Įkraunama...
Įkraunama...

Lituanisčių sambūris...

QUOTE(rami saulė @ 2010 07 10, 22:22)

Kaip gražu skaityti tokias idiliškas mintis 4u.gif Stokite ten, kaip sakė ernoja, kur širdis traukia, kitaip nieko gero nebus 4u.gif
Mokytojo darbas yra įdomus, o jeigu dar ir pašaukimas yra, iš viso nuostabu smile.gif
Tačiau tikrai bus nemenkų nusivylimų. Atsiras abejingų mokinių, kurių akyse ugnelių nematysit. Bus situacijų, kai visas jūsų nuoširdus ir didelis darbas liks neįvertintas. Bus dienų, kai norėsis nuleisti rankas. Bus pamokų, kai jūs būsite nusiteikusi analizuoti ir interpretuoti, o mokiniai ateis neperskaitę kūrinio. O kur dar nuotaikų ir hormonų audrų bei kompleksų kankinama paauglystė? Bus absoliučiai visko. BET juk kiekviename darbe visko būna, taip?
Žinote, kaip smagu, kai toks nelabai mokslą mylintis žmogiukas sako :"Nu kur gauti tą knygą, noriu paskaityti, kuo baigsis" biggrin.gif

Jūs pamąstykite kitaip: ar tikrai jautri ir meniška siela ras jai tinkančią aplinką teisės sferoje? Galbūt filologijos studijos jums padės labiau realizuoti save? Spręsti turi tik pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rami saulė @ 2010 07 10, 23:22)
Ar įmanoma pasiekti kažko daugiau, ne vien sauso dėstymo?Trokštu gyvų diskusijų, improvizacijų, santykio su mokiniais.Jei įmanoma įgyvendinti bent dalelę šios svajonės, aš ryšiuosi. Tik reikia jūsų, lituanisto kasdienybėje besisukančių žmogučių, žodžio.

Tikrai įmanoma.
Žinai, aš pradėjau dirbti tikėdama, kad galima išmokyti visus mokinius. Šiemet skaičiuoju jau dešimtmetį darbo stažo, ir žinai, nepraradau to tikėjimo. blush2.gif
Tikrai susidūriau ir su sunkiomis klasėmis, ir su negabiais, ir su nenorinčiais mokiniais.
Tačiau ir šiandien suprantu, kad dirbu savo darbą, ir šiandien tikiu ir noriu. Žinai, Būdavo sunkių mokinių, būdavo nenorinčių, bet jų buvo mažuma. Vis tik daugiau sutikau norinčiu (nors ir negebančių), sutikau ir mokaiu daug GERŲ vaikų, kurie užaugs GERAIS žmonėmis. Tikiu, kad tame bus dalelė ir mano nuopelno. blush2.gif
Atsakyti
Labukas, Rami Saule, žinoma, stok, dirbk, daug priklausys nuo mokinių, kolektvo, bet labiausiai - nuo tavo pačios noro ir požiūrio 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Aš po pertraukos grįžtu nuo rudens darbuotis, klasės gana silpnas gavau, ale save pradedu nuteikti taip, kad galėsiu su jais dirbti įdomiai, kūrybingaii, tikiuosi, kad nuolatinis bėgimas mano mintims ir norams nepakenks 4u.gif

Aš kaip ir Mandra Sandra, dirbu vos daugiau nei dešimtmetį, ale tikiuu, kad galiu būti šauni ir įdomi mokytoja, šis rugsėjios toks ir gali būti 4u.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Merginos, man vėl iškilo neaiškumų dėl planelių.
1. Kur prišlieti kalbos ugdymo pamokas? Ar jas sukrauti į atskirą ciklą, ar keliuose išbarstyti? g.gif
2. Kaip, pavyzdžiui, išskaidote 8 kl. ciklus "Mokomės suprasti ir kurti aiškinamuosius testus", "Mokomės argumentuoti"? Tai literatūros pamokų kaip ir nelieka šiuose cikluose? Ar kaip???????? Ar aš čia ko nesuprantu? unsure.gif verysad.gif
Merginos, mane jau tuoj PRIBAIGS tie nelabieji planai. NENORIU Į DARBĄ schmoll.gif schmoll.gif

