QUOTE(pasislėpkim @ 2010 09 28, 18:08)
Sveikos. Prireike ir man sio skyrelio. Esu pilna pykcio ir neapykantos, tiesiog .sirstu viduje. Tokia busena mane visada istinka, kai palieciama tema apie mano vyro seseri. Tikrai vargina mane tie pykcio priepoliai, noretusi kazkaip ju isvengti, nes tesiasi tai jau pusmeti.
Ji labai valdinga, absoliuti cholerike, visada iskelia save auksciau kitu, nes jos nuomone yra vienintele ir teisinga. Butent del to ir prasidejo nesutarimai, ji kisasi i savo suaugusio brolio gyvenima, laiko mane turbut, kad kvaile. Isdrista atejus i svecius atsidaryti saldytuva ir isipilti sau gerimo, pasakyti, kad kaip mes taip galim nuolat buti prilipe vienas prie kito, kaip mazvaikiai, arba nurodyneti kaip turetume elgtis vienoj ar kitoj situacijoj. Tiesiog nebegaliu pakesti jos tokio elgesio, visada tyledavau dantis sukandus, bet dabar jau nebe. Nustojome su ja bendrauti, tai dabar skundziasi uosviams, kad pas juos i svecius neuzsukame ir visaip kitaip bando ikasti. Taciau ji yra mano vyro sesuo ir bet kokiu atveju man susitikimai su ja yra neisvengiami. Dabar turiu vieninteli nora parodyti jai, kad ne ji yra geriausia, kad as galiu buti geresne uz ja. Gal ir vaikiskas noras, bet kitaip nebegaliu. Jau laikiau dantis sukandus pakankamai ilgai. Norisi dabar ir man jai ikasti. Tik kaip?
Prasau nesmerkit manes
Sita sutuacija komentaru jau turi, bet kaip cia kazkas sake vienoje gimineje tai naturalus dalykas, kad artimo giminaicio namuose elgiamasi kaip savuose, o kitoje - tokie dalykai netoleruojami. Jei tau tokia situacija nepatinka - vadinasi privalai ja taisyti. Man visiskai nesvarbu ar tai mano vyro, ar mano pacios sesuo butu, bet sitaip elgtis ir kalbeti ne jos reikalas. Savo namuose seimininke esu as, todel niekas kitas be mano sutikimo neturi teises landzioti i mano saldytuva ar spinteles. As taip nesielgiu kito namuose, todel ir pas mane to nebus. Man tai butu nusispjaut ar jai ar kam kitam toks mano elgesys butu keistas, toks mano sprendimas savo pacios namuose, todel ji turi gerbt. Niekas nenori, kad kistusi i jo privacia erdve. Mano sesuo gana daznai buna pas mane, dar nepilnamete ji, bet vistiek zino ribas kas galima, o kas negalima. Kai kas nors nepatinka - butinai pasakau tiek as, tiek mano vyras. Nepuolu neikada, o racionaliai ir ramiai pasakau kas man nepatinka ka ji daro mano namuose.
Zinai dabar pagalvojau dar betruksta, kad atejusi i dusa nusimaudyti ilistu arba su draugemis ateitu pasedeti, nes tavo namai buvo arciau kavinukes, kurioje iki tol visos sedejo. Juk ji atejo i brolio namus ir kas cia tokio? Na cia juokas pro asaras, bet nereiketu pamirsti, kad tai ne tik jos brolio namai. As siulyciau atvirai, bet zinoma be jokiu izeidinejimu, zeminimu ar pan. pasakyti, kad tau nepatinka, jog ji sitaip elgiasi jusu namuose, jos brolis taip pat turetu issakyti kaip jis del to jauciasi, ka galvoja, nes jo nuomone be abejo aji sbvaresne uz tavo. O jai pakomentavus jusu mazvaikiskuma del to, kad sedit susiglaude atkirsciau, kad tai ne tavo reikalas, nepatinka - neziurek arba pasakyciau, kad pavydi, nes nori, kad ir ja apkabintumet. Imciau ir apkabinciau, nemanau, kad ji pasijaustu gerai ir jaukiai, todel kita karta pagalvos pries metydama replikas. O del to stengimosi jai ikasti - tikrai saldus jausmas kai tai padarai, bet... tikrai nevertetu taip elgtis protingai/kulturingai merginai. Kaip ir stengtis buti geresne negu ji, nes paskui prasideda visokie lenktyniavimai, kurie tik sukirsina, bet neisprendzia problemos. O ir tai, mano akimis ziurint, atrodo kiek kvailai ir vaikiskai

Daznai kyla problemos tiesiog del neissikalbejimo kaip ir nemokejimo kalbetis (kai prasideda visokie keiksnojimai ir pan.).