Įkraunama...
Įkraunama...

6 mėnesiuku kūdikelių mityba

QUOTE(mylimukeA @ 2011 01 07, 13:32)
**Viską sudėjau ir paviriau, kuo puikiausiai suvirė. Galvojau gal reiks vandens šiek tiek įpilti, bet kai atšilinėjo mėlynės, tai pakankamai skysta buvo. Tik po to pertryniau per sietelį, nes vistiek odelės liko mėlynių.

mhmh....sakai rugstoka gaunasi, as siandien pabandysiu virt su kokiom saldziom uogom, kaip avietes ir zemuoges ax.gif paziuresim kokia gausis nes ir obuoliukai musu itin saldus ax.gif jei ka, manau reikes nusipirkt gliukozes, na jei visgi butu rugstoka ax.gif

QUOTE(AXTA @ 2011 01 07, 15:15)
o ar galima duoti 6men kleckui pora?? g.gif

man daktare sake kad galima visas darzoves kurios auga musu soduose jau duot nuo 6men, bet jo skonis -na jis astrokas g.gif bent jau man, tai as nededu del to kad kose neapkarstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2011 01 07, 13:28)
sveiki,
sakykit, kai pradejot duoti grudines koses, nuo kokiu grudu pradejot? ir dar toms kurios pacios namie verdat - ar pirma isverdat, o paskui blenderiuojat? ar pirma sumalat kruopas iki miltu o paskui verdat? busiu dekinga jei pasidalinsit patirtim  4u.gif

Aš abu būdus bandžiau, bet nepatiko mano vaikui doh.gif

QUOTE(Asasa @ 2011 01 07, 15:20)
*mhmh....sakai rugstoka gaunasi, as siandien pabandysiu virt su kokiom saldziom uogom, kaip avietes ir zemuoges ax.gif paziuresim kokia gausis nes ir obuoliukai musu itin saldus ax.gif jei ka, manau reikes nusipirkt gliukozes, na jei visgi butu rugstoka ax.gif
**man daktare sake kad galima visas darzoves kurios auga musu soduose jau duot nuo 6men, bet jo skonis -na jis astrokas g.gif bent jau man, tai as nededu del to kad kose neapkarstu ax.gif

*O kiek laiko galima tą išvirtą tyrelę laikyti šaldytuve? Ar reikia būtinai tik vienam kartui virti? g.gif
**Man net į galvą nešovė poro dėti blush2.gif Man atrodo poras (kaip prieskonis) tikrai gali sugadinti košytės skonį..
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2011 01 07, 12:28)
sveiki,

sakykit, kai pradejot duoti grudines koses, nuo kokiu grudu pradejot? ir dar toms kurios pacios namie verdat - ar pirma isverdat, o paskui blenderiuojat? ar pirma sumalat kruopas iki miltu o paskui verdat? busiu dekinga jei pasidalinsit patirtim  4u.gif

nuo avižų pradėjau. Susimaliau jas, taigi nereik blenderiuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimukeA @ 2011 01 07, 16:52)
Aš abu būdus bandžiau, bet nepatiko mano vaikui  doh.gif
*O kiek laiko galima tą išvirtą tyrelę laikyti šaldytuve? Ar reikia būtinai tik vienam kartui virti?  g.gif
**Man net į galvą nešovė poro dėti  blush2.gif Man atrodo poras (kaip prieskonis) tikrai gali sugadinti košytės skonį..

* as virsiu dviem kartam, kaip ir darzoviene, bet tikiu kad ir keleta dienugali pastoveti saldytuve ax.gif
** drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš sūnui iki gero 5mėn tik MP daviau. Paskui po truputį įvedžiau daržoves ir vaisius. Jis pas mus "alkanoidas" blush2.gif Gali beveik valgyt ir valgyt. Todėl prieš porą dienų pradėjau duoti grūdines košytes vakarais. Tikiuo,jog tai padės naktį ilgiau išbūti sočiam, nes dabar kas 3val naktį valgo pienuką. pamenu dukra tokio amžiaus puikia be maisto išmiegodavo 7-8val, nors maitinau tokiu pat ritmu smile.gif
Kolkas dar kai ką verdu iš produktų augintų sode, bet jau baigias. Buvau daug ko išsivirus ir užsišaldžius. Tai dabar belieka išsitraukti ir atšildyti blush2.gif O su dukryte labiau žaidžiau, virdavau kas kart naują košytę, bet kai dabar namie du mažyliai, tai nebeįmanoma. Todėl išsiverdu daugiau ir šaldau.
Frūdines kolkas duodu Milupa, o vėliau pati malsiu kruopas ir virsiu. Arba išvirus blenderiuosiu.
Mano dukra labai mėgo avižines kruopas su trintu bananu. Reiks po kokio mėnesiuko ir sūnui jau pasiūlyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užsispyrėlė: 08 sausio 2011 - 11:55
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2011 01 08, 10:55)
Mano dukra labai mėgo avižines kruopas su trintu bananu.