AČIŪ už konsultacijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astagreb @ 2010 07 12, 13:14)
Merginos, man vėl iškilo neaiškumų dėl planelių.
1. Kur prišlieti kalbos ugdymo pamokas?  Ar jas sukrauti į atskirą ciklą, ar keliuose išbarstyti?  g.gif
2. Kaip, pavyzdžiui, išskaidote 8 kl. ciklus "Mokomės suprasti ir kurti aiškinamuosius testus", "Mokomės argumentuoti"? Tai literatūros pamokų kaip ir nelieka šiuose cikluose? Ar kaip???????? Ar aš čia ko nesuprantu?  unsure.gif  verysad.gif
Merginos, mane jau tuoj PRIBAIGS tie nelabieji planai. NENORIU Į DARBĄ  schmoll.gif  schmoll.gif

AČIŪ už konsultacijas 4u.gif

Tai gali savo ciklus susigalvot arba gali įdėt ir į juos literatūros pamokas. Cikle gali būti ir literatūra, ir kalba, ir ugdymas

Aš įmečiau savo ilgalaikį planą 8 kl į paštą, tik ten temų nėra. Turiu susiplanavusi trumpalaikius, bet tik temos, nėra aprašymų, uždavinių. Galiu sudėt, jei kam kokia nauda bus.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2010 07 12, 14:52)
Tai gali savo ciklus susigalvot arba gali įdėt ir į juos literatūros pamokas. Cikle gali būti ir literatūra, ir kalba, ir ugdymas

Aš įmečiau savo ilgalaikį planą 8 kl į paštą, tik ten temų nėra. Turiu susiplanavusi trumpalaikius, bet tik temos, nėra aprašymų, uždavinių. Galiu sudėt, jei kam kokia nauda bus.

Jei negaila, tai sudėkit. Manau, mums, naujokėms, tikrai bus naudinga, nes dabar iš tų ilgalaikių planų bent jau man beveik viskas neaišku.
Ernoja, jūs AUKSAS!!!!!!! Širdingai dėkoju už pagalbą 4u.gif notworthy.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Sudėjau, ten ciklai ne iš eilės ko gero, užpildytas tik vienas, kitur kai kas tik pildyta. Ko gero dar keist reikės blush2.gif
Atsakyti
Vargas vėl su tais planais. O ypač ciklais... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2010 07 12, 15:56)
Sudėjau, ten ciklai ne iš eilės ko gero, užpildytas tik vienas, kitur kai kas tik pildyta. Ko gero dar keist reikės blush2.gif

AČIUKAS 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(hirondelle @ 2010 07 13, 12:28)
Vargas vėl su tais planais. O ypač ciklais...  doh.gif

dar ir koks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(metosMetos @ 2010 07 04, 02:30)
Visiskai aisku- kas mokys po 4-5 metu musu vaikus. Tai tie, kur tik per paskutiniaja nakti egzaminams spejo pasiruosti 70-90 ivertinimui. Paziurekit, kiek pagal statistika is tu "laiminguju' 2008m. dar tesia studijas?

Lietuvių VBE laikiau 2008, gavau 98 %, nes visą laiką mokiausi ir metiniam turėjau 10. Studijuoju lietuvių filologiją VU ir jeigu per pedagoginę praktiką manęs niekas neapmėtys akmenim, tikriausiai rinksiuos mokytojos kelią. Žinau, kad daugumai mokinių daug įdomiau padiskutuot, kas ir kiek savaitgalį išgėrė, ką apvėmė (nes tokioj aplinkoj mokiausi, tai eidama į mokyklą dirbti kitko ir nesitikiu), o noras mokytis irgi kažkelintoj vietoj, bet mane tai traukia. Gal ekstremalių pojūčių trūksta? biggrin.gif

QUOTE(modestina @ 2010 07 04, 14:12)
[mokytojų knygos apie darbą mokykloje: Frank Mcourt "Tamsta mokytojas" ir dar 2 ar 1 yra parašęs, taip pat kiek kitokia - Bel Kaufman "Aukštyn laiptais, besileidžiančiais žemyn"].

susidomėjau, reiks paskaityt ax.gif

O mokytojoms geros vasaros, pailsėkit 4u.gif
Atsakyti
Aš ką tik baigiau Cleveland Amory KATINAS, KURIS ATĖJO PER KALĖDAS
Atsakyti
Kai tik prasidėjo vasara, puoliau žiūrėti teminių planų. Iki dabar karts nuo karto pasižiūriu, pastudijuoju, bet rimtai iki dabar dar nedirbu. Vis laukiu palankaus vėjo biggrin.gif Dirbu fizinius darbus: pjaunu žolę, valau langus, raviu daržus darželius..... Taip vėdinu galvą biggrin.gif
O jūs, kolegės, jau pasirašėt planus? Sugėdinkit mane, tada ir aš kibsiu į popierinį darbą rolleyes.gif
Atsakyti