per ilgas... Kiek paskaičiau internete, reanimuojant skaičiuojama: pora sekundžių, 15-20 sekundžių, 1.5-2 minutes.... 20 minučių vykdžius visokias ten numatytas priemones ir jeigu jos neveikia, reanimuoti liaujamasi.... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 08 10, 14:14)
Prie 10 min kelionei (čia tam variantui, jei nekviečiate greitosios ir vykstate savo transportu) pridėkite laiką kol pribuvėja įvertina situaciją ir nutaria- vykti reikia, laiką kol įveikiate atstumą- būstas- automobilis, laiką, kol ligoninės priėmime jus apžiūri gydytojas(Jurgos, kaip suprantu šioje vietoje nėra, taigi  į klausimus, kiek ilgai tęsiasi kraujavimas ir kiek netekote kraujo atsakinėjate arba pati- jei dar neišsijungėt, arba nustatinėja medikai), laiką, kol sutapatinamas kraujas(čia tam atvejui, jei nepamiršote dokumentų, kuriuose nurodyta kraujo grupė. Jei pamiršot- pridėkit ir tą laiką). Taigi laikas per kurį įmanoma nukraujuoti pasidaro 2-3X. Neesu akušerė ginekologė, tačiau studijų metu teko matyti kraujavimą po gimdymo, kai kraujas buvo prarandamas maždaug  po 100 ml per 2-3 min. Paskaičiuoti nesunku  mirksiukas.gif
QUOTE(linato @ 2011 08 10, 14:29)
Na aš ne Dangė, bet blush2.gif

Neseniai per RTL (vokiškas kanalas)mačiau laidą: gimdė sveika moteriškė, pati, pozoj atsisėdus (kaip supratau gimdymo namuose). Gimdymas normalus, vaikas gimė ir.... nekvėpavo.  verysad.gif
Iš karto buvo atiduotas vaikų gydytojams, reanimacija... Po dešimties dienų išleido namo, vaikas sveikas, nekvėpavimo po gimdymo priežastis neaiški.

Kaip suprantu tokioje situacijoje net 5 min kelias su nekvėpuojančiu vaiku iki ligoninės būtų per ilgas... Kiek paskaičiau internete, reanimuojant skaičiuojama: pora sekundžių, 15-20 sekundžių, 1.5-2 minutes.... 20 minučių vykdžius visokias ten numatytas priemones ir jeigu jos neveikia, reanimuoti liaujamasi.... doh.gif
Judvi taip nuosekliai aiškinate, o man atrodo, kad klaara iš vieno savo atvejo daro apibendrinimus ("man neatsitiko, man neprireikė - vadinasi taip yra visada") ir nesuvokia rizikos. Bei to, kad kad ir kiek gimdymų būna sėkmingi todėl, kad tiesiog būna sėkmingi, niekada negali žinoti, kuris bus tas nelauktos patologijos atvejis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 10 rugpjūčio 2011 - 17:53
QUOTE(RITUTĖ @ 2011 08 10, 12:39)
Aš irgi nestoju. Bet... Pati sakote, kad net GYDYTOJA būtų nieko nedariusi. Suprato tik akušerė. Jos tame didžiausias nuopelnas.  Tai viskas vyko ligoninėj, o ne namie. Taip kad šitokių dalykų gali būti ir namie, ir ligoninėje. Okad namuose gimdė ir gimdo, manau, ir gimdys moterys, tai šita veikla turėtų būti legali, o pribuvėja, jau rašiau anksčiau ir dabar pasikartosiu, privalo turėti atitinkamą išsilavinimą ir -būtinai- patirtį.  Aš nesiimu spręsti, kas gerai, o kas - blogai. Žiūrint ,ko ieškai, tą ir randi. Gero yra ir vienur, ir kitur. Blogio- irgi. Kiekvienam savo. Bet manau, kad ''Jurgos'' ir mamytės , norinčios gimdyti namuose turėtų ne slapstytis, ne reikalauti, o pradėti veikti. Aišku, senoji gvardija stos piestu. Bet ledlaužiu turi būti kažkas. Manau, kad ministrui šita problema- kaip ateiviai ar NSO Lietuvoj. O dėl pasekmių, kai gimdo namuose. Tai juk kiekviena lankosi pas ginekologę, darosi tyrimus, echo. O kalbama čia, kaip apie Veroniką -paskenduolę. Maždaug, vaikščiojo, vaikščiojo susiveržusi juosmenį,  kad niekas nesuprastų , kad nėščia, o paskui pasikvietė pribuvėją, ar pan.  Ginekologė mato, bent turėtų, kas vyksta. Ir, kaip čia mamos ir rašė, pasako, apie komlikacijas.  Jei gresia CP, ar kažkas kito rimčiau, nežinau, ar kas ryšys gimdyti namie.

