Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(Herrera @ 2010 07 21, 16:50)
Merginos, man tai dar neaišku, jei vaikas suvalgo košės (pvz. daržovienės) 120 ml, tai ar jam dar reikia duot MP atsigert, ar vandens?

na as manau kad uzsigerti reiketu arbatos vandens ar tai sulciu.
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 21, 22:59)
Na ir mes pagaliau paragavom siandien morkyciu tyreles  thumbup.gif  Gaminau pati, parsivezem is kaimo morkyciu svieziu  thumbup.gif  Tai suvalge mano vyrukas 4 saukstelius, sakyciau kaip pirmam kartui tai visai neblogai  bigsmile.gif 
Tik man iskilo klausimas, kokia yra porcija pilna, kiek duoti vaikeliui darzovienes, koki kieki? Man gydytoja pasake, kad tiek kiek nori, na bet kazkaip man tai idomiai cia, nepasitikiu jos tokiu profesionalumu  blush2.gif

na tas ,,kiek nori" tai jo... pvz maniskis - kiek duosi - tiek suvalgys. ir siaip jau toki nemaza dubeneli kruopienes ar pietum darzovienes suvalgo blink.gif Vyras negalejo net patiket biggrin.gif kazkur skaiciau kad 6 menesiu vaikelis gali suvalgyti 150 - 200 g. as anksciau matuodavau idedama kose i tuos pirktiniu kosiu indelius kurie likdavo, dabar jau aisku man koks kiekis koses dubenelyje turi buti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Herrera @ 2010 07 21, 19:50)
Merginos, man tai dar neaišku, jei vaikas suvalgo košės (pvz. daržovienės) 120 ml, tai ar jam dar reikia duot MP atsigert, ar vandens?

QUOTE(vasareja2 @ 2010 07 22, 14:22)

maniskiui jau MP po maisto neisiulysi. duodu vandenuko ar sulciu. MP tik nakti ir pries naktini miegiuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Herrera @ 2010 07 21, 18:50)

priklauso nuo to, kiek pienuko suvalgydavo, jei pienuko 200ml isgerdavo, o koses tik 120ml gali pasijaust alkanas. As duodavo prie to dar 60ml pienuko, o paskui pakeiciau vandenuku ar sultytem, nes vaikas tokiu karsciu privalges tirstos koses tikrai nori gert. Bet jei oras nekarstas, tai medikai nesiulo papildomai girdyt.

QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 21, 21:59)
Na ir mes pagaliau paragavom siandien morkyciu tyreles  thumbup.gif  Gaminau pati, parsivezem is kaimo morkyciu svieziu  thumbup.gif  Tai suvalge mano vyrukas 4 saukstelius, sakyciau kaip pirmam kartui tai visai neblogai  bigsmile.gif 
Tik man iskilo klausimas, kokia yra porcija pilna, kiek duoti vaikeliui darzovienes, koki kieki? Man gydytoja pasake, kad tiek kiek nori, na bet kazkaip man tai idomiai cia, nepasitikiu jos tokiu profesionalumu  blush2.gif

nebijok, ji sako teisingai mirksiukas.gif bet aisku pati pagalvok, kad jei vaikas suvalgys 3 saukstus, tai sotus nebus, pasiulyk normalia porcija ~ 120ml, bet prievarta nekisk, suvalgys 100ml, tai 100ml, maziau tai maziau. Skrandukas ~200ml, tad daugiau irgi nereiketu kist.

Papildyta:
QUOTE(vasareja2 @ 2010 07 22, 13:22)

arbatos nerekomenduojamos, tos tirpios del cukraus jose, o zolelemis nesiuloma piktnaudziaut
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikaram: 22 liepos 2010 - 21:37
drauge atidave Hipp 1numerio pieno misinuka, skirta kudikiams nuo gimimo, dabar svarstau ar galima juo uzpilti uzpilamas kosytes 6menesiu mazyliui? g.gif cia tikriausiai nelabai i tema pataikiau, bet neradau kur dar galeciau paklausti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimaa @ 2010 07 23, 15:50)
drauge atidave Hipp 1numerio pieno misinuka, skirta kudikiams nuo gimimo, dabar svarstau ar galima juo uzpilti uzpilamas kosytes 6menesiu mazyliui? g.gif cia tikriausiai nelabai i tema pataikiau, bet neradau kur dar galeciau paklausti blush2.gif

pas mus irgi liko aptamil misinukas skirtas nuo gimimo iki 6 menesiu, tai as ji naudoju kosytes ruosdama rolleyes.gif nemanau kad blogai. ax.gif
Atsakyti
Maniske valgo taip (pradejom valgyti darzovienes pries 3 savaites):

6 - pienukas,
9:30 - pienukas,
13 - darzoviene,
16:30 - pienukas,
20 - 20:30 - pienukas.