maniškis irgi drinks_cheers.gif

Bet košių davimas vakare mums visai neoadėjo ramiai miegoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2011 01 08, 12:54)
Bet košių davimas vakare mums visai neoadėjo ramiai miegoti  doh.gif

Aš irgi pradėjau duoti, galvojau ilgiau miegos ir išbus nevalgęs, bet kol kas jokios įtakos.. g.gif
Atsakyti
Ar tik ne doc. Vingras sakė, kad mamos klysta, prieš miegą sočiai primaitindamos vaiką, nes tai nepadeda ilgiau miegoti, o dažnai netgi trukdo unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes,
Visai susipainiojau ir susisuko galvele blush2.gif Mano karalaiciui 6,5 men, nuo 6 men pradejom kosyte valgyti, aisku labai nenoriai, bet musu pirma darzove buvo morkyte, po to ir bulvyte. Pradzioje sutrynus kad kosyte butu skystesne ipildavau to vandenuko kuriame vire, bet maniskiui tai labai nepatiko, net kratydavosi, po kiek laiko pabandziau su pieno misinuku kosyte daryti, na ir pradejom po truputi valgyti 4u.gif ax.gif Dabar jau visai skaniai valgosi smile.gif Pries pora dieneliu ivedziau i raciona ir brokolio kopustukus, valgo net nemirkteldamas, veliau bandysiu ir moliuga prijungti. Tik klausimas ar reikia viska i viena maisyti, ar viena kart daryt su kopustuku, kita su moliugu blush2.gif doh.gif Manasis dar ir MP geria, tai tokiu atveju kiek per diena kartu kosytes duoti ? Dabar duodu viena karteli, kada grudine kosyte galima pradeti skanauti 4u.gif ax.gif Kazkaip as pasimetus tarp tu laiku, tik zinau kad nuo 7 men reikia mesyte skanauti 4u.gif ax.gif Mmm, ir dar vienas klausimukas, kaip pamatuoti kiek suvalgo mazius kosytes, gal kokie nors spec matuokliai yra 4u.gif blush2.gif 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(bituteee @ 2011 01 08, 22:57)
Sveikutes mamytes,
Visai susipainiojau ir susisuko galvele blush2.gif  Mano karalaiciui 6,5 men, nuo 6 men pradejom kosyte valgyti, aisku labai nenoriai, bet musu pirma darzove buvo morkyte, po to ir bulvyte. Pradzioje sutrynus kad kosyte butu skystesne ipildavau to vandenuko kuriame vire, bet maniskiui tai labai nepatiko, net kratydavosi, po kiek laiko pabandziau su pieno misinuku kosyte daryti, na ir pradejom po truputi valgyti 4u.gif  ax.gif  Dabar jau visai skaniai valgosi smile.gif Pries pora dieneliu ivedziau i raciona ir brokolio kopustukus, valgo net nemirkteldamas, veliau bandysiu ir moliuga prijungti. Tik klausimas ar reikia viska i viena maisyti, ar viena kart daryt su kopustuku, kita su moliugu  blush2.gif  doh.gif Manasis dar ir MP geria, tai tokiu atveju kiek per diena kartu kosytes duoti ? Dabar duodu viena karteli, kada grudine kosyte galima pradeti skanauti  4u.gif  ax.gif Kazkaip as pasimetus tarp tu laiku, tik zinau kad nuo 7 men reikia mesyte skanauti  4u.gif  ax.gif  Mmm, ir dar vienas klausimukas, kaip pamatuoti kiek suvalgo mazius kosytes, gal kokie nors spec matuokliai yra  4u.gif  blush2.gif  4u.gif ?

Tai jei jau valgo normaliai drąsiai maišykit daržoves. Aš košę darau iš 3-4 daržovių. Kol kas košės užtenka 1 kartą, po kurio laiko pasitarusi su gydytoja įvesit kruopas, jas duosit vakare.
Tai pamatuoti su bet kuo galite, į puodelį žinant jo talpą įdėti ir matysis. Į induką nuo tyrelės mirksiukas.gif
Atsakyti
ar duodat kažko gerti savo mažyliams?
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2011 01 09, 15:23)
ar duodat kažko gerti savo mažyliams?

Aš dieną duodu arbatytės (kol kas tik pankolių, nes vis nepaskaitau kokios rekomeduojamos blush2.gif ), o dabar kai verdu tyrelę, atskiedžiu tą sirupą (mėlynių kol kas) su vandenuku ir duodu smile.gif
Beje, sugalvojau tyrelę virti tik iš šaldytų uogų, o obuolį žalią įtarkuoti ir kartu sumaišyti, labai puikiai gavosi, o ir vitaminų daugiau ax.gif
Atsakyti