Įkraunama...
Įkraunama...

Žąsis

ilgai kepa
Atsakyti
Sveikos, nusipirkau zasi, sakau isikepsiu kaledom, bet bijau, kad gerai neiskeps, nes pas mane dujine orkaite, gal galite patarti, kaip kepti. Buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
Man zasis skaniausia prikimsta raugintu kopustu. Pernai taip dariau tai ir siemet neieskau kitu receptu. Tik i kopustus reikia zalio svoguno ipjaustyt ir dar cesnako. Na ir kept maise maziausiai tris valandas.
Atsakyti
Mes irgi kepsim žąsį. Pirmą kartą nepavyko, manau - perkepė unsure.gif . Šį kart daugiau pasiskaitėm, kalbinu vyrą rankovėje kepti, jei tik tilps biggrin.gif
Klausimėlis, ar kas kai gaminat nupjaunat kiek taukų? Nenoriu, kad labai riebu būtų g.gif

Jei kam reikia ekologiškos, kaimo sąlygom, be kombikormo išaugintos žąsies - kreipkitės (į až), duosiu kontaktus 4u.gif žinau, kad dar turi topsecret.gif
Atsakyti
As isbandziau Zasies kulseles ant raugintu kopustu 4u.gif niu labia patiko .
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Askulia @ 2007 12 26, 00:23)
Sveiki,

Kepta žąsis (antis) su apelsinų padažu



Noriu tau padėkoti už tokį superekstramontografasultrasiautulingas receptą, nuostabu thumbup.gif
Tik vienas pastebėjimas - kepant į skardą geriau nepilti vandens - kai įpyliau, labai pradėjo "šaudyti" ir svilti g.gif
Ir geriau žąsiai dubcės labai stipriai neužsiūti, nes kai tas marinatas išbėga, visa mėsytė labiau "įsiskanina". Kartą "juodai" užsiuvau, tai truputį trūko aromato.

QUOTE(kristinap @ 2009 12 24, 10:28)
Klausimėlis, ar kas kai gaminat nupjaunat kiek taukų? Nenoriu, kad labai riebu būtų g.gif

Aš tai nieko nepjoviau, tie taukai išbėga į skardą, nelieka jų žasy, man visai neriebu.... g.gif Dar specialiai palaistau su jais kepdama, kad traškesnė, sultingesnė būtų...
Atsakyti
QUOTE(Kuitulienė @ 2010 03 16, 11:06)
Aš tai nieko nepjoviau, tie taukai išbėga į skardą, nelieka jų žasy, man visai neriebu....  g.gif Dar specialiai palaistau su jais kepdama, kad traškesnė, sultingesnė būtų...

taigi į įdarą susigeria ir baisiai riebu būna. Mes paskutinį kartą išėmėm didžiąsias riebalų sankaupas. Kepėm ant grotelių, riebalų pakankamai privarvėjo ir kas be ko - laistėm jais žąsį. Šį kart labai skanu buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinap @ 2010 03 16, 12:18)
taigi į įdarą susigeria ir baisiai riebu būna. Mes paskutinį kartą išėmėm didžiąsias riebalų sankaupas. Kepėm ant grotelių, riebalų pakankamai privarvėjo ir kas be ko - laistėm jais žąsį. Šį kart labai skanu buvo smile.gif

A, matai aš čia kur kepu pagal Askulios receptą, tai ten tokio valgomo įdaro nėra, tai ir nesusiriebina jis.
O nuo kur pjaut reikia?.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuitulienė @ 2010 03 16, 17:57)
A, matai aš čia kur kepu pagal Askulios receptą, tai ten tokio valgomo įdaro nėra, tai ir nesusiriebina jis.
O nuo kur pjaut reikia?..  ax.gif

iš vidaus prie užpakalio daugiausiai pas mūsiškę buvo biggrin.gif
Atsakyti
Paskutinį kartą kai kepiau žąsį, nekišau į jokį maišą. Kad nedžiūtų bekepdama vis aptepdavau sojos-citrinų sulčių-medaus-trinto česnako mišiniu. Labai skaniai apskrudo essen.gif
Dar skaičiau, kad žąsį galima marinuoti panašiai kaip žvėrieną, nes jos mėsa tamsi, taigi iš prieskonių tinka juodieji pipirai, lauro lapai, kadagio uogos, kmynai, kalendros, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras. Prie žąsienos visai netinka bazilikas, nes sudžiūsta ir tiek tos naudos iš jo.
Atsakyti
Sveikos, ar kas bandet saldyta zasi pirkti? ar verta prasideti g.gif skonis nenukencia?
Atsakyti
QUOTE(kapseika @ 2010 12 21, 19:00)
Sveikos, ar kas bandet saldyta zasi pirkti? ar verta prasideti g.gif  skonis nenukencia?

Nesu kepus šaldytos žąsies. Bet šviežia skerdiena ir šaldyta mėsa skiriasi skoniu.
Retai kur gausit nusipirkti visiškai nešaldytą, šviežiai paskerstą mirksiukas.gif Žinau, kad daug kas prisiruošia žąsų gerokai iš anksto, jas užšaldo, o prieš Kalėdas atšildo ir parduoda lyg ką tik išskrostą.
Tai manau nesukit galvos ir pirkit, kokią gaunat mirksiukas.gif

P.S. manau geriau šaldyta jauna žąsis, nei sena šviežia g.gif
Atsakyti