QUOTE(bamba @ 2010 07 27, 12:01)
Santariškėse yra konsultacinėj poliklinikoj trečiam aukšte, Santariškių g. 2, atrodo 208 kabinetas, jų tel (8-5)2365130.
Aš nuejau šian į vaistinę aspirino, ir tik po 500mg turi, o man sakė gert po 150...
jokiu būdu negerkite jo, ir tablečių jokių nelaužykit, nes nuolatiniam vartojimui reikalingas su specialiu padengimu, thrombo ass arba hjermagnyl, man rodos pastarasis turi po150 mg. kitaip skrandį iki opos galite labai greitai nuvaryt. ir tą su specialiu padengimu irgi būtinai tik valgio metu ar iš karto po jo galima gerti.
QUOTE(ledo sirdis @ 2010 07 28, 14:51)
Sveikos,
Turiu jums klausimeli. Siandien pasiskambinau i KMU del AFS, tai siek tiek pakomentavo tyrimus per telefona. Konkreciai deja nepasake, taciau kai kurie tyrimai yra normos ribose, bet kai kurie auksciau normos. Tureciau sunerimti??????

Liepe registruotis pas Abraiti (tai mane siek tiek suneramino).
geriau ramiai palaukit... bet aukščiau normos ir kad reikia pas Abraitį, matyt, reiškia kad jums yra AFS ar kažžkas kito...
QUOTE(avilte @ 2010 07 28, 15:09)
Laba diena! Noreciau pasiteirauti, gal kas patars

Esu dariusi 6iui ir 1ivf, ruosiuosi dabar 2ivf, bet kazkaip kirba mintis pasidaryti AFS

Nes per 3IUI skaiciukai HCG 11-12dpo buvo maziukai, bet vistiek, anot gydytojo, buvo cheminis nestumas. Bet galvoju, kaip nueiti is niekur nieko i KMU ir sakyti-noriu pasidaryti AFS? Ten su siuntimu reikia eiti ar kaip? Ir ar priimna kai taip is galvos ateina?
Siaip mano gyd sake, kad tikrai pas mane nera jokio AFS, kad kraujas daugiau ties skystumu, bet va vistiek...nzn...kirba mintis nors tu ka.... Ka patartumete-ar yra daugiau tokiu saviveiklininkiu?
jei kirba mintis, galit sau leisti 200 lt ar pan iš leisti šiek tyrimams, tai ir pasidarykit... nors neiašku, kokie jums jau daryti tyrimai ir iš ko nusprendė, kad kraujas ites skystumu, manau gyd žino, ką šneka, nors niekas nėra dienas ir negali numatyti visų atvejų, būna gi ir netipinių.
pvz man iš bendro trombocitų skaičiaus irgi niekas nepasakydavo, kad gali būti tirštas kraujas, jis tik šiek tiek padidėjęs pastoviai, ką gyd toleruoja kaip nepavojingą.
QUOTE(PaulaL @ 2010 07 28, 19:13)
kazkas sake,kad beta 2 teigiamas nepriskiriamas afs, bet netiesa. Jeigu bent vienas yra teigiamas yra afs.
Taigi antikunai gali buti:
1. Tai antikunai IgG ir IgM klases (dazniausiai) - taip vadinami Lupus antikoaguliantai. Nors laboratorijoje tirdami APTT (LT. ADTL) - aktyvuotas dalinis tromboplastino laikas, kuris rodo per kiek sukresa kraujas, jis buna prailgintas. Taciau paradoksalu tai, kad organizme jis susijes su trombozemis. Taigi laboratorijoje mes nustatome LA- Lupus antikoaguliantus ir jei teigiami ir norint patvirtinti diagnoze reikia, kad butu dar ir klinika, t.y. persileidimai, negyvagimiai, taip pat daug kitu (po nagines kraujosruvos, galvos smegenu kraujotakos, sirdies kraujagysliu, odos, inkstu kraujagysliu ligos).
2. AKA - antikunai pries kardiolipina. Istoriskai ziurint kardiolipinas yra naudojamas sifilio diagnostikoje. Tad jei pacientas yra persirges sifiliu, tai nustatant antikunus pries kardiolipina, gausime klaidingai teigiama rezultata.
3. Antikunai pries beta2 glikoproteina I. Pats baltymas manoma viekia kaip naturalus antikoaguliantas. reiskia slopina kresejima.
Tad norint patvirtinti antifosfolipidinio sindromo diagnoze reikia kad nors vienas butu laboratorinis zymuo, ar tai LA, ar AKA, ar antikunai pries B2GPI. visus juos tiria arba biochemijos (LA) arba imunologijos laboratorijos (AKA, AbB2GPI).[COLOR=blue]
nežinau, kiek jūs skaitėtė apie AFS, bet praleidote vieną iš svarbiausiųjų rodikilių - APCR, kuris berods Abraičio ar kt lietuvių gyd disertacijoje įvardijamas kaip vienas ir svarbiausių rodiklių, kurių nukrypimas įtakoja persileidimus.
kai tik sužinojau šią diagnozę skaičiau naktų naktimis apie AFS ir perverčiau ar perskaičiau labai daug interneto šaltinių lietuvių ir anglų kalbomis, tai patikėkit, niekur, arba tik abejotiniuose šaltiniuose, anti beta nėra įvardijamas kaip svarbus AFs diagnoztinis rodiklis.
anti beta tyrimai tikrai nėra tikslūs ir labai labilūs, gali rodyti ir kitus dalykus, todėl AFS vien iš šito vieno teigiamo tikrai nediagnozuoja. jei tik šitas tyrimas buvo teigiamas ir visa kita gerai, tai jums galėjo skirti aspiriną apsidraudimui. nes kartais ir be AFS diagnozės jis skiriamas.
gal aš ir klystu, gal per šiuos du metus jau kažkas pasikeitė ir tyrimai patobulėjo, viskai greitai keičiasi, tai jeigu turite info šaltinį, kuris pagrindžia jūsų žodžius, būtų labai smagu, jei pateiktumėte ir mums, įdėčiau ir į pirmąjį puslapėlį, kai kitą mūsų info