Tarpuose maniske noriai geria vandenuka, silpna arbata, retkarciais duodu santykiu 3:1 skiestu obuoliu sulciu, pavakariais (jei iki vakarinio maitinimo susidaro didesnis tarpas nei 3,5 val.) retsykiais paragaujam vaisiu tyreles.
Nuo kitos savaites vakariniam maitinimui ivesim kruopu koses.
Atsakyti
Na o mes maitinames taip:

~8 val. - misinukas
~ 11-12 val. - darzoviu kosyte
~ 14-15 val. - misinukas
~17-18 val. - kruopu kosyte
~ 21- 22 val. misinukas

Dar dienos begyje duodu atsigerti vandenuko ir kartais arbatytes, sulciu jinai pas mane visai negeria tai ir neduodu. Taip pat dar vakarop valgom vaisiu tyreles (bet ne kasdien).
Koytes suvalgo apie 120 - 140 ml. Misinuko isgeria labai ivairiai apie 130 - 170 ml.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auksinė: 26 liepos 2010 - 13:03
skaitineju, ziuriu dauguma kito maistelio duoda tik du kartus.maniskis pradejo nelabai noret misinuko..mes ji senokai valgom, tai gaunasi, kad primas ir paskutinis pienas..o antras - kruopiene, trecias - darzoviene - ketvirtas - kruopiene...
kruopas tai siaubingai megsta...dabar darau paprastas ir kazkuo pagardinu.nepatinka man tos koses is pakeliu..visokio slamsto prikista ir dauguma saldzios.
ar kas dar valgo tris kartus kitoki maista?
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2010 07 26, 16:57)
skaitineju, ziuriu dauguma kito maistelio duoda tik du kartus.maniskis pradejo nelabai noret misinuko..mes ji senokai valgom, tai gaunasi, kad primas ir paskutinis pienas..o antras - kruopiene, trecias - darzoviene - ketvirtas  - kruopiene...
kruopas tai siaubingai megsta...dabar darau paprastas ir kazkuo pagardinu.nepatinka man tos koses is pakeliu..visokio slamsto prikista ir dauguma saldzios.
ar kas dar valgo tris kartus kitoki maista?

o koias kruopas valgot?kuo gardini?
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Atejau su klausimu. Mano sunelis pradejo valgyt darzovienes pries pora savaiciu.
Dabar suvalgom apie 100-120 ml. Valgom taip:
6 val - MP
9 val - MP
12 val - darzoviene + MP
15 val - MP
18 val - MP
21 val MP

dar jis pas mane kelias ir nakti. kartais tik vidurnakti, okartais dar ir 3 val.
Tai as norejau paklausti, kada ivedineti dar viena maitinima? Ir ar butina jau dabar ilginti tarpus tarp maitinimu? ne per daznai cia mes valgom?

Beje, rytoj mums sueina 6 men.
Atsakyti
QUOTE(chufu @ 2010 08 02, 16:07)
Sveikos mamytes 4u.gif
Atejau su klausimu. Mano sunelis pradejo valgyt darzovienes pries pora savaiciu.
Dabar suvalgom apie 100-120 ml. Valgom taip:
6 val - MP
9 val - MP
12 val - darzoviene + MP
15 val - MP
18 val - MP
21 val MP

dar jis pas mane kelias ir nakti. kartais tik vidurnakti, okartais dar ir 3 val.
Tai as norejau paklausti, kada ivedineti dar viena maitinima? Ir ar butina jau dabar ilginti tarpus tarp maitinimu? ne per daznai cia mes valgom?

Beje, rytoj mums sueina 6 men.

O man toks klausimas iškilo - ar MP taip ir valgot pagal konkrečias valandas?
Mano dukriukui 6,5 mėn. valgo iki pietų MP kada nori kas 2-3 val.Pietūs - 12-14 val.-daržovienė. Vakare - grūdinė košė.Tarpuose MP,tyrelės,jogurtukas,kukurūzai.

Norėjau visų paklaust,kada įsivedėt mėsą ir trečia košę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnelė: 03 rugpjūčio 2010 - 07:11
QUOTE(vyšnelė @ 2010 08 03, 06:10)
O man toks klausimas iškilo - ar MP taip ir valgot pagal konkrečias valandas?
Mano dukriukui 6,5 mėn. valgo iki pietų MP kada nori kas 2-3 val.Pietūs - 12-14 val.-daržovienė. Vakare - grūdinė košė.Tarpuose MP,tyrelės,jogurtukas,kukurūzai.

Norėjau visų paklaust,kada įsivedėt mėsą ir trečia košę?

mesa planuoju ant dienu ivesti (sia savaite tikrai ) o apie trecia kose dar net negalvoju, neskubessiu tikrai rolleyes.gif
Atsakyti