Taigi, ta radijo laida mane taip pat sugundė išbandyti sraigių patiekalą. Paaukojau atostogų laiko jų surinkimui, savaitę šėriau miltais na ir galiausiai beveik visą dieną terliojausi su jų apdirbimu. Surinkau apie 70 sraigių. Manau, kad su mažesniu kiekiu išvis neapsimoka terliotis. Dalį jų apdorotų užšaldžiau.
Ir galiu pasakyti, kad kas negalėtų preparuoti varlių, tai geriau ir tegu nepradeda žudyti nekaltų gyvūnėlių, nes nebūčiau pati ėmusis šios veiklos, jei kas būtų vaizdžiai tą nupasakojęs. Taigi jautresnių nervų žmonėms nepatariu tuo užsiimti. Bet kadangi stovėjau prieš faktą, tai pasiryžau eiti iki galo. Teko prisiversti.
Pasirodo, kad jos turi ilgą žarnyną, kurį reikia nupjauti ir išmesti. Ačiū vienai iš mamų, kuri čia apie tai užsiminė, nes jeigu būčiau to nežinojusi tai jau neaišku ar išvis būtų galima valgyti
Taigi kaip ir buvo paminėta lieka tik mažytis liežuvėlis (kaip kokio gaidžio) iš vienos sraigės. Na, ir skonio jokio ypatingo nėra, sakyčiau kaip koks neišviręs beskonis grybas. Aišku, sakysite, kad priklauso nuo priedų. Na, aš dariau mišrainę su ryžiais, kiaušiniais, raugintais agurkais, tai nežinodamas kad ten yra tų sraigių smulkiai supjaustytų, tai ir nesuprasi. Atsidėjau likusią dalį tų liežuvėlių ir užšaldžiau kitiems patiekalams. gal kas galite ką pasiūtyli, kad gautųsi su skoniu. Ačiū.
Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.
Papildyta:
QUOTE(knotknot @ 2007 08 17, 12:51)
Pagal mano tik ką įgytą patirtį , kad tiek jų mėsytės paruoštum, reikia nugalabyti apie 40 sraigių?