O bet tačiau - gydytoja irgi pastebėjo, kad kažkas ne taip. Tačiau ji, nesusidūrusi su tokia situacija, manė, kad susitvarkys. Viskas gerai šioje vietoje... Bet į mano klausimą atsakymo nebuvo - ar pribuvėja būtų prisiėmusi atsakomybę už tokį atvejį? Gydytojai - taip, nes visa tai fiksuojama. Ir mano atveju gydytoja atliko savo darbą, nes ji dirbo KOMANDOJE su dar viena gydytoja ir akušere. Štai kame vinis šio reikalo. Viena praleido - kita laiku pastebėjo ir sutvarkė. Štai čia jau dėčiau pliusiuką ligoninės naudai.

Realiai, esu, regis, sveiko proto moteris ir dažnai pamąstau, kad norėčiau pabandyti gimdyti namuose. Bet toli gražu, ne daugiaaukštyje daugiabutyje... Bet va tas pats sveikas protas spiria šiknon sakydamas "Tu gali save ir savo kūdikėlį pražudyti iš noro pagimdyti kitaip nei visos". Komplikacijų rizika yra galima kiekvienai.

Sutinku, turėtų būti apmokamos pribūvėjos medicinos universitetuose, joms būti išduodami leidimai verstis tokia praktika namuose, tačiau neatmeskime ir tokių dalykų, kad pribuvėja, mano nuomone, turėtų turėti ir reikiamą įrangą nelaimės atvejui. Ir aplinką reikėtų įvertinti, ar ji apskritai tinkama gimdymui. Kaip ten bebūtų - ligoninėje aplinka kitokia nei namuose. Ten ir kvarcuojamos patalpos, dezinfekuojama ir t.t. Jau taip realiai mąstant man tai visada užkliūna, kai mąstau apie gimdymą namuose. Juk namuose nėra to sterilumo. Taip - aplinka yra tavo, tau miela ir maloni. Ne veltui sakoma, kad ir sienos namuose gydo. Bet va yra savų pliusų ir minusų abejose barkadų pusėse. Tad velniažin išties, kas geriau. Visgi ketvirtąjį, po pateiktų visų argumentų temoje, ryžčiausi gimdyti atsakingai įvertinusi aplinkybes. Iš kitos pusės, jei taip reikia pribuvėjos šalia - juk ji ir GN gali būti šalia ir dvasiškai palaikyti. Man regis ir sudarant gimdymo planą gal būtų atsižvelgta į prašymą leisti viskam vykti natūralia eiga, nesikišant, o tik stebint, ir atsitikus nelaimei - suteikti pagalbą. g.gif

Vienu žodžiu, niekada nebus vieningos nuomonės. Kiekviena visada gins savo įsitikinimus ir suvokimą. Svarbiausia, kad pačios mamos su mažyliais būtų sveikos ir kūdikėliai gimtų sėkmingai, be jokių komplikacijų.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2011 08 10, 18:52)
Judvi taip nuosekliai aiškinate, o man atrodo, kad klaara iš vieno savo atvejo daro apibendrinimus ("man neatsitiko, man neprireikė - vadinasi taip yra visada") ir nesuvokia rizikos. Bei to, kad kad ir kiek gimdymų būna sėkmingi todėl, kad tiesiog būna sėkmingi, niekada negali žinoti, kuris bus tas nelauktos patologijos atvejis.

As irgi taip maniau, bet ar Jus skaitet, ka ji atsake i mano klausima ankstesniame puslapyje?

Būtent-primygtinai nesiūlau gimdyti namuose-jokiu būdu-nei draugėms,nei giminaitėms schmoll.gif.Apskritai mažai kas žino iš pažįstamų kur ir kaip gimdžiau,o dar kažkam siūlyti kur gimdyti..Kiekviena pasirenka kaip jai ir jos vaikui geriau. Net pati nežinau kur gimdyčiau,jei dar kartą pastočiau-galbūt per tiek metų pasikeitė situacija ir ligoninėse -esant reikalui domėčiausi ir ieškočiau palankaus varianto smile.gif

Tai kad rizika ji suvokia... gal tik tai per daug kategoriskumo yra kai kuriuose jos postuose, uz tad taip ir kliuna...
Atsakyti
QUOTE(Undulata @ 2011 08 11, 08:48)
As irgi taip maniau, bet ar Jus skaitet, ka ji atsake i mano klausima ankstesniame puslapyje?
Tai kad rizika ji suvokia...  gal tik tai per daug kategoriskumo yra kai kuriuose jos postuose, uz tad taip ir kliuna...

