QUOTE(aanacondaa @ 2010 07 03, 18:13)
Aš nesakau,kad man reikėjo būtent 100,tačiau,kad gausiu 24 ir tiek metų nueis šuniui ant uodegos,tikrai nemaniau. Kam tada reikėjo šitaip mokytis,ruoštis,jei tie ,kurie "prauliavojo" gavo per 70?
Papildyta:
Neturite daugiau prie ko prikibti ?
Papildyta:
Na lietuvių egzaminas ryškiai skiriasi nuo kitų. Tarkim istorijoje yra testas.Tai yra arba teisingai,arba ne,vertintojas negali tikrinti pagal savo nusistatymus. Matematikoje taipogi-arba parašei formulę ir ją pritaikei teisingai,arba ne. O lietuvių kalbos egzamine rezultatas priklauso nuo to,koks vertintojas tavo darbą taisys. Gal jam nepatiks kažkuris kūrinys,o tu kaip tik jį paminėsi,ir jis neduos balų ,nes manys,kad tai buvo netinkama. Ar galbūt tavo stilius vienam tiks, kitam pasirodys prastas. Todėl tie,kurie bambės dėl kitų egzaminų,kalti bus tik patys.
Papildyta:
Na,čia ne gramatinės klaidos,o stiliaus. O galit gramatines parodyti ?
Papildyta:
Šaipykitės,mergaitės,šaipykitės

Kai jūsų vaikui taip atsitiks, tada gal suprasite,nes dabar matau tik savanaudiškumą, jokios tolerancijos, svarbu jums gerai,svarbu pašiepti "kažkokius jauniklius",kurie juk nieko nemoka,kalba nesąmones
Gerbiamoji,
reiktų susivokti, kas yra argumentas, kokie kūriniai tinkami argumentavimui. Jeigu rėmėtės kokiu "Saulėlydžiu", tai ir nenorėkite aukšto įvertinimo. Patiks nepatiks tokių dalykų nėra. O kas čia nutiko? Nieko. Nepasimokėte ir tiek. Nėra ko čia kaltinti. Būtent ČIA. Apskritai, reiktų pačiai pristabdyt arklius, kaip kad jaunimėlis sako. Jauskite saiką. Kai pati kalbėsite deramai, tai ir aplinkiniai reaguos kitaip. Parėkt visi gali - tam išsilavinimo nereikia. Kol kas per kelis pasisakymus [--> "post'us" - kalbos kultūra.... (nekimbu, bet taisau, nes pagarbą deklaruojate lietuvių kalbai)] tą pačią mintį kartojate, kurią reikia suprasti taip: "likau neįvertinta ir mano talentas liko nepastebėtas, o jau tie vertintojai tai net mano batų kulniuko neverti". Mano draugė panašiai draskėsi, kai jai menų specialybėj pasakė, jog ji neturi talento, vien tik sausai išmokta technika piešianti. Putos liejosi gal pusmetį "d-b-k-l-..." Gal rašykite skundą į ŠM? www.smm.lt yra visi kontaktai. Nėra ko čia cypti forume, kuriame žmonės susirenka diskutuoti.
Papildyta:
QUOTE(ernoja @ 2010 07 03, 18:18)
Jei per
čia [COLOR=red]rašant padariau klaidą,nereiškia ,kad ir
ant popieriaus jų darau.Jau nuo 5 klasės galėdavau pasigirt
rašydama vos su 1-2 klaidom,taip
,kad dėl rašybos ir skyrybos
,jau seniai nesijaudinu ir žinau,kad jų taip pat nebuvo egzamine.
Kas čia per nesąmonės klausiat ? Kai internete randu vienos vertintojos post'ą,
kuri teigia,jog nemoka lietuvių kalbos tokiu lygiu,kad galėtų vertinti,ir klausia
, nepadėjotką daryti,tai ir aš paklausiau savęs
: kurio nepadėjot "kas čia per nesąmonės", pas kokią vertintoją mano darbas galėjo pakliūti ? Ir pakliuvo,čia kitaip ir nebus,galit teisti mane
,kiek tik norit,tiesiog išsakiau savo nuomonę.
Gramatinės klaidos, tai ne tik rašybos ir skyrybos klaidos, tai ir žodyno klaidos, ir netinkamas prielinksnių vartojimas, netinkamas veiksmažodžio formų vartojimas, o su veiksmažodžio formom jums sunkiai... pusdalyvis vietoj padalyvio, padalyvis vietoj dalyvio. Už 21 tokią klaidą (rašybos, skyrybos, gramatikos, žodyno) jau 0 taškų. Klaidos nedubliuojamos. Taigi iš 52 taškų telieka 36.
O šitoj pastraipoj na kiek, 50 žodžių...
Kolege, neverta šiai mokinei aiškinti, nes ji nuo 5 klasės puikiai rašo ir skaito, tik apie klaidas nėra nieko girdėjusi...
Papildyta:
QUOTE(Arktos @ 2010 07 03, 15:31)
Perskaičiau knygą apie Kernagį
Rūtos Oginskaitės "Nes nežinojau, kad tu nežinai"? Mano lentynoj guli kelis mėnesius. Reiks paskaityt
aš irgi kartais netikiu tavim savim kažkuo anapus čia kur paukščių girgždančios giesmės negimsta anksti ryte aš žinau kad nebebus kaip buvę niekada bet savęs pasmaugt tyla daugiau nebegaliu gal kai pasikars paskutinė ašara tik tada išdrįsiu pasakyt sau aš laisva.