Įkraunama...
Įkraunama...

Kodel naudoti dirzo neverta

Aš buvau maitinta iki aštuonių mėn bet pradėju kalbėti taip vėlai, kad tėvai manė, kad neišmoksiu. Gerai skaityti išmokiau mokykloje. Mano brolis buvo maitintas iki 1.3 metų- kalbėti išmoko labai anksti, o trijų jau skaitė iškabas lauke. Dėl kitų dalykų parašysiu vėliau :4u
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2010 06 19, 15:27)
1) kiekvienam savo  mirksiukas.gif  net ir mano filosofija turi vieta po saule ir nesvarbu kas ir ka apie ja galvoja... tuo labiau, kad jai jau daugiau nei 2000 metu   smile.gif
ir ziureti reikia  rezultata.

2) mano vaikai sveiki, kalba..., elgesio ir demesio sutrikimu neturi, nors vyresnioji problemu vaikysteje turejo, buvo labai jautri, hiperaktyvi. galejau irgi suversti viska sunkiam gimdymui ir nuleisti rankas, nieko nedaryti, neieskoti atsakymu...arba gydyti ja kalbejimu - pilstimu is tuscio i kiaura  smile.gif   todel darau isvadas, kad man mano kelias teisingas, todel dalinuosi tuo ka daryciau/darau pati, gal kazkam irgi tiks.

3) man truputi keista, kai patarimus dalina tie, kas pats turi panasiu problemu ir susitvarkyti negali, bet kitus, kas tvarkosi geriau pakomentuoja  g.gif
o tavo , Natuke, mergytei reiketu istraukti kruti is burnytes, kalbeti pradetu labai greitai.

1) Universalizmas ir bendrai new age judėjimas - tas bandymas visų religijų praktikas jungti į vieną košę - atsirado visai neseniai - ne ilgiau už 200metų. Jus gi ne galit vienareikšmiškai pasakyti, kad tikite būtent hinduizmu wink.gif. Prie ko veda toks suvedimas visko į moters vidų - rašiau anksčiau Važgantei, jeigu nori, gali pakomentuoti, ji atsisakė smile.gif. Nepyk, čia tiesiog asmeninės filosofijos, tikėjimo klausimas - aš tiesiog tikiu kitaip. O dėl ezoterikos - kažkada buvau įkritus į tą liūną, labai skausmingai, dėl to taip netoleruoju.

Iš tikrųjų, daug kas priklauso nuo mamos - bet čia be mistikos smile.gif. Tiesiog, jeigu neštumo metu jaudiniesi daug, vaikas gali būti jautresnis, jeigu namuose tevai nesutaria, pykstasi - vaikas bus nervingas, jeigu mama nervota, tai pereis į vaiką, nes jis ją bijos. Logiška. Bet mes tai žinom. Tačiau daug negalavimų ir vaikų problemų būna ir be to. Negalima viską suvesti į save ir galvoti, kad vaikui skauda ausis dėl to, kad jis nenori tavęs girdėt.

2) Puiku, kad jums taip gerai sekasi smile.gif. Seniai jūsų šeimynos nemačiau, jeigu viskas pasikeitė taip gražiai į gerąją pusę - nuostabu smile.gif. Tačiau ir tu mano vaikų jau trys metus kaip nematei. wink.gif. Iš kažko užaugo, kažkas liko, daug ką supranta daug geriau negu anksčiau, daug kas pasikeitė. Nes gyvenimas juda, vaikai auga, mes mokames.

3)Tu jeigu apie mane - na nežinau, ar žinai kaip aš tvarkausi? Rašau apie tai, ką žinau, ką suprantu - apie ką nežinau, nerašau - verčiau paklausysiu ko nors kito smile.gif. Kodėl pakomentuoju tavo ir vazganės postus - jau rašiau. Tuolab, kad nežinau, kaip tu tvarkaisi, ar tau tikrai geriau sekasi - juk šimtą metų nemačiau nei tavęs nei tavo mergyčiu 4u.gif