Dėkui už dėmesį man,bet tema lyg ir apie pribuvėją Jurgą čia.. biggrin.gif O kame tas mano kategoriškumas?Ar tame,kad turiu savo nuomonę,kuri nesutampa su jūsiške? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2011 08 11, 10:31)
Dėkui už dėmesį man,bet tema lyg ir apie pribuvėją Jurgą čia.. biggrin.gif O kame tas mano kategoriškumas?Ar tame,kad turiu savo nuomonę,kuri nesutampa su jūsiške? g.gif  bigsmile.gif

Atsakau tik todel, kad klausimas buvo skirtas man.
Musu nuomones nepirvalo sutapti. Man pasirode, kad Jus esate kategoriska tuo, kad jei moteris labai tiki savim, gali gimdyti pati namuose ir viskas bus Ok. Be to, Jusu ligonines vertinimas vienareiksmiskai buvo neigiamas. Taciau atsakius i mano klausimus, man kaip ir aisku.

Matote, (mano nuomone) viskas, kas cia parasyta neturi buti priimta kitomis kaip sukis "gimdam pas pribuveja" - jeigu 100 (ar 500 cia man atrodo ne taip svarbu) pavyko, ir man pavyks.. Juk yra ir neigiamu atsitikimu..gal pribuvejos atveju skaudziausi, kadangi motina gali galvoti, kad per ja pacia neteko kudikio, ligonineje gali sildyti mintis, kad buvo gydytojai, kurie dare viska, kas imanoma.. man atrodo skirtumas yra (nerasau apie gydytoju klaidas, bet buna gi, kad kudikis gimsta su gipoksija, tegu medikai mane pataiso, bet manau, kad kudikiui butu suteikta visa butina pagalba ligoninese, o vat is namu parvezti... cia jau didesnis klausimas).
Vel gi tai mano nuomone - esant tokiaj situacijoje Lietuvoje, gimdyti namuose yra labai rizikinga.
Atsakyti
Matote, (mano nuomone) viskas, kas cia parasyta neturi buti priimta kitomis kaip sukis "gimdam pas pribuveja" - jeigu 100 (ar 500 cia man atrodo ne taip svarbu) pavyko, ir man pavyks.. Juk yra ir neigiamu atsitikimu..gal pribuvejos atveju skaudziausi, kadangi motina gali galvoti, kad per ja pacia neteko kudikio, ligonineje gali sildyti mintis, kad buvo gydytojai, kurie dare viska, kas imanoma.. man atrodo skirtumas yra (nerasau apie gydytoju klaidas, bet buna gi, kad kudikis gimsta su gipoksija, tegu medikai mane pataiso, bet manau, kad kudikiui butu suteikta visa butina pagalba ligoninese, o vat is namu parvezti... cia jau didesnis klausimas).
Vel gi tai mano nuomone - esant tokiaj situacijoje Lietuvoje, gimdyti namuose yra labai rizikinga.
[/quote]

Na tai ir sakau-mano kategoriškumas anot jūsų tame,kad mano nuomonė kitokia nei jūsiškė smile.gif Jei taip žiūrėti,tai ir man jūsų pasisakymai atrodo labai kategoriški-kaip šūkis"Gimdykit visos tik ligoninėj -saugumas 100proc garantuotas-nebūna nei gimdymo traumų,nei kūdikių mirčių" ir..hipoksija o ne gipoksija mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 11 rugpjūčio 2011 - 14:13
Na tai ir sakau-mano kategoriškumas anot jūsų tame,kad mano nuomonė kitokia nei jūsiškė smile.gif Jei taip žiūrėti,tai ir man jūsų pasisakymai atrodo labai kategoriški-kaip šūkis"Gimdykit visos tik ligoninėj -saugumas  100proc garantuotas-nebūna nei gimdymo traumų,nei kūdikių mirčių" ir..hipoksija o ne gipoksija mirksiukas.gif

Neteisingai interpretuojama saugumo sąvoka mirksiukas.gif Saugumas nereiškia jog nėra/nebus kūdikių mirčių, traumų ar komplikacijų. Saugumas tai galimybė gauti reikalingą pagalbą. Taip, bet kurioje ligoninėje, net pačioje moderniausioje galima prarasti kūdikį ar gimdyvę ir taip,moteris gali sėkmingai pagimdyti kad ir stichinės nelaimės zonoje Haityje. Sukam ratais apie tą patį klausimą: ar Jurga gali suteikti reikalingą pagalbą komplikacijų atveju. Ne apie tai: prireiks tos pagalbos, ar neprireiks.Taigi, ar Jurga gali suteikti tokią pagalbą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 11 rugpjūčio 2011 - 14:27