LinguLingu, mano viduriai nebuvo užkietėję nei karto po visų keturių gimdymų, bet nebuvo visą mėnesį po gimdymo virškinimo sistema gera, tiksliau tuštinimosi sitema, nebuvo taip kaip visada. Puikiai žinojau visas praktikas kaip save apsaugoti, skysčius atstatyti, ką gerti, ką valgyti ir kaip. Ir kiek supratau iš gydytojų, tai aš vos ne vienetinis atvejas, laimingoji, kuri kažkokiu būdu tai išvengiau. Tai nieko bendro su požiūriu

Kiekviena moteris norėtų, kad organizmas kuo greičiau atsistatytų po gimdymo, bet taip nebūna. Aš esu viena iš tų, kurios senovės laikais pagimdydavo laukuose ir toliau tęsdavo darbą. Gal todėl ir po gimdymo problemų didelių neturėjau, bet meluočiau, jei sakyčiau, kad viskas buvo taip pat. Mes, moterys, mėgstame labai greitai užmiršti tuos nepatogumus, sakyti kitoms, kad buvo menkniekis, viskas normalu, bet tai juk ne tiesa.
Kas išbalansuoja moters organizmą po tokio natūralaus veiksmo, kaip gimdymas?Juk ne bereikalo tiek daug daroma, kad moteris gimdytų kuo lengviau, be skausmo, bet kad ir kokios pagalbos jai suteikiamos, organizmo atsistatymas nebūna lengvesnis. Aš net negaliu sakyti, kad po natūralaus gimdymo atsistato lengviau, nes vėl tai priklauso nuo konkrečios moters organizmo. Ir vis tiek mano nei smegenys, nei širdis nerimsta ...
Kodėl moters organizmas išbalansuojamas po gimdymo?Dabar nukrypimas, kurį prisiminiau iš vaikų pokalbio. Vyresnėliai vaikai pakankamai dideli, kad suprastų apie mano nėštumą, todėl jiems teko atsakyti į labai daug ir sudėtingų klausimų. Daugiausiai gavau iš mažiausiojo, penkiamečio. Vienas iš klausimų: kodėl vyrai turi spenelius. Čia po to kai išsiaiškinom kaip kūdikis maitinsis, kam moteriai skirtos krūtys. Nieko kito neliko, kaip vėl ir vėl perskaityti žmogaus sukurimo istorijas Biblijoje. Ir mažasisi užsikabino už sakinio: o kas būtų buvę, jei žmogus būtų buvęs patenkintas su gyvūnais ir Dievas nebūtų matęs, kad jam negera būti vienam? Kas tada būtų gimdę vaikus?
Bandžiau atsakyti, kad Dievas būtų radęs kitus būdus, nes jis Dievas. Tačiau nuo tos dienos pradėjau mąstyti daugiau apie moters šią nuostabią paskirtį GIMDYTI ir kai perskaičiau LinguLingu žinutę apie vidurių užkietėjimo priežastį, tai ir užsidegė smegenyse lemputę su klausimu kaip čia dabar yra.