Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

Taip ir darysiu, jau nusprendziau, pradesiu nuo darzoviu smile.gif Nusipirkau morkyciu svieziu siandien is bobutes turgely, tai bandysiu ruosti tyrele ir ragausim po truputi smile.gif
O kad gydytoja reikia keist, tai faktas kaip blynas, tik kur surast gera, va cia tai klausimas doh.gif Jauciu teks ne viena dar pakeisti blush2.gif
Atsakyti
Pradėjom valgyti daržovienę 5,5 mėn. Dabar mum jau beveik 6,5 ax.gif Valgom daržovienę : bulvė, morka, kalafioras, brokolis, moliūgas. Kruopienę valgom avižinę, grikių ir ryžių. Į daržovienę dėdu truputį aliejaus, o į kruopienę sviestuko. Esam paragavę namines braškes ir žemuoges. Bet su šitom uogytėm neskubu, nes bijau. Nors nebuvo jokios alerginės reakcijos, bet geriau nerizikuoju. Daugiau pradėsim valgyti mėlyne, lietuviškus močiutės obuolius ir slyvas.

dabar karščiai įveikė ir mano mažutę - šiaip ne taip pradėjom ragauti vandenuką ir arbatytę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viti @ 2010 07 09, 09:36)
jūs pasakykit man, neišmanėlei, koks yra tas vaikiškas jogurtas?  blush2.gif

as kai ne lietuvoje gyvenu tai pas mus yra vaikam jogurtai prie suaugusiu padeta jogurtu.bet turi buti saldituvuose, kitaip tai tie kur prie tyreliu padeti ar su tyrelemis maisyti ten tai tikrai netikras jodurtas, tikras jogurtas ne saldytuve sugestu.
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2010 07 12, 19:11)
Pradėjom valgyti daržovienę 5,5 mėn. Dabar mum jau beveik 6,5  ax.gif  Valgom daržovienę :  bulvė, morka, kalafioras, brokolis, moliūgas.  Kruopienę valgom avižinę, grikių ir ryžių.  Į daržovienę dėdu truputį aliejaus, o į kruopienę sviestuko.  Esam paragavę namines braškes ir žemuoges. Bet su šitom uogytėm neskubu, nes bijau. Nors nebuvo jokios alerginės reakcijos, bet geriau nerizikuoju.  Daugiau pradėsim valgyti mėlyne, lietuviškus močiutės obuolius ir slyvas.

dabar karščiai įveikė ir mano mažutę - šiaip ne taip pradėjom ragauti vandenuką ir arbatytę  smile.gif

O is kur gaunat moliugo, kalafioro ar brokolio ekologisko ir sviezio? g.gif
Kazkaip tu parduotuviniu prifarsiruotu visokiu pesticidu nesinori vaikiukui kisti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 14, 23:01)
O is kur gaunat moliugo, kalafioro ar brokolio ekologisko ir sviezio?  g.gif
Kazkaip tu parduotuviniu prifarsiruotu visokiu pesticidu nesinori vaikiukui kisti  schmoll.gif

jei tu Vilniete, tai Panoramoj yra ekologisku darzoviu ukininku tugelis-maziukas, bet darzoviu pasirinkimas yra. Ypac jos dabar sviezios, niam.
Atsakyti
pasidalinkite dar mamytes koks jusu dienos meniu 4u.gif

pvz musu
~ 9val misinukas
~12val darzoviu kosyte
~15val misinukas
~ 18val kruopu kosyte (katik pradejom)
~20.30val misinukas
+ keliasi karta nakti pavalgyti ir retkarciais kokiam tarpe tar duodu vaisiu tyreles ar i ta vaikiska sieteli idedu duonos paciulpti smile.gif
Atsakyti
nuo kada galima duonytes duoti? kokia duodat?
Atsakyti
Labas 4u.gif
QUOTE(sause @ 2010 07 12, 20:11)
Pradėjom valgyti daržovienę 5,5 mėn. Dabar mum jau beveik 6,5   ax.gif   Valgom daržovienę :  bulvė, morka, kalafioras, brokolis, moliūgas.  Kruopienę valgom avižinę, grikių ir ryžių.  Į daržovienę dėdu truputį aliejaus, o į kruopienę sviestuko. 

