QUOTE(be rėmų @ 2010 10 01, 14:53)
Gerbiu jūsų nuomonę ir įsitikinimus. Tačiau žinios priklauso nuo to, kur domimės. Jei pasiklausysim induistų, pav., Torsunovo, tai būtent dėl jūsų paminėtų priežasčių karvė laikoma šventu gyvuliu ir pieno produktai priskiriami satviniam maistui. Nes karvė savo noru tarnauja žmogui visą gyvenimą, o galiausiai miršta nuo jo rankos. (manau, neverta kalbėti apie tai, kad parduotuvės pienas kitoks nei 'tikras'.)
Kai kurių pakraipų mokymai teigia, kad net daržoves valgant mes "nusidedam" ar nusikalstam. Gal esat skaičiusi, kad atliekant čiodo ritualus medituojantis atlieka savo kūno paaukojimus visoms gyvoms būtybėms, kurias suvalgė, tame tarpe ir augalams, jei tik atmintis nepaveda

Juk ir kvietys augina grūdus ne batonams, o tam, kad pasisėtų ir taip pratęstų save
Papildyta:
Na, nuo pieno produktų galvos turbūt niekada neskaudėjo, bet nuo saldumynų ir mėsos- pastoviai persistengus pavartoti

Aišku, viskam turi būti ribos. Ir vandens perteklius organizmui nesveika.
mastau taip; ne vienas zinduolis negeria ar kitaip nevartoja(nesimelzia) kito zinduolio pieno. ne vienas zinduolis nevartoja savo pieno isauges is vaikystes. zmogus yra zinduolis. be pieno ne vienas zinduolis nepasimire. ir ca atsargu kazkaip uztenka... vedose daug kas yra rasoma. apie kastas taipgi pat

reiskia tos ligos kurios ateina vartojant pieno produktus, gali kilt is dvasiniu priezasciu - mes negeri. atimam piena is karvutes vaiko. vienas japonu mokslininkas teigia, kad jei zmones nevartotu pieno ir jo gaminiu nesirgtu tokiom ligom kaip infarktai, insultai ir veziai. nes pienux daugina lasteles, kurios siaip reikalingos auganciam versiui. o kur daugiau suaugusiam zmogui augti? nu kas cia zino. bet gal reikia tiketi zmogum, kuris ju nevartoja nuo 19 m, o nuo tada nustojo sirgti

man sunku atsisakyti pieno produktu, nes jie man iprasti ir pan. blynus kepu, surelius valgau, bet stengiuosi kuo maziau. labai mazai. ir zinau, kad del to kalcio man nepritruks.
del mesos - zmogus yra mitybos grandines virsuje, deja. todel zmonija vegetarais tikrai netaps...