4) Dėl žindymo - turiu labai rimtų priežasčių maitinti ilgiau - tai siejasi su mano patirtimi, taip pat mano žiniomis kaip žindymo konsultantės ir tarptautinės la leche lygos vadovės: http://www.llli.org/. Net jeigu iš tikrųjų sužinočiau, kad nustojus maitinti mano vaikas pradės kalbėti puse metų anksčiau negu žindant - vis tiek maitinčiau, nes mes kaip ir neskubam niekur. O maitinu aš ne kiekvieną kartą kai vaikas zyzi, o kai ji paprašo - bendrai mes kažkaip visai neblogai susišnekam ir naujų žodžių ji po truputi išmoksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 19 birželio 2010 - 18:56
Kaip tai cia tema nukrypo i zindyma. Labai noreciau papreistarauti, kad zindymas ir kalba turi toki artima rysi. Juk nuo metu vaikas jau taip daznai tos kruties negauna, o ir tos mamaos, kurios nebemaitina, vaikui suirzus pasiulo ciulptuka. Tame nematau blogybes, nes vaikas besijauciantis blogai gali tik rekti, o ne kazka protingo pasakyti, jam reikia nusiraminti, tai cia ir padeda ciulpimo refleksas. Na, o jei laikysimes tik tos nuostatos, kad vaikui nieko neduoti, taip jis gali greiciau pradeti kalbeti, tai gali baigtis tuo, kad jis isireks ir mamytei gali kilti pagunga imtis dirziuko biggrin.gif
Aisku as juokauju, bet visada protingiausia yra teisingai reguoti i vaiko siunciamus signalus (jei vaikas zirzia ir yra neramus, jis jauciasi blogai- yra alkanas, pavarges, serga ir tikria jam ne iki kalbu), reikia vaika jausti (ka dazniausiai visos mamos ir daro). Jei vadovausimes simtu protingiausiu patarimu, o nestebesime savo vaiko,nieko nebus.
Atsakyti
Kažkada rašiau temoje apie ilgą žindymą
mažam kūdikiui krutinė yra ir paguoda ir maistas ir daug dar kas smile.gif. Kai vaikas paauga, jis pirmoj eilej prašo kruties - pagal įprotį, nes atsimena, kad krutinė patenkindavo visus jo poreikius. Tai gi kai nori žysti kartais jis nori:
valgyti
miego
dėmesio
įdomesnės veiklos
paguodos
nusiraminimo
gana dažnai galima atpažinti ko reikia vaikiukui ir jo poreikius patenkinti be kruties - parodyti, kaip jos patenkinamos kitaip. Tačiau kartais žindymas vis dar yra reikalingas wink.gif
Atsakyti
maniskiai MP valgo dar. Kalba daug ir kai ka jau netgi visai aiskiai smile.gif
bet tema ne apie zindyma tongue.gif
Atsakyti
Taip šiek tiek su šypsenėle pajuokaujant, galima teigti, kad ilgas žindymas ir neauklėjimas diržu savotiškai susiję. Jei mamka turėjo kantrybės žindyt virš metų, tai gal ji turės kantrybės ir rankos prieš vaiką nekelt.
Bet aišku, kad čia daugiau pokštas, tolko v každoj šutke dolia pravdy 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 06 21, 00:32)
Taip šiek tiek su šypsenėle pajuokaujant, galima teigti, kad ilgas žindymas ir neauklėjimas diržu savotiškai susiję. Jei mamka turėjo kantrybės žindyt virš metų, tai gal ji turės kantrybės ir rankos prieš vaiką nekelt.
Bet aišku, kad čia daugiau pokštas, tolko v každoj šutke dolia pravdy 4u.gif

nu zinok man tai kyla noras....nesvarbu kad nedarau to....bet oras visitek kyla...bet cia gal daugiau is to kad tiesiog kartais nebezinau kitu budu kaip susitarti..tai vat noretusi kuo daugiau ivairiu situaciju aptarti....pasidalinti patirtim...
Atsakyti
matai, noras - dar ne darbas... kartais gal ir gerai pamintyti (tik ne parėkauti), šitaip nuleidžiant garą, apie siaubingas bausmes suerzinusiam vaikui, ir jų neįgyvendinti..
o šiaip, kiek suprantu, pas tave dvynukai, tai ir kantrybės reik turbūt dvigubos?
Atsakyti
Įsiterpsiu. Manau jei su vaiku neįmanoma susitvarkyti be fizinių bausmių, reikalinga ir beržinė košė. Vaikas turi išmokti paklusti tėvams.
Atsakyti
QUOTE(State @ 2010 06 22, 15:57)
Įsiterpsiu. Manau jei su vaiku neįmanoma susitvarkyti be fizinių bausmių, reikalinga ir beržinė košė. Vaikas turi išmokti paklusti tėvams.

Aš tai manau, kad vaikui tėvai turi būti autoritetais, ir tam diržas nereikalingas.
Atsakyti
QUOTE(State @ 2010 06 22, 14:57)
Įsiterpsiu. Manau jei su vaiku neįmanoma susitvarkyti be fizinių bausmių, reikalinga ir beržinė košė. Vaikas turi išmokti paklusti tėvams.

Kodėl jis turi išmokti paklusti tėvams, ar jis privalo paklusti besąlygiškai ir tučtuojau ir iki kokio amžiaus jis privalės tėvų klausyti? Be pykčio - tiesiog atsakykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 06 22, 03:03)
o šiaip, kiek suprantu, pas tave dvynukai, tai ir kantrybės reik turbūt dvigubos?

tai jau taip.....
Papildyta:
QUOTE(State @ 2010 06 22, 15:57)
Vaikas turi išmokti paklusti tėvams.

matai, ziurint koks yra galutinis tavo, kaip mamos tikslas. Koki zmogu tu nori isauginti.
Mano vienas vaikas (N) - labai atkaklus, niekeda nepaklusta is pirmo karto, visada nori paaiskinimu kodel turi vienaip ar kitaip elgtis, labai reiklus, jei ko negauna -rekia, reikalauja kaip tik moka ir pan. Mano kitas vaikas (A) - nori taisykliu, paprastai gan greit susitaiko su tuo ka reikia/negalima daryti, jei kas nepatinka - trupuciuka parekia ir greit nusiramina.
Del N man ramu, jis tikrai pasieks ko jis nores gyvenime...o va del A nelabai.....
taip kad siulyciau ziureti placiau....galvoti kokio galutinio rezultato norisi tau kaip mamai, koki suaugusi zmogu noretum matyti.....(zinoma, neprimetant vaikui savo valios, o tik padedant vystyti igimta potenciala, bet cia jau kita tema)
Atsakyti