Maniskis sunelis panasiai valgo. tik man idomu pvz kokia jus kruopiene duodat? as pvz ir normaliu naturaliu kruopu nemoku gamint tai darau uzpilamas pirktines blush2.gif
QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 15, 00:01)
O is kur gaunat moliugo, kalafioro ar brokolio ekologisko ir sviezio?  g.gif
Kazkaip tu parduotuviniu prifarsiruotu visokiu pesticidu nesinori vaikiukui kisti  schmoll.gif

as pirkau ir iki, ir maksimoj... nesinori, bet... kitur neradom

QUOTE(vasareja2 @ 2010 07 18, 02:24)
pasidalinkite dar mamytes koks jusu dienos meniu 4u.gif
pvz musu
~ 9val misinukas
~12val  darzoviu kosyte
~15val  misinukas
~ 18val kruopu kosyte (katik pradejom)
~20.30val misinukas
+ keliasi karta nakti pavalgyti ir retkarciais kokiam tarpe tar duodu vaisiu tyreles ar i ta vaikiska sieteli idedu duonos paciulpti smile.gif

mano sunelis valgo taip
apie 9 - kruopiene
apie 12 - darzoviene
apie 15 - MP
apie 18 - vaisiu tyrele
apie 20 - MP
nakti keliasi, mazai valgo bet bent nusiramina tongue.gif irgi kartais tarp valgymu duodu duonytes kokios ar sausaini i maitintuva idedu mirksiukas.gif
QUOTE(eglieska @ 2010 07 19, 19:21)
nuo kada galima duonytes duoti? kokia duodat?

as daviau kazkur nuo 5,5 menesio VICI tevo duonytes, nes be jokiu grudu ji ir be E
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daliukasva: 20 liepos 2010 - 10:55
o jusu DALIUKASVA vaikiukas atsigeria ka nors po kosiu ?ka?as bandau duoti vandenuko ar arbateles tai oj tik susiraukia ir spjauna lauk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareja2 @ 2010 07 20, 15:52)
o jusu DALIUKASVA  vaikiukas atsigeria ka nors po kosiu ?ka?as bandau duoti vandenuko ar arbateles tai oj tik susiraukia ir spjauna lauk  doh.gif

atsigeria, bet ne visada, kartais koki pusvalanduka palaukiu, tada jau geria. dar ziurint kokia kose, va siandien darzoviene labai tirsta ir gliti buvo tai daviau ir bevalgant pagerti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareja2 @ 2010 07 20, 14:52)
o jusu DALIUKASVA  vaikiukas atsigeria ka nors po kosiu ?ka?as bandau duoti vandenuko ar arbateles tai oj tik susiraukia ir spjauna lauk  doh.gif

Merginos, man tai dar neaišku, jei vaikas suvalgo košės (pvz. daržovienės) 120 ml, tai ar jam dar reikia duot MP atsigert, ar vandens?
Atsakyti
Na ir mes pagaliau paragavom siandien morkyciu tyreles thumbup.gif Gaminau pati, parsivezem is kaimo morkyciu svieziu thumbup.gif Tai suvalge mano vyrukas 4 saukstelius, sakyciau kaip pirmam kartui tai visai neblogai bigsmile.gif
Tik man iskilo klausimas, kokia yra porcija pilna, kiek duoti vaikeliui darzovienes, koki kieki? Man gydytoja pasake, kad tiek kiek nori, na bet kazkaip man tai idomiai cia, nepasitikiu jos tokiu profesionalumu blush2.gif
Atsakyti