QUOTE(klaara @ 2011 08 10, 11:10)
Nesu ant tiek nukvakus kad nežinočiau,kad buvęs cp didina riziką tolimesniems gimdymams
Teoriškai taip..O praktiškai-kas per papildomos priemonės ,kurios neįvykdomos namų sąlygom?
Kaip ir neprireikėjo jokų papildomų priemonių nei jų vykdymo,o jei būčiau gimdžius ligoninėj,tai jau net neabejoju kad būtų jų prireikę 
o cia dar vienas bonusas? Gimdyk pas Jurga - gauk pranasystes dovana ?
Man tai keista ko Jus to cezario taip bijot? Jeigu tiksliai zinociau, kad ir antra karta man darytu cezari, tai ir antram vaikui ryzciausi, nes man tai nesukele jokiu problemu ir nepatogumu.
Papildyta:
QUOTE(RITUTĖ @ 2011 08 10, 11:39)
Aš irgi nestoju. Bet... Pati sakote, kad net GYDYTOJA būtų nieko nedariusi. Suprato tik akušerė. Jos tame didžiausias nuopelnas. Tai viskas vyko ligoninėj, o ne namie. Taip kad šitokių dalykų gali būti ir namie, ir ligoninėje. Okad namuose gimdė ir gimdo, manau, ir gimdys moterys, tai šita veikla turėtų būti legali, o pribuvėja, jau rašiau anksčiau ir dabar pasikartosiu, privalo turėti atitinkamą išsilavinimą ir -būtinai- patirtį. Aš nesiimu spręsti, kas gerai, o kas - blogai. Žiūrint ,ko ieškai, tą ir randi. Gero yra ir vienur, ir kitur. Blogio- irgi. Kiekvienam savo. Bet manau, kad ''Jurgos'' ir mamytės , norinčios gimdyti namuose turėtų ne slapstytis, ne reikalauti, o pradėti veikti. Aišku, senoji gvardija stos piestu. Bet ledlaužiu turi būti kažkas. Manau, kad ministrui šita problema- kaip ateiviai ar NSO Lietuvoj. O dėl pasekmių, kai gimdo namuose. Tai juk kiekviena lankosi pas ginekologę, darosi tyrimus, echo. O kalbama čia, kaip apie Veroniką -paskenduolę. Maždaug, vaikščiojo, vaikščiojo susiveržusi juosmenį, kad niekas nesuprastų , kad nėščia, o paskui pasikvietė pribuvėją, ar pan. Ginekologė mato, bent turėtų, kas vyksta. Ir, kaip čia mamos ir rašė, pasako, apie komlikacijas. Jei gresia CP, ar kažkas kito rimčiau, nežinau, ar kas ryšys gimdyti namie.
Baikit juokus, kas cia stos piestu. Kam cia rupes Jusu ir Jusu vaiko gyvybe ir sveikata, jei Jums pacioms nerupi. Parengiat atitinkamus pasiulymus ir pirmyn, tik vat niekas nieko daryt nenori, tai ir prisigalvoja baiku apie pazeidziamas teises. As pavyzdziui noreciau cezario operacijos, bebt pagal pageidavimus nedaro, tai irgi turiu pilna teise skalambyti apie pazeidziamas mano teises, bet to nedarysiu, nes net neketinu imtis kazkokiu priemoniu siai situacijai isspresti, vadinasi ir neturiu teises skustis.